Z MJU-ja so sporočili, da v stanovanju ne bodo naselili prosilcev za azil. Foto: BoBo
Z MJU-ja so sporočili, da v stanovanju ne bodo naselili prosilcev za azil. Foto: BoBo

Na januarski izredni seji občinskega sveta v Dravogradu je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic svetnikom predstavil informacije in ukrepe, povezane z reševanjem problematike prebežnikov in prosilcev za mednarodno zaščito. Pri tem je povedal, da bi jih lahko nastanili tudi v dveh državnih stanovanjih v Dravogradu.

Svetniki so na seji zahtevali boljšo obveščenost o načrtih države glede morebitne nastanitve oseb z mednarodno zaščito v svojem kraju, predstavniki občine pa so izpostavili, da bi stanovanji zaradi pomanjkanja praznih stanovanj v občini potrebovale tudi družine v občini. Zato je občina nato poslala vlogo za najem stanovanj ministrstvu za javno upravo (MJU), ki upravlja omenjeni državni stanovanji v Dravogradu.

MJU je nato občino obvestil, da sta stanovanji uvrščeni v potencialni nabor stanovanj za nastanitev oseb z mednarodno zaščito, pri čemer "trenutno ni izgledov, da bosta stanovanji uporabljeni za ta namen".

Na MJU-ju so zdaj pojasnili, da so v začetku tedna prejeli klic zainteresirane osebe, ki so ji trisobno stanovanje ponudili s profitno mesečno najemnino 185 evrov za dobo enega leta. O najemu bo stanovanjska komisija odločala predvidoma v prihodnjem tednu, so pojasnili na ministrstvu.