Avokadova kremna juha
S kislo smetano je odlična
Objavljeno: 7. julij 2018 ob 09:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

avocado
Avokado olupimo, odstranimo koščico in pretlačimo oziroma zmeljemo. Foto: Reuters

Sestavine: 3 zreli avokadi, 3 žlice limoninega soka, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, strok česna, 1,5 dl kisle smetane, poper, sol.

Avokade operemo, jih olupimo in odstranimo koščice. Meso vseh treh avokadov skupaj z 2 dl jušne osnove pretlačimo ali zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Vmešamo limonin sok in stisnjen česen, prilijemo preostalo jušno osnovo in zlijemo v kozico. Segrevamo na šibkem ognju, vendar ne zavremo.

Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še kislo smetano in takoj postrežemo z opečenimi kruhki, ki jih po želji natremo s prerezanim strokom česna.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
gipeon
# 07.07.2018 ob 10:33
greh je avokado v karkoli spreminjati razen smuti :))) verjamem pa, da je lahko juhca dobra!