Večina smučišč nakup vozovnic v predprodaji ponuja na svojih blagajnah, nekatera pa tudi prek spleta. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Večina smučišč nakup vozovnic v predprodaji ponuja na svojih blagajnah, nekatera pa tudi prek spleta. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Krvavec
Še posebej ugodne so dnevne vozovnice, s katerimi lahko presmučate dneve od ponedeljka do petka, izvzeti so le prazniki in šolske počitnice. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Najdražja dnevna smučarska vozovnica bo v Kranjski Gori, kjer bo v redni prodaji stala 31,50 evra. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Mariborsko Pohorje
Kljub črnim napovedim bodo smučarji napolnili tudi pohorske strmine, v predprodaji pa ponujajo zgolj sezonske vozovnice. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

In ne govorimo zgolj o sezonskih vozovnicah za posamezna smučišča, pač pa tudi o dnevnih vozovnicah, ki jih lahko na večini smučišč kupite v predprodaji še do konca novembra, nato pa izkoristite (skoraj) kadar koli v sezoni.

Še posebej ugodne so namreč dnevne vozovnice, s katerimi lahko presmučate dneve od ponedeljka do petka, izvzeti so le prazniki in šolske počitnice. Večina smučišč nakup vozovnic v predprodaji ponuja na svojih blagajnah, nekatera pa tudi prek spleta.

Najceneje od ponedeljka od petka
Na prestolnici najbližjem smučišču, Krvavcu, tako lahko za ves dan smučanja na 30 km prog v predprodaji odštejete le 22 evrov za odraslo dnevno smučarsko vozovnico in še deset evrov manj za otroško.

"Običajna" dnevna vozovnica, ki jo lahko torej uporabite tudi med konci tedna, prazniki in počitnicami, vas bo v predprodaji stala 26 evrov, kar je pet evrov manj, kolikor boste zanjo odšteli v redni sezonski prodaji od decembra naprej.

31 evrov v redni in 26 evrov v predprodaji boste za dan smučanja odšteli tudi na Rogli, kjer bo smučarje navkreber vozilo 11 vlečnic in dve štirisedežnici, otroška dnevna vozovnica vas bo tam stala 17, do 30. novembra pa 14,50 evra. V predprodaji pa ponujajo tudi dnevno vozovnico od ponedeljka do petka - stane 22 evrov za odrasle in 12 evrov za otroke.

V Kranjski Gori le majhen prihranek
Najbolj zasoljene cene pa ponujajo v Kranjski Gori, kjer so smučarske žičnice in proge nanizane po pobočjih Vitranca na nadmorski višini od 800 m do 1215 m, smučišča pa povezuje sistem petih sedežnic in 13 vlečnic.

Tam bo treba za odraslo dnevno vozovnico namreč odšteti 31,50 evra, za otroško pa 20, v predprodaji pa so cene le spustili le rahlo. Če boste torej odraslo dnevno vozovnico kupili do konca tega tedna, boste zanjo odšteli 28 evrov, za otroško pa 18. Ugodnejše dnevne vozovnice od ponedeljka do petka Kranjska Gora ne ponuja.

Skupna sezonska vozovnica za Vogel in Kranjsko Goro
29 evrov boste za odraslo dnevno vozovnico odšteli na smučiščih Cerkno, Vogel in Golte.

Smučarski center Cerkno, ki ima dve šestsedežnici, dve štirisedežnici, dve dvosedežnici in dve vlečnici, še do konca tega tedna ponuja dnevne odrasle vozovnice za 27,50 evra in otroške za 16 evrov - za to boste v redni prodaji nato odšteli evro več.

Smučišče Vogel nad Bohinjskim jezerom dnevno vozovnico za odrasle v predprodaji ponuja za 24,50 evra, za otroke pa po ceni 13,60 evra - vozovnica za najmlajše pa bo v redni prodaji nato stala 16 evrov. Samo v predprodaji pa si je mogoče zagotoviti dnevno vozovnico, s katero boste smučali le med ponedeljkom in petkom. Stala bo 21,25 evra za odrasle oz. 12,75 za otroke, ta cena pa torej ne velja med prazniki in dela prostimi dnevi ter šolskimi počitnicami.

Novost pa je sezonska vozovnica, s katero boste poleg Vogla lahko smučali tudi v Kranjski Gori, kjer pa velja še za nočno smuko. Stala bo 499 evrov, v predprodaji 424 evrov.

Dnevna smuka za 24 evrov
Na Golteh, priljubljenem smučišču v Zgornjesavinjski dolini, ki ponuja 12 km smučarskih prog, dnevna vozovnica za odrasle v predprodaji stane 24,50 evra in 14,50 evra za otroke. V predprodaji pa je mogoče ceneje dobiti tudi dnevno vozovnico med tednom - zanjo boste odšteli 21 oz. 13 evrov.

Smučišče Stari vrh, ki predstavlja osrednji zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja, dnevne vozovnice v sezoni ponuja za 24 evrov, otroške pa za 15 evrov, je cene v predprodaji spustilo na 19 oz. 12 evrov za dan smuke za odrasle oz. otroke.

Predprodaja še do sredine decembra
Da bi prihranili nekaj evrov, pa vam z nakupom ni treba hiteti na Kopah in Soriški planini.

Na Kopah, smučišču na zahodnem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem, so predprodajo uradno končali že 15. oktobra, vendar pa cene smučarskih vozovnic nato razdelili na predsezono in glavno sezono. Dnevna vozovnica v glavni sezoni bo stala 27 evrov za odrasle in 17 za otroke, če pa jo boste kupili pred 19. decembrom oziroma po 2. marcu, pa boste zanjo odšteli 24 evrov za odraslo in 15 evrov za otroško vozovnico.

Do sredine decembra so predprodajo raztegnili tudi na Soriški planini, po kateri bodo smučarje vozile dvosedežnica in tri vlečnice. Za dnevno odraslo vozovnico bo sicer treba odšteti 17, za otroško pa 12 evrov, vendar so do 15. decembra cene še nižje za 15 odstotkov.

Pohorje s predprodajo sezonske vozovnice
Kljub črnim napovedim pa bodo smučarji napolnili tudi pohorske strmine. Po stečaju Športnega centra Pohorje bo Marprom namreč poskrbel za žičničarske naprave, Terme Maribor pa nastanitvene zmogljivosti.

Smučišče Mariborsko Pohorje sicer dnevnih vozovnic v predprodaji ne ponuja - za odraslo vozovnico bo treba v sezoni tako odšteti 27 evrov in za otroško 20. So pa v predprodaji znižali cene sezonskih vozovnic - za sezonsko vozovnico za odrasle boste tako do 10. decembra odšteli 250 evrov, za otroke pa 140 evrov.