Dobro počutje - Moja generacija

Med prazniki nas čaka prijetno vreme

Nadpovprečne temperature bodo v naslednjih dneh sicer nekoliko popustile, a večjih sprememb tudi med prazniki ni pričakovati, pravi dežurna vremenoslovka Veronika Hladnik.
11

Širok pas nevarnejši za razvoj bolezni srca kot debelost

Ljudje s širokim pasom in "normalno težo" so bolj podvrženi boleznim srca kot ljudje s čezmerno telesno težo, je pokazala študija, ki so jo predstavili na kongresu EuroPrevent v Ljubljani.
33

Solato posadite med kapusnice

Zaradi daljšega obdobja nizkih temperatur v primerjavi s prejšnjim letom imajo vrtnarji v teh dneh veliko dela, saj so lani v tem času večino rastlin že posejali.

Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo

Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
51

10 let programa Dora: Pregledanih 180.000 žensk, odkritih 2.000 primerov bolezni

Državni presejalni program za raka dojk Dora praznuje 10 let izvajanja. V tem času so slikali 180.000 žensk, pri 2.000 med njimi so odkrili bolezen.
11


Zdravniki pozivajo ljudi, naj zaupajo uradni medicini

Zdrav način življenja se prodaja, bolniki pa so obravnavani kot potrošniki.
220

Nad krhkost z ustrezno prehrano in pravo vadbo za ohranjanje mišic

Krhkost je stanje, ko so zaradi staranja in bolezenskih vzrokov zmanjšane fiziološke rezerve in funkcija več organskih sistemov, zaradi česar je prisotno visoko tveganje za slabšanje zdravja, razvoj ...
4

Prebujajo se medvedi, pse v gozdu imejte na povodcih

Medvedi počasi zapuščajo svoje brloge, zato je večja možnost, da se ljudje srečajo s to največjo slovensko zverjo. Izogibajte se krajev, kjer so lahko brlogi, psov pa ne spuščajte s povodcev.
18

Na postni petek si pripravite lososa s pirejem iz gomoljne zelene

Velikonočni čas je obarvan s tradicionalnimi jedmi, ki jih danes pripravljamo na različne načine: od različnih ribjih namazov, prilog z zeleno in regratom do kuhanja in peke šunke v krušnem testu.

"Potica je največja slovenska kulinarična posebnost"

"Ne glede na to, s katerega konca Slovenije prihajajo gospodinje, imajo pri peki potice stično točko - vse rečejo, da med peko potrebujejo mir in da najraje takrat vse "naženejo" iz hiše," je dejala ...
41

Kako uspešna je Slovenija pri zdravljenju redkih bolezni?

Zdravila za zdravljenje redkih bolezni so zelo draga, zdravstvena blagajna pa je v zadnjih letih zmogla slediti razvoju in potrebam.
21

Transmaščobam so šteti dnevi

V manj kot mesecu dni bo začel veljati pravilnik, s katerim bo Slovenija kot doslej že sedem drugih evropskih držav omejila vsebnost transmaščobnih kislin v živilih.
23

Slovenski kuharski mojstri kuhajo po enotni ceni

Če želite poskusiti jedi slovenskih kuharskih mojstrov in mojstric, ki na Tednu restavracij ponujajo jedi po enotni ceni 18 evrov, je zdaj pravi čas za rezervacijo mize.
31

S tipali na semaforjih do čistejšega zraka v mestih

Na Dunaju bodo v prihodnjih letih 1.200 semaforjev opremili z vremenskimi in okoljskimi tipali. Le ti bodo prispevali k izboljšanju kakovosti zraka v mestu.
10

RTV v živo
20:00 Brata Dassler - pionirja in tekmeca, nemška nadaljevanka, 4/4
20:55 Forenziki železne dobe, dokumentarni film
20:00 Čarovnija zvoka, kanadska dokumentarna oddaja
20:50 Prava ideja: Cvetličarstvo Grubelnik
20:00 Slovenska zemlja v pesmi in besedi
21:00 Poročila
Facebook