Dobro počutje - Moja generacija

Osvežujoč bezgov ledeni čaj s hibiskusom, meto in mladimi koprivami

Sestavine: 3 cvetovi bezga, 10 vrhcev mladih kopriv, 1 čajna vrečka hibiskusa za lepo barvo, 1 limona, 1 pomaranča, 5 g mete, led, 3 žlice medu. Zavremo vodo in vanjo potopimo zelišča in cvetove.

Koprivo lahko uporabite v kulinariki, ob zdravstvenih težavah in v vrtnarstvu

Čeprav bi se nekateri najraje kopriv znebili za vse večne čase, jih drugi iščejo zaradi številnih zdravilnih lastnosti in uporabe v kulinariki ter kozmetiki.
1

Skrb za dementno osebo v domačem okolju

Vsaka bolezen prinese v družino spremembe, še večje, če se odločite, da boste za bolnika z demenco skrbeli v domačem okolju.

Pred klopi se zaščitite z oblačili in repelenti

V grmovju mešanih gozdov, travi in gozdni podrasti se že nahajajo klopi, ravno tako na vrtu.

Luštrek dodajte juham in enolončnicam

Nedeljska juha je zagotovo bolj slastna, če dodate nekaj lističev luštreka. Dobro se poda tudi k enolončnicam in solatnim prelivom.
1

V maju posadite plodovke: paradižnik, papriko ...

Večina rastlin je že v zemlji, le s plodovkami je zaradi nenadnih temperaturnih sprememb modro počakati, svetujejo strokovnjaki.

Poskrbite, da ne pride do neželenih brejosti mačk in psic

Po vaseh in mestih je vse več potepuških mačk, ponekod tudi psov, ki jih lastniki zavržejo, misleč, da si bodo živali našle drugega skrbnika.

Demenca - še neozdravljiva, a vseeno je pomembno, da jo odkrijemo zgodaj

Demenca je neozdravljiva bolezen, ki prizadene možganske funkcije, kot so spomin, mišljenje, orientacija in sposobnosti presoje. Zdaj jo bodo poskusno odkrivali tudi v okviru projekta Adam.
3

Špageti s češnjevim paradižnikom, žafranom, čokolado in kakavom

Sestavine: 160 g špagetov, 120 g češnjevega paradižnika, 1 zavojček pravega žafrana, oljčno olje, 2 dag 70-odstotne čokolade, 2 dag kakavovih zrn, svež suh čili, 40 g parmezana, sol.

Dan higiene rok: vzrok za okužbo so pogosto tudi okužene roke zdravstvenih delavcev

Čiste roke so ključnega pomena za preprečevanje prenosa okužb, predvsem v zdravstvenih ustanovah - v evropskih bolnišnicah namreč na leto do 10 odstotkov bolnikov zboli za okužbo, povezano z ...
8

Breskve s pomako iz gozdnih sadežev

Sestavine: 4 breskve, 1 melona, 20 dag rdečega ribeza, 30 dag borovnic, 15 dag malin, 15 dag jagod, 2 limoni, sladkor. Gozdne sadeže preberemo, očistimo.

Ni že vsaka neprespanost motnja spanja

Trden spanec je osnova za uspešen začetek dneva in dnevno spopadanje z različnimi nalogami, ki jim moramo biti kos. Če prihaja do motenj spanca, to vpliva na kvaliteto posameznika in njegovo okolico.

101-letna tekaška šampionka, senzacija z "olimpijade za veterane"

Da so leta le številke, dokazuje Indijka Man Kaur. 101-letna tekačica je pretekla 100-metrsko preizkušnjo, na cilj je prišla v 74 sekundah.
6

Špinačna omaka z mandeljni

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.

Pomladni kruh s šparglji

Testo: 400 g namenske moke za kvašeno testo, 30 g kvasa, 1 dl mlačnega mleka, žlička medu, žlička soli, 30 g stopljenega masla, 1 žlica kisle smetane, 1 rumenjak, 2 dl mlačne vode, pest zdrobljenih ...

RTV v živo
20:00 Tednik
21:00 Studio city
20:00 Svetovni popotnik: Najlepše avstralske pohodne poti
20:55 Goljufija (I.), danska nadaljevanka, 3/10
20:00 Sotočja
21:05 Naše poti
Facebook