Obiskovalci prireditev v Stožicah bodo lahko uporabljali vse linije ljubljanskega potniškega prometa. Foto: MMC RTV SLO
Obiskovalci prireditev v Stožicah bodo lahko uporabljali vse linije ljubljanskega potniškega prometa. Foto: MMC RTV SLO
Stožice: Nič več izgovorov za nepravilno parkiranje

Če bodo prireditve bolj obiskane, pa bo obiskovalcem poleg rednih na voljo tudi posebna krožna linija potniškega prometa, poleg tega pa še linije, ki bodo do dvorane ali stadiona prepeljale tudi tiste, ki bodo parkirali na parkiriščih v okolici. Razlogov za nepravilno parkiranje tako ne bo več, je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Obiskovalci sicer lahko parkirajo v bližini prireditvenega centra Stožice, kjer je na voljo skoraj 2.200 parkirišč, ki so dve uri pred prireditvijo in dve uri po koncu za obiskovalce brezplačna. Gre za parkirišča v Stožicah, na Kranjčevi ulici in na Žalah.

Na prireditev in nazaj z linijami 1, 3, 5, 6 in 11
Občina se skuša o znižanju parkirnin dogovoriti tudi z lastniki drugih bližnjih parkirišč, veljal pa bo tudi spremenjen prometni režim. Na Vojkovi cesti bo na delu od Baragove ceste proti severni obvoznici urejen enosmerni promet, saj bo en vozni pas namenjen le avtobusom. Po prireditvah se bodo obiskovalci lahko proti domu odpeljali proti Brodu (Linija 1), Rudniku (Linija 3), Podutiku (Linija 5), proti Dolgemu mostu (Linija 6) in proti Zalogu (Linija 11).

Nov prometni režim naj bi obiskovalce navajal k uporabi javnega prometa in jih "odvadil" puščanja avtomobilov na zelenicah in prehodih za pešce, je dejal župan Janković. Promet bodo usmerjali mestni redarji, ki bodo kršitelje kaznovali.

Nova prometna ureditev bo prvič veljala že v času košarkarske tekme med Olimpijo in turškim klubom Fenerbahce.

Stožice: Nič več izgovorov za nepravilno parkiranje