Prijavi sovražni govor
Forum

Dobrodošli v Prvem interaktivnem multimedijskem portalu, MMC RTV Slovenija Forumu. [Prijava | Registracija | Pravila]

Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija Forumi » Slovenija » Pred domačim pragom » Naši -Vaši - Njihovi


1 2 3 ... 17 18 19 20 21 ... 33 34 35
Uporabnik:Naslov:

 motoyamaVseh sporočil: 184
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

dvx je napisal(-a):
motoyama je napisal(-a):
dvx je napisal(-a):
Erjavec je poštekal point slovenske politike. Kar pomeni, pridno obljubljaj, bodi vedno viden, če se le da izsiljuj koalicijo in stranko redno pucaj neželjenih nasprotnikov.
Le od koga se je učil...Od Titeja.


Res je bil faca.
Od njega so se učili vsi naši levi, desni in srednji politiki.
Škoda le, da so pobrali samo slabe stvari, čeprav bi se lahko naučili tudi veliko dobrega.

24. december 2016 23:08  

 dvx

2.5
Ocena: 2.5, 71 glasov

Vseh sporočil: 3982
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

"Dobro" so zadržali za svoje riti in sorodstvo.


[ Urejal: dvx ob 25.12.2016 12:39 ]

25. december 2016 12:38  

 jamea

2.4
Ocena: 2.4, 864 glasov

Vseh sporočil: 42947
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

motoyama je napisal(-a):
dvx je napisal(-a):
motoyama je napisal(-a):
dvx je napisal(-a):
Erjavec je poštekal point slovenske politike. Kar pomeni, pridno obljubljaj, bodi vedno viden, če se le da izsiljuj koalicijo in stranko redno pucaj neželjenih nasprotnikov.
Le od koga se je učil...Od Titeja.


Res je bil faca.
Od njega so se učili vsi naši levi, desni in srednji politiki.
Škoda le, da so pobrali samo slabe stvari, čeprav bi se lahko naučili tudi veliko dobrega.26. december 2016 18:50  

 dvx

2.5
Ocena: 2.5, 71 glasov

Vseh sporočil: 3982
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

TO SE PA SPLAČA PREBRATI!
Tako zgleda pri nas znanstvena sfera, če jo furajo levalki.

Kazen, ker je poslovenila svoj doktorski naziv ali nov slovenski prispevek k birokratski blaznosti
Mariborski dekanici 10.000 evrov globe
11. januar 2017 ob 19:09
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Dekanico mariborske fakultete za zdravstvene vede Majdo Pajnkihar je šolsko ministrstvo spoznalo za krivo 395 prekrškov in jo krepko udarilo po žepu. Zakaj? Ker
je v svojem podpisu poslovenila znanstveni naziv. Razkrivamo, kako nerazumljivi bi bili podpisi tistih, ki so akademske nazive pridobili v tujini, če bi dosledno sledili naši birokraciji.

Zgodba bi bila celo smešna, če bi bila to slaboumna šala na kakšnem akademskem sindikalnem izletu, a je žal še kako resen slovenski birokratski absurd. Dekanica mariborske zdravstvene fakultete Majda Pajnkihar je doktorica zdravstvenih ved, doktorat je opravila na univerzi v Manchestru. Redno hodi na banko, kjer plačuje obroke astronomske globe - 10.000 evrov. Kaj tako bogokletnega je zakrivila? Bančno luknjo, propad podjetja? Nič takega. V svojem podpisu je poslovenila doktorski naziv in zato jo je lastno ministrstvo oglobilo; ker se je na 395 diplom podpisala z dr. Majda Pajnkihar. In zakaj po tolmačenju ministrstva za šolstvo tak podpis ni ustrezen?

Nerazumljiv naziv čez cel format A4
"Ga. Pajnkihar si NI pridobila slovenskega znanstvenega naslova doktor znanosti, pridobila si je tuj znanstveni naslov doktor znanosti. Ministrstvo ji je za namen zaposlovanja priznalo tretjo stopnjo izobrazbe, ni ji pa podelilo enakovrednosti v tujini pridobljenega znanstvenega naslova s slovenskim znanstvenim naslovom, ker se v Sloveniji ne izvaja primerljiv doktorski študijski program, kar je predpogoj za ugotavljanje enakovrednosti tujega naslova s slovenskim," so za TV Slovenija odgovorili na ministrstvu za šolstvo

In kako bi se morala po pravilih podpisati na diplome? "Tako," odgovarjajo na ministrstvu:
"Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Majda Pajnkihar ali Doctor of Philosophy, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske Majda Pajnkihar ali PhD (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Majda Pajnkihar ..."

