• Jure Dolenec, rokometaš (25. julij 2016 ob 12:15)

  Nazaj na seznam klepetov

   


   


  Slovenija je v Kozini začela tretji, zadnji, sklop priprav pred olimpijskim turnirjem v Riu. Slovenci so do zdaj dobili vse tri pripravljalne tekme, dvakrat so ugnali Tunizijo, enkrat pa Hrvaško, s katero se bodo v torek v Opatiji pomerili še enkrat.

   


  V ponedeljek, 25. julija, je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja rokometaš Jure Dolenec, ki se s Slovenijo pripravlja na olimpijske igre v Riu de Janeiru.


   


  Jure Dolenec28-letni Dolenec, sicer član Montpellierja, je v zadnjih letih eden od nosilcev igre v slovenski reprezentanci. Je prva izbira selektorja Veselina Vujovića na položaju desnega zunanjega.


   


  Slovenija je v Kozini začela tretji, zadnji, sklop priprav pred olimpijskim turnirjem v Riu. Slovenci so do zdaj dobili vse tri pripravljalne tekme, dvakrat so ugnali Tunizijo, enkrat pa Hrvaško, s katero se bodo v torek v Opatiji pomerili še enkrat.


   


   


   


  <Moderator> Pozdravljeni v MMC-jevi spletni klepetalnici. Od 12.15 naprej bo naš gost slovenski rokometaš Jure Dolenec, ki se z reprezentanco pripravlja za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Vabljeni na klepet. Vprašanja že lahko zastavljate.

  <frizi> Kaj bo za Vas osebno uspeh v Riu? Četrtfinale, polfinale, samo medalja? Pač zame je uvrstitev na OI res velik uspeh, a zdaj je občutek, da je lažje kot na EP ali SP priiti na OI celo do polfinala in dveh priložnosti za medaljo.

  <Jure Dolenec> Osnovni cilj je zagotovo uvrstitev v četrtfinale, vemo pa, da na OI štejejo samo medalje. Zagotovo bo težko, saj je skoraj vse odvisno od ene tekme, to je četrtfinale.

  <fks> Kako izgleda vaš jedilnik v času priprav? Se kaj razlikuje od tistega v klubu? Si sami določate kaj boste jedli, ali za to skrbijo drugi?

  <Jure Dolenec> Razlikuje se v tem, da v času priprav nam jedilnik sestavljajo strokovnjaki, v času klubskih aktivnosti pa v glavnem jemo doma. Tudi takrat poskušamo jesti čim bolj zdravo.

  <Jure Dolenec>

  <fedor> Ali so priprave bolj naporne, kot ste pričakovali?

  <Jure Dolenec> Ne,vsi smo pričakovali naporne priprave, navsezadnje se pripravljamo na največji športni dogodek na svetu.

  <fedor> Kaj je tej reprezentanci dal selektor Veselin Vujović?

  <Jure Dolenec> Mislim, da vsi vidijo, da igramo bolje v obrambi, navsezadnje to kaže tudi število prejetih zadetkov. Poskušamo popraviti tudi igro v napadu, v katerem mislim, da imamo največ rezerv.

  <simbi> Če lahko na kratko opišeš oz. izpostaviš glavne adute nasprotnikov v skupini: Egipt, Brazilija, Švedska, Nemčija, Poljska.

  <Jure Dolenec> Za Brazilce je to zagotovo domač teren, Egipt bo najbrž poskušal presenetiti z agresivno obrambo, Nemci so zelo dobra ekipa brez velikih zvezdnikov, ki so jih imeli včasih, Švedska je tipična skandinavska ekipa z dobro obrambo in hitrimi prehodi v protinapade, Poljaki pa imajo morda od vseh ekip največ zvezdnikov, mislm pa, da jim manjka en pravi srednji zunanji igralec.

  <janko> Zdravo! Nas navijače malo skrbi, da vas bodo dobri rezultati na pripravljalnih tekmah uspavali. Kako pa se vi spopadate s tem pritiskom? Je to sploh pritisk?

