Ramazzotti prepeva, da bi za ljubezen šli tudi na konec sveta. Foto: NuCoast Concerts
Ramazzotti prepeva, da bi za ljubezen šli tudi na konec sveta. Foto: NuCoast Concerts

Z izidom singla Alla Fine Del Mondo je pevec napovedal trinajsti studijski album Perfetto (izšel bo maja) in svetovno turnejo, v okviru katere bo obiskal tudi Slovenijo - 22. septembra bo nastopil v ljubljanskih Stožicah. Italijan se je sicer pri nas nazadnje ustavil leta 2009.
Glasbo za skladbo Alla Fine Del Mondo sta, tako kot tudi za druge pesmi na novem albumu, napisala Ramazzotti in Claudio Guidetti. "Z Erosom sodelujem od leta 1995 in še nikoli ga nisem slišal tako dobro peti, njegov vokal in odlična forma sta me presenetila," je ob tem povedal Claudio.

Ali bo tudi na album Perfetto uvrščen kakšen nov zvezdniški duet, po katerih je Eros znan, za zdaj še ni znano. Njegov repertoar sicer vključuje duete s Tino Turner, Andreo Bocellijem, Cher, Anastacio, Joejem Cockerjem, Lucianom Pavarottijem, Rickyjem Martinom in Nicole Scherzinger.
Lani je Ramazzotti praznoval veliko obletnico - 3. februarja 1984 je namreč takrat 20-leten občinstvu na festivalu v San Remu predstavil legendarno pesem Terra Promessa in prepričljivo zmagal. Obletnico je ovekovečil z dvojnim albumom Terra Promessa 30th anniversary, na katerega je uvrstil dobro znane uspešnice, kot so Adesso tu, Musica è, Se bastasse una canzone, Cose della vita (Can't Stop Thinking of You), Piu bella cosa in druge.