"Kaznovali so po napačnem členu"
Da je ministrstvo za kaznovanje Pajnkiharjeve uporabilo popolnoma napačen člen zakona, je prepričana dr. iur. (republika Avstrija) Nataša Pirc Musar, odvetnica mariborske dekanice:
"Uporabili so namreč člen, ki dopušča kaznovanje tistega, ki uporablja naziv, ki ga ni pridobil. Povedano preprosto, po tem členu bi bilo mogoče kaznovati nekoga, ki se podpisuje z znanstvenim nazivom magister znanosti ali doktor znanosti, a magisterija ali doktorata nikoli ni opravil. Pajnkiharjeva pa je brez dvoma doktorica znanosti."

Ker gre za pomembno pravno vprašanje in ne nazadnje tudi za pravno varnost, se je v zgodbo vključil tudi državni tožilec, ki je pri vrhovnem sodišču vložil revizijo odločbe sodbe. "Absurdno je tudi to, da je ministrsko odločbo o prekršku potrdil tudi sodnik mariborskega okrajnega sodišča," razkriva Pirc Musarjeva, ki je prepričana, da to, da je nekdo samo nepravilno uporabljal znanstveni naziv v Sloveniji, ni tako hud prekršek, da bi ga bilo treba sankcionirati.

Ministričin PhD
Kako bi se morala podpisati odvetnica, da bi zadostila birokratskim nesmislom, ste lahko prebrali nekaj vrstic višje. Njen naziv še stoji v eni vrstici, nikakor pa se to ne bi posrečilo na primer dvojnemu doktorju Klemnu Jakliču. Njegov podpis bi bil videti tako: S.J.D. (Združene države Amerike), DPhil (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Klemen Jaklič

"Zakon ponesrečeno zahteva od tistih, ki imajo znanstvene nazive, da jih uporabljajo tako, da jih noben normalno izobražen in razumevajoč človek ne bi razumel," pravi Pirc Musarjeva.
Kar velja za dekanico, bi torej moralo veljati za številne druge slovenske akademike, ki imajo tuje znanstvene doktorate.

A ministrica Maja Makovec Brenčič očitno nima enakih vatlov za vse. Pajnkiharjeva je do zdaj edina, ki je bila kaznovana, in to z najvišjo možno prekrškovno kaznijo, to je 10.000 evrov. Kaj pa ministrica? Je morda tudi ona v prekršku, ker se na primer na spletni strani ljubljanske ekonomske fakultete predstavlja z angleškim nazivom PhD, a tega naziva ni pridobila v Sloveniji? Bo kaznovala samo sebe? In kako je ministrstvo kaznovalo in oglobilo državnega sekretarja Jureta Lebana, ki je uporabljal znanstveni naziv, ki ga ni imel? Ni ga kaznovalo. In kako ministrstvo preverja vsebino doktoratov, pridobljenih na hudo sumljivih univerzah, na primer doktorat in uporabo naziva direktorja IFIMES-a Zijada Bećirovića, pridobljenega na razvpiti beograjski zasebni univerzi Megatrend? Ne preverja.
Eugenija Carl, TV Slovenija
11. januar 2017 21:16  

 čombekongo

2.7
Ocena: 2.7, 25 glasov

Vseh sporočil: 3177
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

Kaj pa je tu čudnega. Gospa pač ni moralno-politično primerna, saj tudi Jaklič ni. Gospodarji se dogovorijo, da za nekoga doktorata ne bo, potem pa gre in ga naredi v tujini in misli, da mu je uspelo. Ni mu. Najmanj osmešili ga bodo, kot se vidi z nazivom preko ene cele strani papirja. Sam si je kriv.
11. januar 2017 23:30  

 dvx

2.5
Ocena: 2.5, 71 glasov

Vseh sporočil: 3982
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

IN ŠE ENA SUPER O NAŠIH LEVIČARJIH.

Slovenija je prestreljena z levičarji, so povsod. A obstajajo različni tipi. Tako sem se pred dnevi spomnil na besedilo kolumnista portala Depo Danijala Hadžovića in njegovo klasifikacijo različnih tipov levičarjev izpred dveh let. In da ne bom odkrival tople vode, si bom od njega sposodil pet tipov levičarjev, dodal dva svoja in lestvico prilagodil Sloveniji.

