• Alya, zmagovalka 36. Melodij morja in sonca (14. julij 2016 ob 10:00)

  Nazaj na seznam klepetov

  V četrtek, 14. julija, ob 10.00, bo gostja MMC-jeve spletne klepetalnice priljubljena pevka Alya.Alya


   


  Plavolasa pevka je pred kratkim slavila na 36. Melodijah morja in sonca. Za pesem Srce za srce (Ti) je prejela Veliko nagrado Melodij morja in sonca 2016. Pod pesmijo so se podpisali Raay kot avtor glasbe, Tina Piš in Cvetka Omladič kot avtorici besedila ter Raay, Tim Valant in Franci Tepina kot avtorji aranžmaja.


   


  Alyina glasbena kariera traja že 15 let, zmaga na MMS-ju pa je njena prva večja zmaga na festivalih.


   


  Kakšni so njeni občutki po veliki zmagi, kakšni so njeni načrti za prihodnost in še več boste lahko izvedeli na klepetu. Vabljeni!


   


  <moderator> Pozdravljeni! O 10.00 bo gostja MMC-jeve spletne klepetalnice priljubljena pevka Alya, ki je konec tedna slavila na 36. Melodijah morja in sonca.

  <moderator> Vprašanja že lahko zastavljate!

  <moderator > Alya se nam je pravkar pridružila, zato bomo začeli klepet.

  <Alya> Dobro jutro vsem skupaaaaj:)*

  <roži> Alya, najprej čestitke za zmago! Zanima pa me, katera pa je sicer bila tvoja najljubša pesem z Melodij morja in sonca?

  <Alya> Hvala Roži, veliko je bilo dobrih skladb in izvajalcev, meni osebno so bili Nuška Drašček in Manca z Kvatropirci top:)

  <op> Živjo. Mene zanima kako se je odločila za obleko? Stilistka?

  <Alya> Živijo, od začetka leta sem vedela da želim imeti rdečo obleko potem sva jo skupaj z Nino Šušnjara snovali do Melodij:)

  <Samo Kogoj> Najprej iskrene čestitke za zmago! Zame ena najboljših pevk! Kdaj bo na ogled videospot? Kdaj zopet kak koncert v Ljubljani? Zelo rad bi te spoznal in srečal v živo!

  <Alya> Hej Samo:) Hvala*** Video bo kmalu gotov, snemali smo ga ta ponedeljek z NIko Karo produkcijo v Novemgradu in Umagu, komaj čakam da ga vidite!!!:) Glede koncertov, najbolje da pogledate na Fb kjer so objavljeni datumi, pa se kje vidimo:))

  <flamingo> Boš tudi preostanek poletja preživela delovno ali se odpravljaš na kakšen dopust? Kako sicer najraje potuješ - po konceptu "all inclusive" ali si bolj popotniške sorte z nahrbtnikom na rami?

  <Alya> Hej Flamingo:) Poletje bo delovno, sploh zaradi koncertov in 15 letke in nove penine Alya, ampak si bom vmes tudi malo odpočila na jugu Hrvaške...rada si spočijem v naravi in na otokih daleč stran od civilizacje in signala haha:)

  <hungdaddy2000> Dobro jutro Alya. Bomo videli kakšen poletni duet z znanim pevcem?

  <Alya> Dobro jutrio=) Hm nikoli ne veš...:)

  <hrček> Alya, 15 let na glasbeni sceni ... Impresivna številka. Kako si ti doživela teh 15 let? Kako hitro mineva čas? In kaj se je najbolj spremenilo?

  <Alya> Hej Hrček:) Je kar dolga a ne? Bili so vzponi in padci, vesela sem za vse izkušnje, sploh za zadnja leta ki so več kot sladka, res se mi dogajajo lepe stvari in hvaležna sem za njih.....kar ne morem verjeti da je že 15 let...

