Foto:
Foto:

Incident se je zgodil v bližini vasi Goraždevac, kjer živijo pretežno Srbi. Predstavnik policije ZN-a Derek Chappel je dejal, da je en deček umrl takoj, drugi pa je poškodbam podlegel v bolnišnici. Med ranjenimi je bila tudi albanska deklica, ostali pa naj bi bili srbski dečki.

Žrtvi sta bili stari 11 in 19 let, 15-letni deček pa je še vedno v kritičnem stanju in so ga že prepeljali v beograjsko bolnišnico. Kosovski Albanci naj bi napadli in uničili tudi vozilo nekega Srba, ki je poškodovane otroke peljal v bližnjo bolnišnico v mestu Peć.

Beograd je napad obsodil in zahteval izredno zasedanje VS-a ZN-a o Kosovu. Predsednik SČG-ja Svetozar Marović je v črnogorskem Herceg Novem sklical sejo vrhovnega obrambnega sveta SČG-ja.

Na jugu Srbije eksplodirala bomba
V sredo popoldne je bila na polje v vasi Lučane v občini Bujanovac na jugu Srbije odvržena eksplozivna naprava, pri čemer pa ni bilo človeških žrtev. To je sporočil Sekretariat za notranje zadeve (SNZ) v Vranju, ki dodaja, da je bila naprava odvržena iz mimovozečega vozila, iz katerega sta bila poprej izstreljena dva naboja. V sredo zvečer, tudi v Lisičini v občini Medvedja, pa so albanski teroristi izstrelili tri svetlobne rakete. Incidenta sta se zgodila le dan po napadu skupine petnajstih Albancev na patruljo vojske SČG-ja na cesti
Koršumlija-Podujevo.