Zanimivosti iz naših krajev
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 13 glasov Ocenite to novico!
Kranjska Gora
Na seznamu 10 najboljših zimskih destinacij so poleg Kranjske Gore tudi Jackson Hole v ameriški zvezni državi Wyoming, Verbier, Kitzbühel, Queenstown, Cortina d'Ampezzo, Chamonix, Taos v ameriški zvezni državi Nova Mehika, Bariloche in Mont Tremblant v Quebecu. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Dodaj v

Kam oditi, če vaš partner ne smuča? Lahko tudi v Kranjsko Goro.

Slovensko smučarsko središče na mednarodnem seznamu
29. november 2012 ob 21:57,
zadnji poseg: 29. november 2012 ob 22:04
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Spletni turistični portal VirtualTourist.com je pripravil seznam 10 najboljših zimskih turističnih destinacij za pare, med katerimi eden izmed partnerjev ne smuča. Na seznamu pa je tudi Kranjska Gora.

Julijske Alpe so po mnenju avtorjev odlična smučarska destinacija, ki ponuja veliko možnosti tudi za tiste, ki bi želeli zgolj uživati v neokrnjeni naravi. Obiskovalcem Kranjske Gore sta poleg smučanja na voljo tudi nočno sankanje in pohodništvo.

Poleg opisa Kranjske Gore so se dotaknili tudi lepot Bleda - zapisali so, da so številni že videli fotografije majhnega otoka s cerkvijo sredi Blejskega jezera, vendar pa le malo ljudi pozna Slovenijo. "Čeprav bi morda najprej pomislili, da gre za otoček v Avstriji ali Nemčiji, pa gre pravzaprav za severni del Slovenije," opisuje seznam, ki ga je povzela tudi tiskovna agencija Reuters. Ob tem portal priporoča obisk Triglavskega narodnega parka, sprehod okoli Bohinjskega jezera, ogled Ljubljane in obisk Ljubljanskega gradu.

Na seznamu 10 najboljših zimskih destinacij so poleg Kranjske Gore tudi Jackson Hole v ameriški zvezni državi Wyoming, Verbier (Švica), Kitzbühel (Avstrija), Queenstown (Nova Zelandija), Cortina d'Ampezzo (Italija), Chamonix (Francija), Taos v ameriški zvezni državi Nova Mehika, Bariloche v Argentini in Mont Tremblant v Quebecu (Kanada).

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo