Cvetača z jajci in maslom
Jed postrežemo, dokler je še topla
Objavljeno: 8. september 2017 ob 11:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

false
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Foto: freedigitalphotos.net

Sestavine: 1 velika cvetača (težka vsaj 1 kg), 8 dag masla, 2 dag drobtin, 3 jajca, sol.

Jajca trdo skuhamo. Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Skuhamo jih v osoljeni vodi in odcedimo. V kozici razpustimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo.

Jajca olupimo in nasekljamo ali pretlačimo z vilicami. Kuhano cvetačo naložimo na ogret krožnik. Potresemo jo z nasekljanimi jajci ter z maslom in drobtinami. Takoj postrežemo.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.