→ Ogled časopisa na spletu
19. -25. marec

1na1

Irena iz Silicijeve doline, kjer ni pomembno, od kod prihajaš, ampak kaj znaš

MMC-jev pogovor z Ireno Kotar

Irena Kotar z možem in otrokoma živi v San Joseju, mestu v Silicijevi dolini. Tja so se preselili pred tremi leti in začeli pisati svoje ameriške sanje.

"Karadžić je bil glavni načrtovalec etničnega čiščenja v BiH-u"

Slobodan Milošević si nove srbske države ni zamislil kot etnično čiste, to je bila Karadžićeva in Mladićeva ideja, pravi avtor dokumentarnega filma Skrivni načrti Radovana Karadžića Valentin Areh.

Na derbiju s tribune prileti tudi rabljen prenosni telefon

" Ne delam si utvar, da bo tudi meni uspelo kaj takšnega kot Janu Oblaku. Grem svojo pot, z malce manjšimi koraki, a sem povsem zadovoljen ," pravi Nejc Vidmar, nova vratarska okrepitev Olimpije.

Maja Vtič: Imam več prostora za napredek kot Takanašijeva

Maja Vtič je v letošnji sezoni navdušila s tretjim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala. V nedeljo je v Planici pred 33.000 gledalci uživala na podelitvi priznanj.

Poglobljeno

"Strah pred nesprejemanjem me je privedel do poskusa samomora"

Katja, 23-letno dekle, ki so ji všeč dekleta, sama pa si želi biti kot fant

"Ne počutim se drugačnega spola. Sem Katja, všeč pa mi je, da sem videti kot moški," pripoveduje 23-letna študentka, ki se je večino otroštva spopadala s strahovi pred tem, da je družba ne bi ...

Najboljše inovacije univerze: boljše tablete, lajšanje alzheimerjeve bolezni in upogljiva zrcala

Rektor Univerze v Ljubljani je izbral tri "najboljše inovacije" za leto 2016.

Spolni delavci razpeti med predsodki, družbenim izključevanjem in stigmo

Dekriminalizacija prostitucije je najboljša zaščita pred kršenjem človekovih pravic, spolni delavci se namreč srečujejo z izsiljevanjem, nasiljem, prisilno prostitucijo, prisilnim testiranjem,"

Očitki o diskriminaciji, MIZŠ se brani, da drugače ne bi dobili denarja

V prvem tednu marca se je iztekel razpis, ki učiteljem in vzgojiteljem omogoča poznejše opravljanje strokovnega izpita.

Foto: Pošastne zvezde velikanke, ki na mesec odvržejo za Zemljo snovi

Nekaj najmasivnejših in najsvetlejših zvezd vesolja je natrpanih malo za obronkom domače galaksije na področju, velikem le nekaj svetlobnih let, je z najnovejšimi opazovanji pokazal vesoljski ...

Pogled iz orbite: kako kozmonavti fotografirajo Zemljo

V šestdesetih letih 20. stoletja so filmske in fotografske tehnologije veljale za zanesljiv način dokumentiranja različnih procesov in dogodkov.

"Ko Peter Prevc naredi svoje boljše skoke, je to perfekcionizem"

Jani Grilc že vrsto let bedi nad razvojem Petra Prevca, najboljšega skakalca na svetu, ki ima za sabo nepozabno sezono, kjer je, kot pravijo trenerji tekmecev, s tehniko prih , zdaj je bero lovorik ...

"Nikoli se nisem počutil oddaljenega od reprezentance"

Ko je 14. 8. 2013 v Turkuju v 2. polčasu debitiral v reprezentanci in po 35 minutah stresel stičišče prečke in vratnice, si Roman Bezjak ni mislil, da bo na prvi zadetek čakal več kot dve leti in pol.

Začnimo končno nagrajevati delavnost in uspešnost

Pogum, delavnost, priznavanje napak, timsko delo in vrednote, ki smo jih po osamosvojitvi zanemarili, to je tisto, kar bi se morala vsa Slovenija naučiti od Petra Prevca oziroma skakalcev.

