Na vodovodni sistem je bilo na novo vključenih 10.180 prebivalcev Prekmurja. Foto: MMC RTV SLO
Na vodovodni sistem je bilo na novo vključenih 10.180 prebivalcev Prekmurja. Foto: MMC RTV SLO
Veliki prekmurski vodovodni projekt

Projekt, ki gre h koncu, je vreden 49,55 milijona evrov. Največ je bilo kohezijskih sredstev (28,53 milijona evrov), iz vodnega sklada je prišlo 9,83 milijona evrov, medtem ko so občine prispevale 11,19 milijona evrov, so po današnji novinarski konferenci ob koncu projekta sporočili z Občine Grad, nosilke projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem B.

V okviru projekta so v omenjenih občinah zgradili primarne (50,808 kilometra) in sekundarne vodovode (131,996 kilometra) ter transportne vode (45,829 kilometra) s pripadajočimi objekti in uredili dva vodna vira.

"Z uspešno izvedbo projekta so izpolnili primarne cilje projekta, to je izboljšanje kakovostne pitne vode za 47.336 prebivalcev občin sistema B, ki so že bili priključeni na obstoječi vodovodni sistem. Na novo je bilo na vodovodni sistem vključenih še 10.180 prebivalcev," so poudarili.

Projekt predstavlja tudi izjemne koristi za razvoj območja. Zagotavljanje nemotene oskrbe s pitno vodo namreč po pojasnilih občine območje oblikuje v zanimivo destinacijo, tako za življenje kot tudi za razvoj turističnih zmogljivosti.

Veliki prekmurski vodovodni projekt