Projekt je nastal in bo živel kot skupni projekt MMC-ja in z Radia Slovenia International (RSi). Foto: MMC RTV SLO
Projekt je nastal in bo živel kot skupni projekt MMC-ja in z Radia Slovenia International (RSi). Foto: MMC RTV SLO

Na spletnem naslovu www.rtvslo.si/eng bodo objavljene pomembne dnevne novice iz našega okolja, ki jih pripravljajo novinarji MMC-ja in Radia Slovenija International, avdio- in videovsebine oddaj RTV Slovenija, ki so v angleškem jeziku, ter RTV-spored za angleške televizijske in radijske oddaje.

"Ideja o portalu z vsebinami v angleškem jeziku je dozorela tudi zato, ker smo na MMC-ju pogosto dobivali vprašanja, zakaj naših vsebin ni tudi v angleščini, torej za tujo javnost. Glede na to, da smo imeli na RTV Slovenija že do zdaj kar nekaj vsebin v angleškem jeziku, smo se odločili, da vse te vsebine uporabnikom ponudimo še na spletu, na enem mestu," pojasnjuje Kaja Jakopič, urednica Uredništva za nove medije.

Konec tedna bodo na portalu objavljeni daljši intervjuji in članki iz publikacije SINFO, ki jo pripravlja UKOM. "Ponudili bomo tudi izbor vseh člankov različnih svetovnih medijev, v katerih se pojavlja Slovenija, in teme, ki so povezane z nami. Ta "servis" delamo v sodelovanju z Inštitutom Jožef Stefan," še dodaja Kaja Jakopič.

Vabljeni na spletno mesto www.rtvslo.si/eng in na stran portala na Facebooku.