Prevc prvak dominantnih zmag in popolnih ocen 20,0

Ob koncu težko ponovljive sezone so mediji našteli številne rekorde, ki jih je dosegel Peter Prevc. Čas je, da postrežemo še z nekaterimi rekordi, ki morda niso bili tako izpostavljeni.

Zakaj Bruselj? Na eni strani mesta srce EU-ja, na drugi središče radikalizacije

Čeprav se je mnogim zdelo, da ima Bruselj kot mesto premalo simbolike za napade, pa drugi pravijo, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo v belgijski prestolnici, kjer so v petek prijeli osumljenca ...

Mnenje

Video: 10 trenutkov v dih jemajoči sezoni Petra Prevca

Kolumna Slavka Jeriča (132)

Superlativi, čestitke, evforija. Peter Prevc je s svojimi mejniki premaknil Slovenijo, sam pa ostaja na svoji poti.

Poslušamo: Underworld - Barbara Barbara, We Face A Shining Future

Skupina Underworld je že od svojega začetka slovela kot ena tistih glasbenih skupin, ki ni nikoli sprejemala "ostrouhega" žanrskega predalčkanja in klasificiranja glasbenih etiket.

Cavern of Anti – Matter: Void Beats/ Invocation Trex

Ko nam je septembra lani skupina Stereolab v današnje predvajalnike medijev poslala svoj meditativno zapakiran posnetek nastopa z BBC-ja, se je ta slišal kot labodji spev nostalgično kronološkega ...

Sproščeno

"Že takrat se nisem počutila kot seks simbol in tudi kasneje ne"

MMC-jev intervju z Anjo Rupel

Časi so drugačni, glasba je postala spremljava vsakdanjim opravilom in medijski svet hitreje "pograbi" zgodbo o srečanju z abrahamom kot izdajo albuma, kakršen je tudi primer Anje Rupel.

Foto: Planica kraljica - pod Poncami izjemnih 111 tisoč gledalcev

Praznik smučarskih poletov v Planici je v teh dneh združil Slovenijo, v dolini pod Poncami je v živo dogajanje spremljalo 111.000 gledalcev, skakalna evforija pa je zajela vso Slovenijo.

Tinkara Kovač: Slovenščina je lep jezik. Samo za to gre.

Tinkara Kovač je pred izdajo dveh albumov - eden v slovenskem, drugi v italijanskem, angleškem in slovenskem jeziku. Ob tej priložnosti bo na enem odru združila svoje glasbene prijatelje.

Na slovenskih radiih lani vladali Maaraya in Ellie Goulding

Največkrat predvajana skladba na radijskih programih v letu 2015 je Love Me Like You Do britanske popizvajalke Ellie Goulding.

Planica, Planica zaradi Avsenikov zazvenela v studiu Hendrix

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe so lahko v živo prisluhnili enemu najbolj znanih ansamblov pri nas. Tokrat so bili gostje v oddaji Gremo plesat na Radio Koper.

Foto: Na veliki petek sezonski start Odprte kuhne s še več zvenečimi imeni

Čeprav je veter odnašal z brodetom zamazane serviete in grozeče majal s penino napolnjene kozarce (verjetno karma, ker se je mastil na veliki petek), je Odprta kuhna v četrto sezono zakorakala tako, ...

Posebna izdaja

Uroš Kuzman o genialnosti: Will Hunting ni realna zgodba
Podkast Številke (54)
91-letni Ivan Kralj: "Nikoli ni prezgodaj, nikoli ni prepozno"
Z zadovoljstvom prihajam na razgibavanje za trde sklepe in mišice
"Raje na fronto, samo da bo stran od teh prokletih plazov"
Ob stoletnici snežne katastrofe na Vršiču
"Vsak polet je drugačen, nikoli se nič ne ponovi, tudi če letim tisočkrat po isti poti"
Pilot Matevž Lenarčič se odpravlja na nov polet okoli sveta

Audio / Video

Skrivni načrti Radovana Karadžića
Sprejem športnikov zime
Domen Prevc
Velikonočne jedi po Sloveniji

Sledite nam

MMC
MMC NOVICE
MMC SVET
MMC Kultura
 
MMC Zabava
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si