  <Jure Dolenec> Mislim, da to ne igra vloge. Smo dovolj izkušeni in se zavedamo, da so pripravljalne tekme namenjene zgolj pripravi na OI.

  <nikolaj> kakšne so želje cilji, ali razmišljate tudi na glas o medalji? srečno in brez poškodb vsem fantom in tebi

  <Jure Dolenec> Strinjam se s tem, kar je vprašal prvi uporabnik, dejansko je pot do medalje morda lažja, kot na EP ali SP, predvsem, ker je manj evropskih ekip. Zagotovo razmišljamo o medalji, ne moremo je pa vnaprej napovedat, tudi Francozi, ki so bili prvaki na zadnjih dveh OI, je ne morejo.

  <SloWillWIn> Jaz bi vas v prvi vrsti pohvalil. Skozi vsa leta, ne samo pod selektorjem Vujovićem, dajete vse od sebe, ste izjemno borbeni in vzor vsem slovenskim športnikom. Vidi se da se odlično razumete tudi med sabo, zato vem, da boste "lomili kosti" v Braziliji. Ponosno z vami, v dobrem in slabem in čestitke za uvrstitev. Me pa zanima, proti katerim reprezentancam čutite še poseben naboj?

  <Jure Dolenec> Hvala za lepe besede. Težko bi rekel, da imamo nekega posebnega rivala, mislim, da lahko do dobrega rezultata pridemo samo, če nam bo pomembna le vsaka naslednja tekma.

  <janlesar123> kateri segment igre je po vašem mnenju največja rak rana nase izbrane vrste?

  <Jure Dolenec>

  <Jure Dolenec> Zagotovo strel od daleč, ampak bomo kot že v preteklosti poskušal s kombinatoriko in hitro igro to čim bolj prikriti.

  <jose> Kdo je za vas 1. favorit na OI?

  <Jure Dolenec> Francija.

  <Urška00> Z Dekijem (op.p Bombač) se poznata že vrsto let. Če prav vem sta nosilca medalj iz mladinske selekcije. Koliko vam to dejstvo pomaga v igranju z njim. A je težko predvideti njegove "domislice"?

  <Jure Dolenec> Z Dekijem igrava skupaj že od kadetske reprezentance, skupaj sva osvojila bron na SP v Egiptu. Zagotovo je za našo ekipo dobro, da že dolgo igrava skupaj, saj lahko tako bolje predvidevava kaj si drugi zamisli.

  <hhhh> So priprave na tekmovanje tokrat kako drugačne - glede na časovno razliko in dejstvo, da bodo olimpijske na drugem koncu sveta?

  <Jure Dolenec> Še to - Deki je zelo raznovrsten igralec, ki veliko razmišlja, kar je zelo pozitivno.

  <Jure Dolenec> Priprave so enake, kot na ostala tekmovanja, edina razlika je ta, da bomo v Rio potovali skoraj teden dni prej, da se prilagodimo na spremembe.

  <domen_92> Kako dojemate reprezentanco sedaj ko ste že več let standardni član v primerjavi s časom ko ste bili še novinec? Občutite večjo odgovornost?

  <Jure Dolenec> Zagotovo čutim večjo odgovornost, pa tudi zadnje čase več igram, kot na začetku. Moje mesto v hierarhiji ekipe ni isto, kot ob prvih nastopih. Moram pa povedat, da je vzdušje v reprezentanci vedno odlično!

  <fedor> Očitno je, da ste dobra klapa. Kljub temu, s katerim od soigralcev se najbolje razumete? S kom ste skupaj v sobi:)? Hvala in srečno v Braziliji.

  <Jure Dolenec> V sobi sem z Bezjakom, z vsemi fanti se dobro razumem, če bi že moral izpostaviti enega, pa bi Gabra, s katerim skupaj igrava že od začetkov najine rokometne poti.

  <nikolaj> vas kdaj zmoti dogajanje okoli reprezentance kritike, spremljate kaj dogajanje v medijih v povezavi z vami, kdaj opazito mentaliteto slovencev? mnenje o kavč selektorjih

  <Jure Dolenec> Zagotovo nas vse kdaj kaj zmoti, a kritike vzamemo dobronamerne, če so argumentirane. Medije sem precej več spremljal, ko sem še igral v Sloveniji, zdaj pa večino novic pregledam prek Twitterja.

  <domen_92> V katerem segmentu igre mislite da imate kot ekipa še največ rezerv? Srečno na OI

  <Jure Dolenec> Glede na naš potencial mislim, da smo sposobni dosegat še več zadetkov.

  <hefe> Mogoče malo težko in nehvaležno vprašanje - fantje morda že veste kdo bo na žalost moral spremljati OI od doma? Namreč, po mojem mnenju bi si odhod v Rio po prikazanem zaslužili vsi, ampak pravila so pač kakršna so. V vsakem primeru pa želim celotni ekipi, da bi se povzpeli čisto do vrha.

  <Jure Dolenec> Ne vemo še kdo bo šel na OI, čakamo na selektorjevo odločitev. Dva, ki bosta ostala doma, bosta zagotovo v nehvaležnem položaju, a žal so taka pravila.

  <Beslic> Kdo najbolj poskrbi za dobro vzdušje v garderobi?

  <Jure Dolenec> Zelo težko bi izpostavil enega igralca, normalno je, da so igralci, ki so dalj časa v ekipi bolj glasni, kot novinci, vseeno pa mislim, da vsak doda kamenček v mozaiku dobrega vzdušja.

  <fedor> Ste eden od rokometašev, ki ima tudi družino. Kako usklajujete reprezentančne in družinske obveznosti, sploh zdaj, v "dopustniškem" času?

  <Jure Dolenec> Že odkar sem član reprezentance imam manj prostega časa, reprezentančne obveznosti so vedno takrat, ko bi lahko bili prosti. V tem primeru družina zagotovo trpi, a gre za igranje za Slovenijo in tudi vsi moji to razumejo in podpirajo.

  <zek> zanima me en tipični jedilnik (naprimer za kosilo).

  <Jure Dolenec> na izbiro sta dve različni juhi, veliko solate, priloga (testenine, riž), piščanec ali riba, sadje za posladek

  <Moderator> Klepet se počasi izteka, gostu bomo zastavili še tri vprašanja.

  <nikolaj> poleg rokometa, spremljate še kakšen šport?

  <Jure Dolenec> Ja, spremljam vse športe, sploh nastope Slovencev, sem pa velik nogometni navdušenec.

  <kristjan> Naštejte prosim vašega najljubšega ali po vašem mnenju najboljšega igralca trentno in najperspektivnejšega (lahko na vaši ali na katerikoli drugi poziciji). Srečno v Riu

  <Jure Dolenec> Najboljši igralec na svetu je Nikola Karabatić, najperspektivnejši pa Blaž Janc.

  <jose> Imate kakšno posebno želje se s kom fotografirati v Olimpijski vasi?

  <Jure Dolenec> Najraje bi se fotografiral z Messijem, a ga na žalost ne bo na OI, poskusil pa se bom fotografirat z drugim zvezdnikom Barcelone Neymarjem :).

  <Moderator> Klepet se je iztekel. Juretu Dolencu hvala za sodelovanje, ostali pa vabljeni k sodelovanju ob naslednji priložnosti.

  <Jure Dolenec> Hvala vsem za vprašanja... Še naprej nas močno podpirajte, mi pa bomo dali vse od sebe tudi na olimpijskih igrah in upam, da osrečimo Slovenijo s kakšno medaljo. Še prej pa si oglejte odličen video, ki smo ga posneli v gozdovih Rogle (vidite ga lahko na Facebooku Rokometne zveze Slovenije)! ;)  Natisni       Priporoči

 • Kazalo
  " "