  <zsazsa> Kaj pripravljaš za 15. obletnico? Lahko pričakujemo kakšen večji koncert?

  <Alya> Ne smem še povedat, vsekakor presenečenje:)*

  <rikardo> Si se mogoče leta 2003 zavedala, v kakšni družbi nastopaš na Emi, ko so nastopili recimo Alenka Godec, Andraž Hribar, Nuša Derenda ...? Glede na to, da si tja prišla kot novinka. Danes pa se z njimi srečuješ na številnih dogodkih.

  <Alya> Hej Rikardo, seveda sem se zavedal bila sem počaščena, vendar sem nekako vedela da bodo to nekoč moji prijatelji:)))

  <Jure> Alya, zdravo. Tvoj dolgoletni fan. Kako si prišla na idejo pesmi Fluid, himno seksualni fluidnosti oziroma biseksualnosti, ki je danes tako popularna, takrat pa je bila revolucionarna?

  <Alya> Hej Jure, me veseli <3

  <Alya> Pesem Fluid je nastala spontano, spisala sta ga Bor Zuljan in moja mami, aranžiral ga je Žare Pak.. Že v štartu smo vedeli da želimo nekaj drugačnega in nismo niti pomislili da bi se držali ustaljenega za Emo, in očitno je bilo ravno to ok:)

  <celoo> Zapoješ še kdaj exploziv(no)? :)

  <Alya> Hej, hahah, še kdaj:)

  <maryjblige> Na katero svojo skladbo si najbolj ponosna?

  <Alya> Ponosna sem na vsako svojo skladbo, saj je pri vsaki vloženega veliko dela in ljubezni, mi je pa ta trenutek res da najbolj pri srcu: <3 za <3 :)))

  <Alya> Srce za srce :)

  <beegees> Bi se upala podati na glasbeno pot danes?

  <Alya> Ne vem nisem nikoli razmišljala o tem...seveda so zdaj časi drugačni, trg je kar nasičen, vendar če dobro pomislim nazaj, je bil tudi že pred leti, in tudi takrat se je bilo potrebno res potrudit da si pokazal nekaj novega...:)

  <xoxo> Glede na to, da večino besedil napiše tvoja mami, kako gleda potem na tiste, ki ti jih napišejo drugi? Koliko je kritična do njih?

  <Alya> Hej Xoxo, No mami kar nekaj časa vmes ni bila prisotna pri textih, je malo počivala haha:)Kritična sem do vseh enako, razlika je edino ta da se midve lahko resnično več pogovarjava:)

  <sašo04> Ooj :)) kako se imenuje tvoja mami?

  <Alya> Moji mami je ime Cvetka:)

  <ariela> Kaj pa hrvaški trg? Se dogaja kaj na tem področju? Ali je Hrvaška samo kraj, kjer so super kulise za videospote?

  <Alya> Hej Ariela, na Hrvaškem se dobro počutim, kri le ni voda haha, kar se tiče pa projektov v zvezi s tem, pa zaenkrat še ne smem povedati kaj dosti :))*

  <Samo Kogoj> Kater je tvoj vzornik ter najboljši tuji in slovenski izvajalec? Kje si snemala spot Brazil? Tvoja najboljša skladba pa še vedno prvi videospot Alya!

  <Alya> Hej Samo, vzor... hm.. vzornike gledam vsak dan, to sta moja starša, mogoče zveni pocukrano, vendar je res, veliko sem se naučila od njiju, sploh potrplenja in delovnosti:) Predvsem so mi na prvem mestu vrenote...kot glasbenike cenim morje ljudi vendar bi trajalo da vse naptejem, mi je bil pa kot vzornik v otroških letih Jackson in Collins, pri nas pa lahko rečem respect Janu P, Siddharti, Bfm itd....

