Izklicna cena stavbe se je z 200.000 spustila na 130.000 evrov, a ponudb ni bilo. Foto: MMC RTV SLO/Radio Koper
Izklicna cena stavbe se je z 200.000 spustila na 130.000 evrov, a ponudb ni bilo. Foto: MMC RTV SLO/Radio Koper
Opatje selo
Sicer pa je postavitev nove hiše za najmlajše v Opatjem selu veliko bolj odvisna od uspešnosti prijave na osmem razpisu za evropska kohezijska sredstva, ki je bil v maju. Foto: MMC RTV SLO/Radio Koper

Opatjeselci in drugi prebivalci goriškega Krasa zato vse manj verjamejo, da se bo gradnja začela še to jesen. Začetek gradnje nove, energetsko varčne stavbe pa je sicer odvisen tudi od uspeha pri prijavi na razpis za evropska sredstva.

Sredi letošnjega julija so tako odpirali ponudbe na že tretji javni dražbi. Izklicna cena se je z 200.000 spustila na 130.000 evrov, a finale je bil porazen, pravi tajnik občinske uprave Miren-Kostanjevica, Aleš Vodičar. "Dobili nismo nobene ponudbe. Previsoka cena? Ne bi rekel, saj smo jo že precej spustili. Zdaj pa so časi na trgu slabi, da bi se kaj prodalo," je dejal. Gre za enonadstropni objekt iz tridesetih let in za tisoč kvadratnih metrov veliko igrišče v središču vasi. Je na obzorju četrta dražba? "Poskusili bomo še s kakšno varianto, da bi se to prodalo. V programu prodaje občinskega premoženja ta nepremičnina je," je še dodal Vodičar.

Sicer pa je postavitev nove hiše za najmlajše v Opatjem selu veliko bolj odvisna od uspešnosti prijave na osmem razpisu za evropska kohezijska sredstva, ki je bil v maju. Za razpisanih 31 milijonov evrov je prispelo 153 vlog, samo 20 je bilo formalno nepopolnih. Kot so pojasnili na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, bodo še ta mesec izdali sklepe in z izbranimi sklenili pogodbe. V mirensko-kostanjeviški občini so na razpisu za evropski denar kandidirali z dvema projektoma - poleg vrtca v Opatjem selu še s Kulturno-upravnim centrom v Mirnu.

Zdenka Tomulić, Radio Koper