Juha s pretlačeno cvetačo
Na koncu vmešamo še rumenjak in limonin sok
Objavljeno: 17. junij 2017 ob 11:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

cvetača
Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Sestavine: 1 cvetača, jušna osnova ali voda, 1 žlica masla, 2 žlici moke, 1 rumenjak, 1 žlica kisle smetane, limonin sok, sol, poper.

Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo v toliko osoljene vode, da je komaj pokrita.

Ko je mehka, vodo odlijemo in cvetačo pretlačimo. Na surovem maslu popražimo moko, ki pa ne sme porumeneti. Prilijemo jušno osnovo, če je nimamo, pa uporabimo vodo, v kateri smo cvetačo skuhali. Preden jo prelijemo k cvetači, jo še malo pokuhamo. Pri tem pa pazimo, da je ne damo preveč, ker mora biti cvetačna juha gostejša od običajnih.

Na koncu vmešamo še rumenjak, kislo smetano in limonin sok. Po okusu dosolimo in popramo.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.