Dobro počutje - Moja generacija

Špinačna omaka z mandeljni

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.

Pomladni kruh s šparglji

Testo: 400 g namenske moke za kvašeno testo, 30 g kvasa, 1 dl mlačnega mleka, žlička medu, žlička soli, 30 g stopljenega masla, 1 žlica kisle smetane, 1 rumenjak, 2 dl mlačne vode, pest zdrobljenih ...

Starejši potrebujejo višje in širše čevlje

Z leti se pri posameznikih na stopalih pojavijo težave v obliki bolečin, mravljinčenja, otiščancev in druge neprijetnosti.

Najboljša potica v Sloveniji je "trojček" iz orehov, pehtrana in maka

Danes velja, da je receptov toliko, kolikor je gospodinj, ki potico pripravljajo.
4

Akcija 'Ne čakaj, postani darovalec' popeterila vpis med darovalce

S kampanjo Ne čakaj, postani darovalec, ki se je začela v januarju, je število opredelitev darovalcev organov po smrti v registru močno naraslo, in sicer v primerjavi z enakim obdobjem lani kar za ...
10

Nagradna igra: Kaj bo pa letos zraslo na vašem vrtu?

Pomladni čas je tu in vrtna opravila so v polnem teku. V sodelovanju s Sparom bomo podelili semena avtohtonih slovenskih vrst in pakete za vrtnarjenje.

Svetovni dan zdravja v središče postavlja depresijo

Letošnji svetovni dan zdravja poteka pod geslom Spregovorimo o depresiji in v središče postavlja najpogostejšo duševno motnjo, ki še vedno ni dovolj prepoznana in zdravljena.
15

Majes svetuje: Za pripravo čajev naberite pljučnik, belo omelo in trobentice

Sončni dnevi so nekatere že privabili, da so se odpravili v naravo po zelišča za pripravo čajnih mešanic in drugih zdravilnih pripravkov.
8

Bolniki že lahko izkoristijo možnost zdravljenja z medicinsko konopljo

Zdravljenje s konopljo in njenimi derivati je po nekaterih državah že razširjeno, v Sloveniji naj bi ga dokončno uvedli do konca tega leta.
6

Divji šparglji s prepeličjimi jajci in belo furlansko polento

Potrebujemo: 180 g divjih špargljev, 6 prepeličjih jajc, 60 g masla, sol, poper, 80 g bele polente. Divje šparglje narežemo, jih popražimo na posoljenem maslu ter dodamo ocvrta prepeličja jajca.
1

Arturo Toscanini: življenje in mit "maestra assoluta"

Danes mineva 150 let od rojstva enega največjih glasbenikov poznega 19. in prve polovice 20. stoletja, italijanskega dirigenta Artura Toscaninija.
1

Ravno starejši motoristi bi morali obvladati osnove gimnastike

Za vožnjo z motorjem ni dovolj zgolj psihološka in fizična pripravljenost. Moramo imeti tudi potrebno gibčnost.
15

Jabolčni zavitek z rozinami

Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla. Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.

Deruni ali kartopljaniki

Sestavine: 1 kg krompirja, 200 g čebule, 2 jajci, 2 stroka česna, 2 žlici moke, 2 žlici kisle smetane, sveže mleti črni poper, 10 g vinskega kamna, olje za cvrtje.

Z rezatvijo dreves se začnejo prva opravila v sadovnjakih

Toplejši dnevi poleg prvih zvončkov naznanjajo tudi delo na vrtu, v sadovnjaku in vinogradu. Marsikdo se je že lotil obrezovanja sadnega drevja in vinske trte.

RTV v živo
02:50 Info-kanal
07:00 Dobro jutro, izbor
01:50 Košarka: državno prvenstvo (Ž), finale: Athlete Celje - Triglav, posnetek iz Celja
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook