Kočevski območni zdravstveni dom sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe približno 20.000 ljudi. Foto: BoBo
Kočevski območni zdravstveni dom sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe približno 20.000 ljudi. Foto: BoBo

oma, za kar bo v dveh letih namenila 2,4 milijona evrov, upajo pa tudi na pomoč države.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je za STA pojasnil, da jim na ministrstvu za zdravje 300.000 evrov, ki bi jih porabili za nakup dela opreme in delovanje tamkajšnjega urgentnega oddelka med prenovo, kljub obljubam in več poslanim pozivom še niso odobrili.

Dela bo izbrani izvajalec AS-Primus iz Cerknice začel predvidoma čez teden dni, končati pa jih nameravajo do avgusta prihodnje leto. Stavbi kočevskega zdravstvenega doma nameravajo dozidati približno 300 kvadratnih metrov prostorov za preselitev urgentnega centra z lastnim vhodom, tega pa med prenovo preseliti v sosednjo prazno stavbo s skladišči za državne blagovne rezerve.

Uredili bodo še prostore za fizioterapijo, prenovili kletne prostore ...
Poleg gradnje prizidka bo naložba v stari stavbi zdravstvenega doma obsegala še ureditev prostorov za fizioterapijo, prenovo močno dotrajanih kletnih prostorov s prestavitvijo kanalizacije in z novimi napeljavami. Prenovili bodo tudi glavni vhod zdravstvenega doma in parkirišče za obiskovalce ter uredili posebno parkirišče za zaposlene.

Kočevski območni zdravstveni dom sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe približno 20.000 ljudi, bolj kot na navedeno število pa je župan opozoril na njegovo pokrivanje širnega območja med Ribnico, Osilnico in Črnomljem, ki obsega približno 800 kvadratnih kilometrov.