Svinjina s suhim sadjem
Jed dušimo eno uro in nato še toplo postrežemo
Objavljeno: 24. december 2017 ob 08:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Svinjina
Sadje in meso damo v nepregorno posodo. Foto: freedigitalphotos.net

Sestavine: 80 dag puste svinjine, 3 žlice moke, 4 manjša kisla jabolka, 20 dag suhih marelic, 20 dag suhih sliv (brez koščic), 2,5 dl jabolčnega soka brez dodanega sladkorja, 1 žlica gorčice, 2 žlici limoninega soka, sol, poper.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Meso narežemo na kocke (velike približno dva centimetra) in ga potresemo z moko. Pazimo, da ne nastanejo kepice moke.

Meso solimo in popramo. Jabolka narežemo na osmine, peščišče izrežemo. Sadje in meso damo v nepregorno posodo. Jabolčni sok zmešamo z gorčico in limoninim sokom, prelijemo meso in sadje. Pokrijemo z aluminijasto folijo in postavimo v pečico. Dušimo dobro uro.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.