Dobro počutje - Moja generacija

Zaradi neurij je zalivalo kleti

Na območju zahodne in severne Slovenije so se pojavljale močnejše nevihte, ki so jih spremljali močen veter, nalivi in toča. Slovenijo je od zahoda dosegla hladna fronta.
13

Pred nadležnimi piki žuželk se zaščitite z oblačili in repelenti

V poletnih mesecih oživijo različne žuželke, ki so še posebej nevarne za alergike. Pri drugih gre le za neprijeten in kratkotrajen občutek skelenja in bolečine ob piku.

V naravi bodite pozorni na sledi oziroma iztrebke glodavcev

Z večanjem števila miši in drugih glodavcev (podgane, voluharji) se posledično poveča tudi število okužb s hemoragično mrzlico z renalnim sindromom oziroma mišjo mrzlico.

Baziliko, drobnjak in peteršilj dodajte jedem sveže

Nekatere začimbe je bolje uporabljati sveže, druge posušene.

Rastline zalivajte v poznih večernih urah

Glede na to, da so v zadnjih letih pogosta sušna obdobja, morajo vrtičkarji poskrbeti tudi za namakanje rastlin. Nekateri z zalivalkami, drugi imajo namakalne sisteme.
1

Med najbolj priljubljenimi so oranžne vrtnice

Med ljubitelji vrtnic so najbolj iskane oranžne in modre vrtnice, ki jih še ni mogoče dobiti, medtem ko so modrikaste že na voljo.

Vitamin D je pomemben za ohranjanje zdravih kosti in delovanje mišic

Zdravi ljudje lahko zadostne količine vitamina D dobijo z občasnim sončenjem in ustrezno prehrano, če pa se iz različnih zdravstvenih razlogov odločite za prehranska dopolnila, se o tem posvetujte z ...
9

Kruhove skledice z grahovo kremo

Sestavine: 200 g kuhanega graha, pest mešanice bazilikinih in metinih listov, 2 žlici kuhanega nasekljanega čemaža, 100 g namočenih brazilskih oreščkov, 100 g feta sira, 100 g gorgonzole, 1,5 dl ...

Rododendron ali sleč uspeva na kislih tleh in potrebuje za bujno rast veliko vlage

Če ga želite imeti doma, lahko izbirate med tisoč vrstami. Razlikujejo se po višini, barvi in velikosti cvetov. Poskrbite za ustrezen substrat in ne pozabite ga redno zalivati ter dognojevati.

Ajdove palačinke z borovnicami

Sestavine: približno 2,5 dl mleka, jajce, 1 žlica olja, 5 dag moke, 5 dag ajdove moke, 25 dag borovnic, 1 dl rdečega vina, žlica sladkorja v prahu, 2 dl smetane, cimet, zavitek vaniljevega sladkorja.

Čokoladni sladoled z avokadom

Potrebujemo: 2 zamrznjeni banani, približno 50 g tofuja, 1 srednje velik in zrel avokado, 1 strok burbonske vanilije, 2 jedilni žlici pravega kakava, 2 jedilni žlici medu, 2 vrstici temne čokolade.

Nevihte z močnimi sunki vetra povzročale težave tudi ponoči

Neurja so že v sredo čez dan po državi povzročala številne težave, zaradi močnih sunkov vetra in nalivov pa je bila nemirna tudi noč.
2

Prvi poletni dan uvod v prvi letošnji vročinski val - ta bo trajal vsaj en teden

Prvi poletni dan, ob 6.25 po srednjeevropskem poletnem času je nastopil Sončev obrat ali poletni solsticij, letos zaznamuje prvi vročinski val. Temperature bodo dosegle tudi 35 stopinj Celzija.
60

Prihaja prvi letošnji vročinski val

S prihajajočim novim tednom se bodo začeli tudi vroči dnevi. V ponedeljek se bo segrelo do 30 °C, nato pa bodo temperature začele naraščati.
65

Juha s pretlačeno cvetačo

Sestavine: 1 cvetača, jušna osnova ali voda, 1 žlica masla, 2 žlici moke, 1 rumenjak, 1 žlica kisle smetane, limonin sok, sol, poper.

RTV v živo
22:40 Vreme
22:45 Poletna scena
22:35 Skrivnosti Brokenwooda (I.): Lov, novozelandska miniserija, 4/4, ponovitev
00:15 Glasbeni spoti, ponovitev
22:40 Big band RTV Slovenija se predstavi: Jože Privšek
23:00 Poročila
Facebook