Delitev na desnico in levico se namreč spreminja od države do države, pač glede na demokratično tradicijo in razmere v družbi. Pred vami je tako sedem tipov levičarjev v Sloveniji in kratek opis, kako jih prepoznate.

Tip št. 1: Jugonostalgik
Gre za najbolj razširjen tip levičarja v Sloveniji. Zanimivo je, da je med njimi veliko mladih, tudi takih, ki so se rodili že v samostojni Sloveniji, zato zanje ni jasno, ali so imeli izkušnjo s časovnim strojem ali se zgolj napajajo z zgodbami starejših jugonostalgikov, ko nosijo zastave z rdečo zvezdo in druge komunistične simbole. Ta tip je sicer lahko povsem simpatičen, ob njem se samo nasmehnemo, če ne bi bil popolna zguba in škodljiv.
Kakršnakoli razprava z jugonostalgikom je povsem odveč, kajti argumenti, dejstva in statistični podatki, ki mu jih lahko ure in ure navajate, so popolnoma brez pomena od njegovih lastnih izkušenj z življenjem v Jugoslaviji, najbolj popolni in najbolj dovršeni državi na svetu vseh časov. Po njegovem mnenju (ali bolje rečeno, tako kot se spomni jugonostalgik) je bilo vse od vseh, ni bilo socialnih razlik, stanovanja so bila družbena, delo si imel zagotovljeno, prenočil si lahko na klopci v parku, ne da bi se bal za svojo varnost (čeprav ni jasno, zakaj bi tam spal, ko pa si imel zastonj stanovanje), v družbi sta prevladovali pravičnost in enakost in tako naprej. Pri teh frazah se začne in konča vsak pogovor z njim, to je doseg njegove komunikacijske sposobnosti.

Če želite jugonostalgiku dokazati, da je bila blaginja (če tistemu sploh lahko rečemo blaginja, prej revščina) v Jugoslaviji le nekaj večja kot v Romuniji, da je bila Češkoslovaška celo pred Titovo državo, da je Jugoslavija v 80. letih prejšnjega stoletja de facto bankrotirala, da ni logično, saj so ljudje bodisi bežali iz države bodisi iskali delo v Nemčiji, ne pa naj bi bila Jugoslavija bogata država z visokim standardom in da je njegov spomin po vsej verjetnosti posledica halucinacij ali neuresničenih sanj v mladosti, vas bo, ne da bi dosti razmišljal, obtožil, da ste del klero-nacionalno-fašistično-fevdalno-neoliberalno-kapitalistične elite, ki kleveta Tita, najboljšega voditelja na svetu, ker da razširjate laži o najboljši državi na svetu, želite ropati in tlačiti delavski razred.
Priporočljivo je, da se resnim debatam z jugonostalgikom izogibate, ker je vsaka debata popolnoma brezupna. Ko se ga bo napil in vam bo razlagal svoje seksualne izkušnje s potrebnimi kapitalističnimi “švabicami” v gozdičku v okolici Poreča ali na razbeljenem kamenju na Pagu leta 1975, zgolj kimajte z glavo in potožite, da vam je žal, da tudi vi niste tako uživali.

Kje jih najdemo? Na partizanskih proslavah, na predvolilnih zborovanjih SD in ZL, v bifejih urbanih središč, kabinetu predsednika vlade in predsednika države, v ZZB NOB.

Tip št. 2: Kaviarec
Kaviarec ima precej značilnosti vseh tipov levičarjev, a z bistveno razliko. Je precej dobro podkovan z znanjem, pred imenom običajno stoji mag. ali dr. Je vpliven in ugleden član družbe, ne zapade v kolektivno evforijo in se ne udeležuje zborovanj, ki so namenjena širokim množicam. Nasprotno. Sam sebe ima za nesporno avtoriteto, katere dolžnost je razsvetljevanje neumnega naroda. Težava je, ker ljudje veliko bolj poslušajo ali verjamejo Blažu Švabu iz Modrijanov ali gledajo prsato La Toyo kot pa njegova visokoleteča in intelektualno dovršena sporočila. Tudi med študenti njegova predavanja o socializmu kot družbi prihodnosti in njegovo znanstvo z Jürgenom Habermasom ne naletijo na ustrezen odziv, ker jih bolj zanima večerna zabava, zato so zafrustrirani, kar se kaže tudi navzven v obliki gnojnih turov po telesu, zabuhlosti obraza in podočnjakov.
Sicer so dobro privezani na državni jasli, drug drugega hvalijo v medijih, si med seboj podeljujejo nagrade in priznanja ali pa si med seboj podajajo kakšne neumne študentke, ki se jim ne da študirati. In če med študenti slučajno zablesti kakšna marksistična zvezda, jo bomo že jutri lahko videli v vlogi asistenta pri priljubljenem profesorju ali kot novo zvezdo kolumnistov v enem izmed main stream medijev.

