Štajerska
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 11 glasov Ocenite to novico!
MOS
Celjski sejem vsako leto privabi množice ljudi. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Dodaj v

Celjski obrtni sejem obiskalo skoraj 100.000 ljudi

Odprt je bil od torka
17. september 2017 ob 18:35
Celje - MMC RTV SLO, STA

Končal se je 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos). Z njim so zadovoljni tako organizatorji kot razstavljavci. Vreme jim sicer ni bilo naklonjeno, a vseeno so našteli skoraj 100.000 obiskovalcev.

V družbi Celjski sejem so z letošnjim sejmom zelo zadovoljni, kot uspešnega ga ocenjujejo tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), z nastopom pa je zadovoljna tudi prva država partnerica, Hrvaška. "Vreme nam letos ni bilo naklonjeno, kljub temu pa opažamo približno enak obisk kot lani. Približujemo se številki 100.000," je o prvih rezultatih letošnjega obiska sejma povedal izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec.

K dobremu obisku, zlasti prvi sejemski dan, je po Otorepčevi oceni pripomogla tudi država partnerica Hrvaška, so sporočili s Celjskega sejma. "Medijski odziv je bil letos res dober, prav tako pa je bilo na sejmu rekordno število spremljajočih poslovnih srečanj in prireditev, ki so bile zelo dobro obiskane. Obiskalo nas je veliko ministrov, v soboto tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc," je pojasnil Otorepec.

Prvi odzivi razstavljavcev kažejo, da se bosta približno dve tretjini Mosa udeležili tudi prihodnje leto. Med manj zadovoljnimi so bili predvsem tisti, ki neposredno prodajajo, Otorepec domneva, da verjetno zaradi vremena. "Očitno pa je tudi, da ta prodaja na sejmih nekako izumira in da obiskovalci prihajajo bolj ciljno usmerjeni," je dodal.

Delitev na pet strokovnih segmentov
Odločitev, da so obrtni sejem letos razdelili na pet strokovnih segmentov, se je po njegovi oceni tako izkazala za pravilno. Najbolj zadovoljni med razstavljavci so bili sicer po prvih ocenah tisti, ki so se na sejmu letos predstavili prvič.

"Zadovoljni smo, da je letos na Mosu sodelovalo veliko več naših obrtnikov in podjetnikov kot pretekla leta," pa je dejal predsednik OZS-ja Branko Meh. Ponosen je, da je sodelovalo 11 območnih zbornic, kar je največ do zdaj, pa tudi panožne sekcije.

Kot je spomnil Meh, je zbornica ob robu sejma organizirala več dogodkov, na katerih so se lahko slovenski obrtniki in podjetniki iz oči v oči srečali s kolegi iz drugih držav. Zelo je tudi zadovoljen, da je ulico obrti, na kateri so predstavljali različne poklice, obiskalo več kot 2.000 osnovnošolcev in drugih obiskovalcev. Letos so jo prvič popestrili tudi z vajeniško pisarno, v kateri je bilo mogoče dobiti vse informacije o vajeništvu.

Sosednja država partnerica
Hrvaška, ki se je po 21 letih sodelovanja na Mosu letos prvič predstavila kot država partnerica, je z udeležbo zadovoljna. "S tem, kar smo naredili, smo zelo zadovoljni. Vreme ni bilo lepo. To je po eni strani slabo, po drugi strani pa dobro, saj so se obiskovalci dlje časa zadrževali pri nas, v naši dvorani," je povedala svetovalka predsednika hrvaške obrtne zbornice Sanja Želinski Matunec.

Iz Hrvaške je letos v Celje prišlo približno 50 razstavljavcev, in sicer s področja obrti, trgovine in turizma. Izmenjali so veliko stikov, poželi veliko zanimanja in razdelili veliko katalogov ter informacij, a pravi rezultati bodo znani po sejmu, ko se bodo sklenili posli, je dejala predstavnica hrvaške zbornice in izrazila upanje, da se bo sodelovanje s Slovenijo v prihodnosti le še nadgradilo.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
levidevžej
# 18.09.2017 ob 09:27
Bil na sejmu. Organizatorji in razstavljavci so morda zadovoljni, jaz nisem bil. Seznam razstavljavcev se je močno oklestil. Tisti, ki so bili tam, pa so tako znani vesoljni Sloveniji.
Internet dela svoje. Danes lahko večino informacij najdeš in ponudiš na netu in še zastonj je.
are
# 17.09.2017 ob 19:56
Obiskalo nas je veliko ministrov, v soboto tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc,

Upam, da jim je povedala kaj krepkih glede prometnega režima.
m72
# 18.09.2017 ob 16:10
Ta sejem je bolj razstava čevapčičev kot kaj drugega.
Dr.No
# 18.09.2017 ob 15:11
Katastrofa od Sejma!
Samo še ime je ostalo. Nič od nič...100.000 tako pretirano, da je joj. Ko sem bil v soboto, nobene gužve, mogoče so pa v nedeljo vsi hiteli na sejem!!!!
Treba se nekaj novega domisliti, ker to je umiranje na dolgi rok!
Karta pa stane, kot, da je z zlatom pretoplena! wtf
levidevžej
# 18.09.2017 ob 09:29
Še dobro, da ni bilo več obiskovalcev. Že sedaj so bili rahli problemi s parkiranjem, ker jih je očitno presenetil dež in so bila številna parkirišča blatne njive ali jezera. Nekaj tovornjakov peska je pač predragih.
ninja5
# 18.09.2017 ob 13:26
Prosim vsa ministrstva in druge javne zavode, da se naslednjič ne prikažejo na sejmu, ker samo mešajo zrak in zapravljajo davkoplačevalski denar za nepotrebnosti. Tam se samo zapravlja denar za rezervacijo prostora, tisk materialov in najem hostes ali plačilo ljudi, ki dejansko nima nobenega pojma o ničemer. Celotne namen prisotnosti ministrstev in zavodov na sejmu je le, da se pobere ven denar, kar so priznavali tudi sami prisotni na sejmu.
enix
# 18.09.2017 ob 13:00
Približujemo se številki 100.000,"
mislim, da je številka krepko napihnjena, ...
Mirko Tipka
# 19.09.2017 ob 12:01
upam, da so se ministrice in ministri ter ostala smetana najedli čvapčičev :-)
Franc 1952
# 19.09.2017 ob 07:43
"Obiskalo nas je veliko ministrov, v soboto tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc,"
Upam, da vam je uspelo kakšnega tudi prodati! Tako ali tako jih imamo dovolj na zalogi!:)
zapravico
# 18.09.2017 ob 07:53
A se violeta kaj peljala morda proti primorski,da bi videla ta naš “urejeni“ promet
Kazalo