Lastnik poudarja, da je objekt kupil kljub pravnomočni odločbi za rušitev. Foto: Lea Širok
Lastnik poudarja, da je objekt kupil kljub pravnomočni odločbi za rušitev. Foto: Lea Širok
Vilo Virginia bodo rušili

Lastnik Damjan Kozjak ob tem poudarja, da so objekt lani kupili z vednostjo o pravnomočni odločbi gradbene inšpekcije za njegovo rušitev. Saj je ta rešitev za vlagatelja ugodnejša od prenove, pojasnjuje.

Prvo vlogo za gradbeno dovoljenje je piranska upravna enota junija zavrnila. Zdaj naj bi imeli vsa potrebna soglasja za vložitev nove vloge, ki prav tako zajema rušenje starega objekta in gradnjo apartmajskega hotela.

Lastnik se boji pritiska javnosti
Z izvajalcem so že podpisali tudi pogodbo za rušitev. Zato so inšpektorico prosili za enomesečni odlog izvršbe, a jih je zavrnila, nam je povedal Kozjak. Po njegovem mnenju je za to kriv pritisk javnosti, ki bo zdaj povečal tudi pritisk na neizdajo gradbenega dovoljenja za novogradnjo.

Tej nasprotujejo stanovalci soseske, ki so bili vključeni tudi v prvi postopek izdaje gradbenega dovoljenja. Njihove zahteve po nižji in okolici primernejši gradnji je podprla portoroška krajevna skupnost in z vsem seznanila piranski občinski svet. Predvsem pa so v Portorožu proti apartmajskemu hotelu. Ta naj bi namreč v prihodnosti odpiral vrata prodaji posameznih enot. Kozjak je sicer takšno možnost že zanikal.

Vilo Virginia bodo rušili