Dobro počutje - Moja generacija

Kronična mieloična levkemija - nekoč smrtna, danes samo še kronična bolezen

V Sloveniji za kronično mieloično levkemijo na novo zboli od 12 do 20 bolnikov na leto, a na srečo gre za bolezen, pri kateri je znanost v zadnjih petnajstih letih dosegla največji preboj in postala ...

Projekt zgodnjega odkrivanja demence: polovica sodelujočih s slabšimi kognitivnimi sposobnostmi

V okviru Adama - projekta zgodnjega odkrivanja demence pri starejši slovenski populaciji - se je testiralo 457 ljudi, rezultati testiranj pa so pokazali, da je polovica dosegla slabši rezultat ...
12

Z refleksoterapijo do ravnovesja organizma in sprostitve

Refleksoterapija je terapevtska metoda, s katero lahko vplivate na boljše zdravje in počutje. Uspešna je pri lajšanju glavobolov, nespečnosti, epilepsiji in drugih zdravstvenih težavah.

Hujše alergijske reakcije na lasišču in koži povzročajo snovi v barvah za lase in začasne tetovaže

Z uporabo kozmetike so se pojavile tudi alergije na določene snovi v izdelkih za barvanje las, osebno higieno in drugih kozmetičnih izdelkih, ki povzročajo alergijski kontaktni dermatitis.

Video: Prekmurje se promovira z gibanico in šunko

V Murski Soboti so se danes zbrali ljubitelji prekmurske šunke in gibanice.
9

Cvetača z jajci in maslom

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol. Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo.

Jagnječji polpeti po maroško

Sestavine: 60 dag mlete jagnjetine, 1 večja čebula, 1 šopek koriandra, 1 žlička kumine, olivno olje, sol, poper. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Koriander oplaknemo, osušimo in nasekljamo.
1

Varuh: Razmere na varovanih oddelkih za osebe z duševno motnjo postajajo nevzdržne

Varuh človekovih pravic v posebnem poročilu opozarja na kršitve pravic osebam z duševno motnjo pri njihovi neprostovoljni nastanitvi in obravnavi v varovanih oddelkih socialnovarstvenih zavodov.
21

Cenejši hrvaški domovi za starejše čez mejo zvabili tudi Slovence

V Sloveniji se že vrsto let spopadamo s hudim pomanjkanjem domov za starejše, ministrstvo za delo je šele po devetih letih objavilo razpis za koncesije za 900 novih mest v domovih, razlog za tako ...
84

Z "ubijalcem poletja" se konec tedna poslavlja tudi tridesetica

Ob koncu tedna se bo ohladilo, najvišje vrhove naših gora bo pobelil sneg, napoveduje Agencija za okolje RS (Arso). Vremenska fronta bo naše kraje od zahoda predvidoma dosegla v soboto.
53

Zdrobove rezine z bučkami

Sestavine: 40 dag bučk, 4 dl mleka, 25 dag pšeničnega zdroba, 2 rumenjaka, 5 dag parmezana, 2 šalotki, maslo, majaron, sol. Bučke grobo naribamo.

Luskavico uspešno zdravijo z biološkimi zdravili

Luskavica se lahko pojavi v vseh obdobjih, vendar najpogosteje v odrasli dobi okoli 40. leta starosti.

Lubenični sorbet

Sestavine: 1,2 kg dobro ohlajene lubenice, 1 limona, 1 košček ingverjeve korenine (približno 3 cm), pol šopka mete. Lubenici odstranimo seme in jo narežemo. Ingver ostrgamo in naribamo.

Užitek ob igri črk: 85 let Jožeta Stabeja

Prevajalec, ugankar, urednik in operni pevec Jože Stabej danes praznuje 85 let. Med drugim se je uveljavil kot prevajalec Samuela Becketta, Williama Goldinga, Toni Morrison in Iva Andrića.
2

Maratonka Jožica Rogelj je začela teči pri 58

Novomeščanka Jožica Rogelj, ki je letos dopolnila 70 let, se že dvanajst let redno udeležuje tekmovanj v teku, saj ji to predstavlja izziv.

RTV v živo
12:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno-svetovalna oddaja TV Maribor
13:00 Prvi dnevnik
12:20 Čez planke: Madžarska
13:30 Kolesarstvo - svetovno prvenstvo: cestna dirka (M), vključitev v prenos iz Bergna
12:10 Pozdravi in čestitke, 2. del
13:00 Poročila, Iz sporedov
Facebook