• Stranka mladih - Zeleni Evrope (SMS-Zeleni) (11. december 2015 ob 11:00)

  Nazaj na seznam klepetov

  Robert KrižaničV petek, 11. decembra, ob 11. uri bo gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predstavitev prijavljenih organizatorjev kampanje pred referendumom predstavnik Stranke mladih - Zeleni Evrope (SMS-Zeleni) Robert Križanič.

  Glasovanje na referendumu o zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo v nedeljo, 20. decembra. Državna volilna komisija je sporočila, da je sodelovanje v kampanji napovedalo 39 organizatorjev. Volivci bodo na referendumu odgovarjali na vprašanje, ki se glasi: Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 3. marca 2015? 

  Po novi referendumski ureditvi se mora za zavrnitev zakona na referendumu izreči večina tistih, ki se udeležijo referenduma, pri čemer pa mora ta večina hkrati predstavljati tudi najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev. Po trenutno veljavnem zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je zakonska zveza skupnost moža in žene. Novela pa to spreminja tako, da določa, da je zakonska zveza skupnost dveh oseb, s čimer izenačuje pravice istospolnih in heterospolnih parov.
  <moderator> Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predstavitev prijavljenih organizatorjev kampanje pred referendumom bo ob 11.00 predstavnik Stranke mladih - Zeleni Evrope (SMS-Zeleni) Robert Križanič. Vprašanja mu lahko že postavljate.

  <moderator> Robert Križanič se nam je pravkar pridružil v klepetalnici. Pozdravljeni.

  <Pepca> Zakaj se zeleni počutite poklicani, da sodeluejte v kampanji? Na katerem bregu ste?

  <Robert Križanič> Pozdravljeni. Za Zelene evropske stranke je svoboda posameznika sveta. To še posebej velja za vsa osebna stališča, mnenja in prostovoljne odnose med ljudmi. Koga ljubiti, kako sprejemati ljubezen, s kom se poročiti je povsem v domeni vsakega posameznika in posameznice seveda.

  <odisej> Ni malce kontradiktorno za Zeleno mlado stranko da ste ZA in ste v bistvu proti naravi?Proti ste kar je ustvarila narava in to je da se otrok uči prve itimne stike z nasprotnim spolom,ste proti da se otrok uči kako se rešujejo spori me nasprotnimim spolo.Vse to mu enakospolni starši nemorejo nudit .Torej z eno pravico škodujemo drugimi.In mednarodna stroka je zelo neenotna pri tem vprašanju.Stroka se je tudi v preteklosti zelo motila zaradi podplačanih strokovnjakov omenim le nekaj kajenje,azbest,aspargan,pesticidi,flour itd...

  <Robert Križanič> V homoseksualnosti in ljubezni katerekoli oblike ni nič nenaravnega, ravno nasprotno. Hkrati so dokazi v sodobni družbi, ki je sicer nenaravno naravnana v marsičem, da je to povsem sprejemljivo in uspešno. Otrok se en uči živeti zgolj v družini, na njegove odnose v družbi vplivajo še prenekateri drugi dejavniki.

  <motika> Načeloma ste ZA, mi lahko prosim poveste, kaj pa je tisto, kar vas je ob razlimšljanju o opredelitvi vseeno vleklo na stran PROTI?

  <Robert Križanič> Mi smo bili in smo povsem ZA. Ne poznam situacije v naši stranki ali v okviru Zelenih Evrope, da temu ne bi bilo tako.

  <Laso> Kako ocenjujete dosedanjo referendumsko kampanijo in dejavnost političnih strank? Je Slovenija še vedno preveč tradicionalna?

  <Robert Križanič> S tradicionalnostjo ni nič narobe, imamo žlahtne in zdrave vrednote, kar se tiče sodleovanja in življenja v skupnostih, odnos do narave in zemlje ... Glede aktualnega vprašanja pa gre bolj za navijaštvo in predsodke. To predvsem lahko zamerimo nekaterim političnim strankam, ki brez argumentov in s strahovi nastopajo v kampanji.

  <muc> V kampaniji je od nasprotnikov zakona slišati precej neresnic, polresnic, manipulacij in laži. Katera neresnica/laž nasprotnikov je vas najbolj zbodla?