Kje jih najdemo? Na FDV in Filozofski fakulteti, socioloških inštitutih, v nevladnih organizacijah, medijih, kulturnih združenjih.

Tip št. 3: Kruhoborec
So salonski levičarji, ki se od tipa kaviarcev ločijo, da pred svojim imenom običajno nimajo mag. ali dr., niti nimajo ugledne službe na kakšni od fakultet, kljub temu so solidno teoretično podkovani in trosijo neumnosti o zlobnem neoliberalnem kapitalizmu. Običajno so zaposleni v javnem sektorju (tu so pristali, ker so nezaposljivi v zasebnem sektorju), za katerega menijo, da je gonilo razvoja vsake države. Menijo, da imajo vso pravico, da jemljejo drugim in dajo sebi. So proti fiskalnemu pravilu, trdijo, da država ustvarja delovna mesta, ne pa gospodarstvo, in menijo, da so za svoje delo premalo plačani.

Z njimi težko razpravljaš, ker jim kljub argumentom, ki jih navajaš, ne prideš do konca. Na vsako vprašanje imajo bolj ali manj neumen odgovor. Ko goreče govorijo o zadružništvu, krožnem gospodarstvu in samoupravljanju podjetij ter jih pozoveš, naj svoje ideje udejanjijo v praksi, te obtožijo, da si fašist in proti socialni državi. Ko zaneseno govorijo po mobilnem telefonu ali tipkajo po tablici in opaziš, da gre za najnovejši in najdražji kapitalistični tehnološki izdelek, ki so ga skupaj sestavili za mizerno plačo delavci nekje na Kitajskem, ter ga opomniš, da prav s tem podpira izkoriščanje “človeka po človeku”, te obtožijo, da si kapitalistični plačanec, ki tako ali tako nič ne razume, nato pa dodajo, da to sploh ni izdelek, ampak pripomoček za osveščanje in povezovanje enako mislečih ali za nadzor podjetnikov.

Kje jih najdemo? V javnem sektorju, v nevladnih organizacijah, humanitarnih društvih, inštitutih in zavodih, ki jih financirajo davkoplačevalci.

Tip št. 4: Varuh
Gre za parazite, ki so dojeli in ugotovili, da so veščine prodajanja megle, ki so jih pridobili s študijami o neenakosti spolov, migracijah in socialni izključenosti še kako dobičkonosne, če le obstaja dovolj veliko število bedakov, ki sprejemajo tovrsten piar in ga doživljajo kot pomembnega za družbo.
Za razliko od jugonostalgikov, so varuhi vseh mogočih pravic usmerjeni v prihodnost. Varuh je kozmopolit in SJW (social justice warrior), ki se v imenu drugih žrtvuje, da na svojih ramenih nosi križ, ki so ga z denarjem polepili razni skladi EU in posamezna ministrstva, da bi v primitivno in zaostalo Slovenijo prinesel sapo človekovih, ženskih, transeksualnih, homoseksualnih, rastlinskih, feminističnih, živalskih, ekoloških, gozdnih, vodnih, zračnih, vesoljskih, gorskih in še na milijone drugih pravic, ki so, kakopak, splošne človekove pravice.

Čeprav politična opredelitev varuha človekovih pravic ni toliko posledica jasnega svetovljanstva kot donosnega sledenja svetovnim trendov, bo sam zase rekel, da je empatični levičar, ker se mu vse, kar je povezano z narodom, vero, tradicijo in drugimi srednjeveškimi slabostmi, gabi, in ker je vse to, seveda, desničarsko. Po potrebi in občasno kritizira neoliberalni kapitalizem in multinacionalne korporacije, kako delujejo proti malemu človeku. A ne zato, ker bi vedel, o čem govori, ampak zato, ker je “fancy” in “in”.

