Učiteljske klopi še ne zapušča. Foto: YouTube
Učiteljske klopi še ne zapušča. Foto: YouTube

Na sprejemu v nedeljo se je gnetlo zdajšnjih in nekdanjih učencev, pa tudi družinskih članov in prijateljev, ki so želeli na poseben dan stati ob strani priljubljeni profesorici, ki še vedno skoraj vsak dan poučuje na katoliški šoli St. Ephrem v Brooklynu - šolo je v 20. letih prejšnjega stoletja obiskovala tudi sama, na njej pa je začela poučevati leta 1954. Predtem je poučevala na drugih šolah, tako da njena delovna doba znaša 75 let.

Eden izmed sodelavcev je v nagovoru dejal, da je Scottova, ki je na šoli zaposlena že 60 let, "čudežna delavka", ki je usmerjala na tisoče učencev skozi "divjino matematike", šola pa je Scottovi ob jubileju čestitala tudi na svojem profilu na Facebooku. "Ta neverjetna ženska je skozi generacije vplivala na mnogo študentov," so zapisali v šoli. Scottova je sicer poučevala tudi učence iz več generacij iste družine.

Po nedeljskem slavju je Scottova v šali vprašala ravnatelja šole, ali mora priti v ponedeljek na delo, v kratkem govoru pa se je vidno ganjena profesorica zahvalila staršem učencev, da brez njih niti nje ne bi bilo tukaj, ob koncu pa je dodala: "Moje življenje je izpolnjeno, želim pa, da tudi vi v njem uživate, nadvse najbolje. Hvala vam za vse."

V pogovoru za ameriško spletno stran DNAinfo je pred dnevi dejala, da ne more verjeti, kako hitro so minila leta. "Lani sem si mislila, da ni mogoče, da bom dopolnila sto let. A sem izračunala, da bo res tako," je dejala.