  <Horica> Kolikor vem, ste zavrnila si tudi pesem, ki jo je nato na Evrosongu uspešno izvajala Tinkara Kovač. Vam je bilo potem kaj žal, da je niste sprejeli? In čestitke za zmago na MMS :)

  <Alya> Hvala Horica,hvala lepa * Res je, vendar mi ni ža, mi ni bila namenjena, je pa krasna skladba in Tinkara je blestela na Eurosongu:)

  <hungdaddy2000> Je bila Maarjetka kaj ljubosumna, ko sta z Raayem delala pozno v noč?

  <Alya> Hahahah, to moraš pa njo uprašat :)))

  <hungdaddy2000> Ali kratka pričeska pomeni dolgo krilo? Kdaj lahko pričakujemo dolga pričeska, kratko krilo?

  <Alya> Hm, dobra fora:)) Nikoli ne veš...

  <moderator> Klepet se počasi bliža koncu, zato bomo Alyi zastavili le še nekaj vprašanj!

  <Matisse> Alya, katera je tvija najljubša knjiga in kakšne knjige rada bereš?

  <Alya> Hej Matisse, rada berem knjige ki me nahranijo, takšne ki mi dajo za mislit, takšne ki me učijo in me prevzamejo...to so predvsem knjige o življenju, psihologija, duhovne knjige...najbol sem navdušena nad Vladimirom Megre ( zbirka knjig Anastazija)

  <sašo04> kateri je tvoj najljubši ilm?

  <Alya> Težko rečem, ker jih skoraj da ne gledam,...žanrsko pa drama, romantični filmi...

  <VitaminB> Bi kdaj želeli stopiti na Evrovizisjki oder?

  <Alya> Mogoče pa res:))

  <Bober> Zanima me, če bi se kdaj slekla za Playboy?

  <Alya> Nope

  <oziris.va> Pozdravljeni Alya. Kaj pomeni oz. simbolizira tetovaža na levem ramenu? Zakaj ravno to in zakaj tam? Hvala vnaprej za odgovor.

  <skejt-na-baterije> Živjo & seveda najprej čestitke za zmago na MMS! Še malo vprašanj z drugega področja - svet telesnih modifikacij ti je že dobro poznan in zasledili smo lahko, da si ljubiteljica tattoo industrije že vrsto let. Skozi tvojo celotno pevsko kariero tako lahko opazujemo postopno večanje zbirke tattoojev in zagotovo je bil tisti prvi najbolj "razvpit" - kako je prišlo do odločitve za prvi tattoo in izbire samega motiva? Ti sicer tattooji služijo kot obeleževanje t.i. osebnih prelomnic določenih obdobij in ali podpiraš idejo, da mora za vsakim tattoojem obstajati pomen / zgodba? Kako so na tvoje tattooje odgovorili organizatorji v Qataru, kamor si lani odpotovala med SP v rokometu?

  <Alya> Tatu na levi rami pomeni druga polovica mene, škorpijon, za levo rao sem se odločila, ker sem tako začutila:) Hvala Oziris.Menim da mora vsak tatoo imeti pomen, zato se tega držim, rada imam vilinske simbole, zato so moji ostali tatooji v tem duhu...Hahah, ja v Qatarju smo tatooje na samem openin gu nastopu zakrili, saj je bila prisotna kraljeva družina, na meji pa ni bilo težav, saj smo prišli izvajlci iz praktično celega sveta iz različnih kuptur, tako da so to razumeli, konec koncev nisem bila edina....:)

  <moderator> Klept z Alyo je zdaj končan.

  <Alya> Dragi moji, lepo je bilo poklepetati z vami, nadaljujemo še na FB, Instagram in Snapchat/ AlyaMusic, vam z veseljem odgovorim*

  <Alya> Skratka bodite mi lepo uživajte poletje maximalno in upam da se kje srečamo mwa***

  <Alya> Vaša Alya*

  <moderator> Hvala Alyi za sodelovanje, hvala pa tudi vam, ker ste bili z nami!

  Natisni       Priporoči

 • Kazalo
  " "