  <Robert Križanič> veliko govorijo kako bodo zdaj vsi otroci postali izgubljene duše, da mati in oče izgubljata svojo vlogo in naziv. V bistvu je ravno nasprotno. Družina se s tem zakonom jača, vsi ljudje imajo možnost ustavriti družini in živeti svoje ljubljeno življenje po svoji volji. S tem pa družina kot institut na splošno samo pridobiva.

  <Lolo> Eden vaših predhodnikov v MMC-jevi klepetalnici je razkril, da so glavni vzrok za nastanke homoseksualizma hormonski motilci v hrani, ki vplivajo na ljudi. Prav tako GSO hrana. https://belonacrnem.wordpress.com/2012/05/22/hormonski-motilci-frederick-vom-saal/. Zakaj Zeleni ne bijete plat zvona!

  <Robert Križanič> Brez skrbi da bijemo bitke na tem posdročju. Poglejte po speltu in preverite kaj počne poslanska skupina Zeleni v evropskem parlametu. Želimo si, da tudi v Sloveniji kamalu pride čas, komo lahko po parlamentarni poti bili borbo za bolj zdravo okolje na Zemlji.

  <macesen> Zakaj v sloveniji zelenih ni v parlamentu? Pa tako zeleno deželo imamo. Kaj je po vašem razlog?

  <Robert Križanič> To sprašujemo tudi mi. Skušamo dokazovati z delom na svojih področjih kot posamezniki in stranka, ki je del Zelenih Evrope. Sistem je zakšen, da laže zmagajo stranke, ki imajo veliko financ, ki iamjo oglase na TV, delo posameznikov pa je premalo prepoznano in samoumevno. Politika v Sloveniji se preveč ukvarja samo s sabo in žal tudi volivci padejo v te igre.

  <Chope> V katero javno stranišče (npr. Citycenter) bosta zakonski par (moški-moški) peljala svojo posvojeno deklico? Vem, da je vprašanje provokativno , pa veeno. Mi znate odgovoriti?

  <Robert Križanič> Hvala, všeč mi je vprašanje :) Prepričan sem, da bodo našli optimalno rešitev kadarkoli bodo v takšni situaciji.

  <Biser> Uvajanje spolne ideologije v šole. Mit ali resnica?

  <Robert Križanič> O tem se ob tem zakonu ne pogovarjamu. Prav pa je, da otroci vedo, da obstajajo različni ljudje in da si vsi želimo isto: ljubiti in biti ljubljen. Če bilo več tovrstne vzgoje, ne samo v šoli, amapk v družbi na sploh, potem ne bi poslušali danes v Sloveniji take neverjetnih zablod, ki izhajajo iz strahov, predsodkov in neznanja.

  <odisej> Če ste za naravo potem ste tudi za naravno vzgojo ne umetno,Starši ki so ustvarili otroka bosta najbolje poskrbela za svoje gene.Spremenjeni zakon omogoča istospolnim parom da se postavijo v vrsto za posvojitve kar je nesprejemljivo,zaradi tega ker se tako kršijo otrokove pravice po mami in očeta ki mu dajeta izkušnje kako komunicirati in si deliti nežnost z nasprotnim spolom.

  <Robert Križanič> Otroci imajo vplive na svojo vzgojo in odrščanje povsod, ne samo v družini. Če bomo normalna strpna družba, ki spoštuje posameznika potem ne bo noben otrok nikoli imel problemov z identiteo. več odprtosti v glavah, brez žičnatih ovir v glavi in na Zemllji, pa bo bo čisto v redu za vse.

  <moderator> Čas za klepet se izteka. Gostu bomo zastavili zadnje vprašanje.

  <Leroj> Ali menite in zakaj otroci v istospolnih družinah ne pogrešajo ali matere ali očeta?

  <Robert Križanič> Hvala za vprašanje. Otroci iz enostarševskih družin pogrešajo očeta, včasih tudi v "normalnih" družinah otroci poglešajo enega ali drugega. Včasih je stric ali teta vzgojitelj in še bi lahko naštevali. če sta dve osebi srečni, dajeta zavetje in ljubezen otroku, je na boljšem kot žal marsikateri drugi. #ZA

  <moderator> Klepet je končan. Hvala gostu za odgovore in uporabnikom za številna vprašanja.  Natisni       Priporoči

 • Kazalo
  " "