Kje jih najdemo? V nevladnih organizacijah, medijih, marginalnih političnih strankah, na FDV, Filozofski fakulteti in Fakulteti za socialno delo, na agencijah, ki so specializirane za proizvodnjo in prodajanje megle.

Tip št. 5: Skandinavec
Eden bolj zabavnih tipov levičarja, ki je nagnjen k ignorantstvu. Običajno gre za sindikaliste, ki imajo srce na pravi, levi strani, a kljub vsemu kažejo določen odklon od komunizma. Zasebno podjetništvo jim je sicer v redu, a le, če je pod strogim nadzorom države, ki preprečuje, da bi njegovo dušo dušila zavist, ki jo povzroča pohlepni sosed, ki je nesramno bogat in si drzne pred svojo hišo parkirati Porsche Cayenna. Zato imajo rešitev, ki sliši na ime Skandinavija. Od tod tudi ime tega tipa levičarja.

Skandinavske države so ideal socialne države in socialne pravičnosti. Tam na severu ti ni treba delati, da bi živel dobro, saj država tistim, ki veliko zaslužijo, veliko jemlje in prerazporedi drugim. Človek bi rekel, da država zate skrbi od zibelke do groba. In “skandinavci”, ki imajo pred očmi skandinavske države pred 40 ali 50 leti, bi to radi preslikali v Slovenijo. Težava je, da Slovenija nima niti približno potrebnega akumuliranega kapitala, da bi tak sistem vzdrževala. Poleg tega so tudi skandinavske države že zašle v krizo (na prelomu 80. v 90. leta prejšnjega stoletja) in od takrat naprej so precej reformirali svoj sistem. No, sindikalisti v skandinavskih državah še vedno vidijo ideal socialne države, kjer država povsem poskrbi zate.

Kje jih najdemo? Pri sindikatih, v SD in ZL, v kabinetu predsednika vlade, v tovarniških kuhinjah, na centrih za socialno delo, na Fakulteti za socialno delo, med migranti.

Tip št. 6: Antifa
Gre za radikalne levičarje, ki jih vodijo najvišji cilji socialne pravičnosti, enakosti in mešanje Delamainovega konjaka z lokalnim sadjevcem. V življenju niso prebrali knjižice s petdesetimi stranmi, a vedo, da živijo v skrajno nehumanem in nepravičnem svetu, kjer vlada diktatura kapitala. Zato so Antifa odločeni, da tej kapitalistični zveri prerežejo vrat. Navdih za svoje početje najdejo v verzih alternativnih in manj znanih ‘underground’ bendov, ki s herojskim in neartikuliranim kričanjem v mikrofon sporočajo resnico o svetu, v katerem živimo.
Ta tip levičarja nikoli v življenju ni imel želje, da bi kaj naredil v življenju, tudi za osebno higieno mu ni mar. Čas zabija v bifejih in na klopcah v parkih, kjer kot študent, ki že deset let študira sociologijo in ima nič (0) dni delovne dobe, sedi oblečen v majico s podobo Che Guevare, v roki ima 2-litrsko steklenico cenenega vina in zvitek kanabisa, ki ga je kupil z denarjem, ukradenem upokojenim staršem ali babici. In tak sanja, da se bodo nekega dne delavske množice osvobodile kapitalističnih oklepov ter krenile na lov za buržuji in nacionalističnimi kačami.

So antiglobalisti. Od časa do časa skuša organizirati zborovanje in protest, kjer udeležencem, ki jih običajno ni za število prstov obeh rok, kriči levičarske parole. Cinik bi rekel, da njihova ideološka prepričanja uplahnejo tisti hip, ko v rokah občutijo večjo vsoto denarja, ki so ga zaslužili z delom. Ampak, poglejmo realno, kdo bo te ljudi sploh zaposlil.

Kje jih najdemo? V mestnih parkih, underground klubih, na Metelkovi, tudi v parlamentu, na shodih v podporo migrantom.

