Na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki bodo zgradili veliko ploščad za zračna plovila. Foto: Goran Rovan
Na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki bodo zgradili veliko ploščad za zračna plovila. Foto: Goran Rovan

Minister za obrambo Roman Jakič je z direktorji gradbenega konzorcija, ki ga sestavljajo CGP Novo mesto, Kostak Krško in Begrad Novo mesto, na vojaškem letališču Cerklje ob Krki podpisal pogodbo za gradnjo kar devet hektarjev velike asfaltne in betonske ploščadi za parkiranje zračnih plovil. Skupna vrednost vseh del je 8,3 milijona evrov. Celotno naložbo, ki bo omogočila nadaljevanje rekonstrukcije tamkajšnjega vojaškega letališča, ki se je začela leta 2009, pa bodo v celoti financirali iz sredstev zavezništva Nato.

Gre za organizacijsko in tehnološko zelo zahteven projekt, ki mora biti dokončan v 18 mesecih. Ta naložba je ena večjih v nizu investicijskih projektov, bo pa zagotovo imela pomembne gospodarske učinke v širši regiji, saj bo za gradnjo 90.000 kvadratnih metrov velike ploščadi potrebno veliko različnega materiala iz širše okolice.
Vsak član konzorcija bo tako opravil delo, za katerega je najbolje usposobljen. Vodilni partner, to je CGP Novo mesto, bo pri izvedbi projekta gradnje ploščadi opravil predvidoma 47 odstotkov del, podjetje Kostak tretjino in podjetje Begrad petino del.

Za MMC Goran Rovan