Marprom je v stoodstotni lasti Občine Maribor. Foto: MMC RTV SLO
Marprom je v stoodstotni lasti Občine Maribor. Foto: MMC RTV SLO
false
Tako Majhenič kot Zagorac zanikata zlorabo javnih sredstev. Foto: MMC RTV SLO
Golf in dolgovi za zimsko sezono na Pohorju

Domnevno zlorabo javnih sredstev v Italiji in Turčiji, podjetje Marprom je namreč v stoodstotni lasti občine Maribor, sta zavrnila tako Majhenič kot Zagorac. Kot je za Televizijo Slovenija poročala Gabrijela Milošič, pa sta oba potrdila, da za preteklo zimsko sezono na Pohorju še niso poplačali podizvajalcev. Podjetju PMKD naj bi bili dolžni okoli 100 tisoč evrov.

Zagrizen golfist, direktor Marproma Majhenič, in njegov pomočnik Zagorac sta januarja prek hčerinske agencije Martura odpotovala v Turčijo, kjer sta igrala golf. Trdita, da na lastne stroške.

"Kadar koli gre lahko kdor koli pogledat moj transakcijski račun ... in si lahko pogleda, kam je Boštjan Zagorac nakazal denar za potovanje v Turčijo," je dejal Zagorac. Zagorac v dokazilo res pošlje račun. Majhenič ne. Pravi, da je plačal z gotovino. "Nikoli in nikdar na stroške Marture nisem potoval v Turčijo," zagotavlja Majhenič.

Majhenič pojasnjuje, da je Marpromovo hčerinsko podjetje Martura dobrih pet tisoč evrov za potovanji v Turčijo in Italijo nakazalo za plačilo turističnih storitev svojih strank. "Za goste, ki jih je napotila v Turčijo, je poravnala stroške," je dejal Majhenič.

Izvajalec ostal brez denarja
Ne glede na trditve Majheniča in Zagorca, da so očitki o zlorabi službenih sredstev neutemeljeni, pa ostaja dejstvo, da po končani zimski sezoni na Pohorju Marprom še ni poplačal svojih izvajalcev.

"Mi smo 100 tisoč evrov našemu podizvajalcu zadržali samo z namenom, da dostavi dokazila, da je poplačal dobavitelje, davčno upravo in vse zaposlene," je pojasnjeval Majhenič.

V podjetju PMKD, ki je zasneževalo in teptalo proge, pravijo, da so jim potrebno dokumentacijo dostavili. A ker računa v znesku dobrih 140 tisoč evrov niso dobili plačanega, so zoper Marprom vložili izvršbo. Predstavnik podjetja, ki pred kamero ni želel, nam je po telefonu povedal, da so zato morali odpustiti 20 svojih delavcev in prekiniti sodelovanje z 32 pogodbenimi sodelavci.

Golf in dolgovi za zimsko sezono na Pohorju