Dobro počutje - Moja generacija

Poletni lubenično-jagodni sok

Sestavine: 1/2 kg lubenice, 200 gramov jagod, 1 limona, 100 ml vode, 2-3 žlice agavinega sirupa, 1 žlica sladkorja. Lubenici odstranimo peške in jo damo v mikser.

Lignji v paradižnikovi omaki

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Toča v velikosti teniških žogic v Črnomlju, močne nevihte tudi na vzhodu Slovenije

Hudo neurje z debelo točo se je okoli 16. ure zneslo nad okolico Črnomlja in Novega mesta in povzročilo veliko škode. Okoli 15 minut je razbijalo stekla in lomilo strešnike.
145

Genski test lahko napove, ali bo kemoterapija sploh koristila

Okoli 70 odstotkov žensk, ki zbolijo za najpogostejšo obliko raka dojk, na podlagi genskega testa ne bi potrebovalo kemoterapije, je razkrila ameriška študija.
9

Ajdove palačinke z borovnicami

Sestavine: približno 2,5 dl mleka, jajce, 1 žlica olja, 5 dag moke, 5 dag ajdove moke, 25 dag borovnic, 1 dl rdečega vina, žlica sladkorja v prahu, 2 dl smetane, cimet, zavitek vaniljevega sladkorja.

Tortilja sendviči s pršutom, kislo smetano in zeleno solato

Za 3 sendviče potrebujemo: 3 večje pšenične tortilje, 3 manjše koruzne tortilje, 9 rezin pršuta, 3 pesti naribanega sira (gavda, edamec, mocarela), 3 čajne žličke kisle smetane, ščepec belega popra, ...

S poležavanjem ob koncih tedna se lahko izognemo prezgodnji smrti

Švedski znanstveniki so ugotovili, da obstaja pri odraslih v starosti pod 65 leti, ki vsak dan v tednu spijo le po štiri ali pet ur, večja stopnja smrtnosti kot pa pri tistih, ki vsako noč prespijo ...
20

"Po možganski kapi sledi žalovanje za izgubljenim zdravjem"

Obravnava bolnikov po možganski kapi se med državami EU-ja močno razlikuje, so pojasnili v rehabilitacijskem centru Soča.
2

Zaljubljena jagodna marmelada s cvetovi bezga

Sestavine: 1 kg očiščenih in narezanih zrelih domačih jagod, 750 g sladkorja, 5 cvetov bezga, vaniljin sladkor ali strok vanilje, sok 2 limon, 1 žlička citronske kisline, 25–50 g agarja v prahu ...

Čebelarji sveta zbrani v Žirovnici: Vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel

Čebelarji z vsega sveta so se pred svetovnim dnevom čebel v Žirovnici zbrali na konferenci, na kateri govorijo o pomenu čebel in izzivih v čebelarstvu.
10

"Tihi ubijalec" - visok krvni tlak težava polovice odraslih Slovencev

Visok krvni tlak ali hipertenzija je kronična bolezen, ki jo spremlja vzdevek "tihi ubijalec", saj se je bolniki pogosto sploh ne zavedajo, nezdravljena pa lahko povzroči zelo resne posledice - ...
25

Zaradi transmaščobnih kislin letno umre pol milijona ljudi

Svetovna zdravstvena organizacija je razkrila načrt za prepoved transmaščobnih kislin, ki letno zakrivijo več kot 500.000 smrti.
50

Če izgubiš spoštovanje do drugih ljudi, ga boš tudi do sebe

S sočutjem se rodimo, vendar je od okolja, v katerem odraščamo, odvisno, kako ga bomo razvijali.

Gospodarstvo okreva, v zrak pa gre več izpustov CO2

Ker gospodarstvo v Evropi pospešeno raste, je to zaznati tudi pri rasti izpustov ogljikovega dioksida iz fosilnih goriv.
22

S hrano brez holesterola le malenkostno vplivamo na koncentracijo holesterola v telesu

Povišan holesterol pomeni višje tveganje za srčno-žilne bolezni, zato se mnogi izogibajo s holesterolom bogati hrani. A to ima skoraj zanemarljiv vpliv na dejansko koncentracijo holesterola v krvi.
53

RTV v živo
10:05 Dober dan: Kaj menite o goloti?
11:15 Vem!, kviz
08:45 Francija : Peru, posnetek iz Jekaterinburga
11:15 Argentina : Hrvaška, posnetek iz Nižnega Novgoroda
11:00 Poročila
12:00 Poročila
Facebook