Tip št. 7: Kristjan
Za razliko od drugih levičarjev, ki so zapriseženi ateisti, hodi tip levičarskega kristjana (krščanski socialist) v cerkev, podpira žensko duhovništvo in ne nasprotuje gejevskim porokam, zelo so naklonjeni tudi multikulturnosti, saj menijo, da morajo biti kristjani do migrantov sočutni in da je njihova dolžnost, da odprejo svoje srce in svoje denarnice. So goreči podporniki svojega idola, papeža Frančiška, ki pridiga o socialni pravičnosti, prerazdelitvi bogastva in poziva svoje ovčice, naj medse sprejmejo begunce, ki pridejo v njihove države po boljše življenje.

Čeprav živijo na videz mirno in skromno življenje, si nadvse želijo moči in ugleda, tudi za ceno, da se odpovedo tipu kristjana in preidejo v drug tip levičarja. O delavstvu govorijo skoraj lirično, ciljajo na socialno pravičnost in povzdigujejo enakost, a ko pride ta tip levičarja v situacijo, ko mora dati prednost ali vplivnemu človeku ali povsem običajni osebi, se odloči za tistega, ki ima večjo moč od njega. V tem pogledu so tipični “kolesarji”, ki se klanjajo tako cerkveni kot posvetni oblasti in tlačijo navzdol.

Kje jih najdemo? V cerkvah, med duhovščino in škofi, v parlamentu, vladnih službah in javnem sektorju, sem in tja kakšnega ulovijo v bordelu.

12. januar 2017 07:30  

 bayernmb

3.0
Ocena: 3.0, 67 glasov

Vseh sporočil: 10062
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

Presenetljivo zabaven zapis, dejansko se da marsikoga najti tukaj - nekaj jih celo poznam .

Ampak vseeno preveč posplošeno, tudi za desničarje bi lahko napisal nekaj podobnega - morda se kateri izmed tistih ultraizobraženih levičarjev najde in se tega loti .

Bolje bo, ko se bomo pogovarjali o konkretnih rešitvah in pristopih za konkretne težave, vnaprejšnje predalčkanje je nesmiselno.
12. januar 2017 08:08  

 Samo Zakes

1.9
Ocena: 1.9, 68 glasov

Vseh sporočil: 208
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

Saj zapis je kar zabaven in v nekaterih pogledih točen. Ampak tole, akr je tu predstavljeno, kot levica, je dejansko sranje. Levica se je pri nas totalno izrodila in človek, ki ima levičarska nagnjenja dejansko ne ve komu bi zaupal glas na volitvah. Zato pa pol pride do vedno uspešnih "novih obrazov", ki se kasneje izkažejo za totalen polom. Se bojim, da s Pahorjem in Cerarjem še nismo dosegli dna, čeprav se to zdi skorajda nedoumljivo.

Sicer bi bilo pa zabavno spisati nekaj podobnega za desnico. Luštni bi bili opisi njihove logike o raznih partijcih, totalitarizmu (in kultu enega človeka), cerkvi in njenih dolgovih ter grabežljivosti, bogu, svetosti življenja, nenaravnosti homoseksualnosti in še marsičem ...
12. januar 2017 11:19  

 dvx

2.5
Ocena: 2.5, 71 glasov

Vseh sporočil: 3982
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

Saj ni bistvene razlike, mnogi desničarji in levičarji imajo popolnoma enak vedenjski obrazec, razlikujejo se zgolj po tem, da so eni krščeni, drugi zopet ne, da eni "verujejo" drugi "verjamejo", v boga ali pa poltika-kom. Najhujši pa so tisti, ki združujejo oba vedenjska vzorca, ti so običajno najzvestejši pripadniki levice oz. ultra levice kar je značilno za vse ekstremizme.
13. januar 2017 09:01  

 jamea

2.4
Ocena: 2.4, 864 glasov

Vseh sporočil: 42947
 Re: Naši -Vaši - Njihovi  Obvesti Administratorja o neprimerni vsebini

dvx je napisal(-a):
IN ŠE ENA SUPER O NAŠIH LEVIČARJIH.

Slovenija je prestreljena z levičarji, so povsod. A obstajajo različni tipi. Tako sem se pred dnevi spomnil na besedilo kolumnista portala Depo Danijala Hadžovića in njegovo klasifikacijo različnih tipov levičarjev izpred dveh let. In da ne bom odkrival tople vode, si bom od njega sposodil pet tipov levičarjev, dodal dva svoja in lestvico prilagodil Sloveniji.

Delitev na desnico in levico se namreč spreminja od države do države, pač glede na demokratično tradicijo in razmere v družbi. Pred vami je tako sedem tipov levičarjev v Sloveniji in kratek opis, kako jih prepoznate.

Tip št. 1: Jugonostalgik

Tip št. 2: Kaviarec

Tip št. 3: Kruhoborec

Tip št. 4: Varuh

Tip št. 5: Skandinavec

Tip št. 6: Antifa

Tip št. 7: Kristjan
Tak zapis bi lahko bil zabaven, če bi imel kaj povezave z realnim življenjem ali realnim stanjem. Pa ga nima.

Ta zapis je samo malo drugačen način zamehovanja levičarjev s strani desničarjev (ali preposteje - zasmehovanje drugače mislečih). Pa vendar ta zapis se ne ustavi pri zasmehovanju, ampak gre dalje - v svojem nakladanju med vrsticami sporoči, da levičarji nič ne delajo in da se jih najde samo v javnem sektorju in seveda - levičarjem je potrebno podtakniti tudi to, da nimajo argumenotv in da z njimi ni mogoče debatirati. (Čeprav imajo slovenski desničarji ponavadi za argument kakšen copy paste ali samo vneto ponavljajo ene in iste besede, ki jih je izrekel Janša).

13. januar 2017 11:14  

1 2 3 ... 17 18 19 20 21 ... 33 34 35
Na vrh
Sveže na Forumu
Pred domačim pragom - 30.05. - 10:41
Bog našo nam deželo, Bog živi ves slovenski svet ...

Hokej - 30.05. - 10:10
HDD SIJ-Acroni Jesenice

Hokej - 30.05. - 09:50
Olimpija

Nogomet - 30.05. - 09:11
Serie A

Pred domačim pragom - 30.05. - 07:08
Otroku sovražno ŠOLSTVO

Nogomet - 29.05. - 18:58
Premier league

Pred domačim pragom - 29.05. - 16:18
Smrt svobode govora

Pred domačim pragom - 29.05. - 15:57
Tanja FAJON plačanka Soroža

Pred domačim pragom - 29.05. - 15:55
ODKOD TAKO IMENOVANI KAPITALIZEM PRI NAS

Pred domačim pragom - 29.05. - 14:45
KAKO POTEKAJO NJIHOVE VOJNE IN KDO SO RESNIČNE ŽRTVE ?

Pred domačim pragom - 29.05. - 14:39
NLB na prodaj No.2.

Pred domačim pragom - 29.05. - 14:34
NEKAJ DEJSTEV KI VELIKO POVEDO

Nogomet - 29.05. - 07:58
NK Olimpija

Nogomet - 28.05. - 22:42
La liga

Preostali športi - 28.05. - 20:57
Odbojka

Pred domačim pragom - 28.05. - 17:58
Črepinjska sodba Slovenija 6.2017

Pred domačim pragom - 28.05. - 12:51
ZAVAJAJOČE ŠTEVILKE IN DRUGE NERESNICE O BEGUNCIH

Kolesarstvo - 28.05. - 11:30
Giro 2011

Hokej - 28.05. - 11:03
AHL

Nogomet - 27.05. - 20:03
HNL 08/09

Pred domačim pragom - 26.05. - 22:15
iščem poročilo na TVS

Krneki - 26.05. - 14:41
Kaj ta trenutek počnete?

Hokej - 25.05. - 23:55
Slovenska hokejska reprezentanca

Nogomet - 25.05. - 20:05
Bundesliga

Religija - 25.05. - 17:44
Jezus te čaka.

Hokej - 25.05. - 16:28
Državno prvenstvo

Nogomet - 25.05. - 08:03
Evropska liga 2016/17

Košarka - 25.05. - 08:00
KK Union Olimpija 2014/2015

Religija - 24.05. - 17:00
Pred papeža s pokritimi lasmi, v Savdsko Arabijo brez pokrivala ...

Pred domačim pragom - 24.05. - 10:38
2.TIR vs. DavkoplačevalciŠt. registriranih uporabnikov: 160681
Forum avtorjev: 15809 Forum teme: 34175 // Odgovorov: 1858652
Blog avtorjev: 3540 // Blogov: 83184 // Komentarjev: 1196059
Avtorji fotografij: 25042 // Slik: 214938 // Videov: 19241 // Potopisov:
© RTV Slovenija (ISSN 1581-372X) | FAQ | Impresum | 1995-2009 | Vse pravice pridržane
" "