Dobro počutje - Moja generacija

Pasivno kajenje v otroštvu povečuje možnosti za smrt zaradi pljučne bolezni v odrasli dobi

Možnosti, da odrasli nekadilci umrejo za posledicami hude pljučne bolezni, so večje, če so odraščali s starši, ki so kadili, kaže raziskava ameriških znanstvenikov.
2

"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"

Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
25

Pacienti koncesionarjev stroške rentgenskega slikanja zob pogosto plačajo sami

Zobozdravstvene storitve, ki bi za zavarovance morale biti brezplačne, pogosto niso. Gre za rentgensko slikanje zob – pravico iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
50

Cvetača z jajci in maslom

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol. Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo.

Poleti omejite gibanje na soncu med 10. in 16. uro

Najboljša preventiva pred sončnimi opeklinami je upoštevanje nasvetov dermatologov, da ste v času, ko je moč UV-sevanja najmočnejša, v senci in na hladnem.
3

Lešnikov kolač z višnjami

Sestavine: 15 dag sladkorja, 15 dag mletih lešnikov, 5 jajc, vaniljev sladkor, limonova lupinica, sok pol limone, kozarec višnjevega kompota, vaniljev puding, stepena sladka smetana, čokoladne mrvice.

Slovenija po številu obolelih za melanomom nad evropskim povprečjem

Čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom je najpogostejši vzrok za nastanek kožnega raka. Število obolelih za to boleznijo hitro narašča, melanom pri nas vsako leto odkrijejo pri več kot 500 ljudeh.
29

Piškotki s postrvjo na testeninah

Potrebujemo: 200 g fileja postrvi, 320 g testenin trofie, 100 g češnjevca, 60 g črnih oliv brez koščic, 2 stroka česna, 0,5 dl olivnega olja, malo soli, malo popra, malo sveže bazilike, malo ...

Ohladite se s čajem nazobčane mete in melise

V poletnih dneh nas večina najprej pomisli na hladno pijačo, s katero se bomo ohladili. Zeliščar Jože Majes pa je priporočal ohlajen čaj nazobčane mete in melise, ki mu dodate še malo citronke.

Napovedujejo se nevihte, močan veter in ponekod tudi toča

V petek popoldne lahko v notranjosti Slovenije nastanejo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, krajevno se lahko pojavi tudi toča, sporoča Agencija RS za okolje, ki opozarja tudi na veliko ...
12

Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju

Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
46

Školjke in ribe iz slovenskega morja so varne za uživanje

Analiza kemijskega onesnaženja v morskih ribah in školjkah iz slovenskega morja, vzorčenih v letu 2017 in prvi polovici letošnjega leta, je pokazala, da so varne za uživanje.
9

Prvi vročinski val nas bo dosegel v nedeljo

Prvi vročinski val bo po napovedih vremenoslovcev dosegel tudi naše kraje, najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.
44

Približno 56 milijonov ljudi ne ve, da so okuženi z virusom hepatitisa C

Na Infekcijski kliniki v Ljubljani potekajo pred svetovnim dnem hepatitisa, 28. julija, brezplačna in anonimna testiranja na okužbo z virusom hepatitisa C. Brezplačno testiranje so v Sloveniji ...
7

Število bolnikov z lymsko boreliozo narašča

Lani je bilo v celem letu prijavljenih 4.554 primerov lymske borelioze, letos pa so samo do 7. julija to bolezen, ki jo prenašajo okuženi klopi, odkrili pri 3.617 ljudeh, samo v prejšnjem tednu so ...
10

RTV v živo
02:40 Info-kanal
05:45 Odmevi
00:35 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
02:00 Poročila
03:00 Poročila
Facebook