Foto:
Foto:
Pozornost policistov bo namenjena varnosti otrok.

Bohinc je ob tem dejal, da se je varnost otrok v zadnjih letih zelo izboljšala, saj se Slovenija z 1,3 mrtvega na 100.000 otrok uvršča na drugo mesto med najbolj varnimi državami v Evropi. Rezultat po njegovih besedah ni nastal le zaradi večjega zavedanja varnostnih tveganj najmanjših udeležencev v cestnem prometu, ampak tudi zaradi pospešene prometne vzgoje in višanja prometne kulture na Slovenskem.

Aktivnosti policije in sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu
Policisti bodo tudi letos poostrili nadzor in spremljali malčke na poti v šolo, več aktivnosti pa je pripravil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Aktivnosti policije so za varnost otrok usmerjene v pregled cestnoprometne signalizacije, v varovanje otrok pri prihodu v šolo in načrte varnih poti. V prvih šolskih dneh bodo policisti sodelovali tudi na roditeljskih sestankih staršev prvošolčkov in jim predavali o prometni varnost. Med šolskim letom pa bodo nadzirali brezhibnost avtobusov, občasno nadzirali organizirane šolske prevoze otrok in sodelovali pri izvedbi kolesarskih izpitov.

Predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS-a Bojan Žlendr je povedal, da so šole že prejele prenovljeno knjižico Prvi koraki v svetu prometa, ki je namenjena staršem prvošolcev. Občinskim svetom so tudi že razdelili plakate in letake Šolska pot - vozimo pametno, v teh dneh pa voznike na varno vožnjo že opozarjajo giga plakati. S kompletom gradiv S kolesom v šolo pa po besedah Žlendra želijo na svetu skupaj s šolskim ministrstvom zagotoviti boljše znanje in pripravljenost mladih kolesarjev.