19 dni, skoraj toliko oprav ... Foto: Reuters
19 dni, skoraj toliko oprav ... Foto: Reuters
Kate je v Christchurchu od maorskega staroste prejela tradicionalni pozdrav hongi. Ob tej priložnosti je nosila rdeč kostim s suknjičem peplum Luise Spagnoli. Foto: Reuters

olj na udobje ...

Mlada kraljeva družinica je že več kot dva tedna v deželah "tam spodaj", mediji pa smo do zdaj največ pozornosti namenjali prikupnemu devetmesečnemu princu Georgeu. Zdaj, ko se 19-dnevno potovanje bliža koncu, pa je čas, da si ogledamo tudi modne izbire njegove elegantne mame Catherine.

Veliko McQueena
32-letna (nekateri ji očitajo malce starikav slog) Kate je pohvale požela tudi zato, ker je nekatere izmed oprav "reciklirala" (beri: oblekla več kot enkrat), Britanci pa naklonjeno prikimavajo njenim odločitvam za kose domačih oblikovalcev. Še posebej pri srcu so ji kreacije hiše Alexander McQueen, pri kateri so oblikovali tudi njeno poročno obleko.

Že vojvodinjin prvi komplet, rdeč plašč z zlatimi gumbi s podpisom Catherine Walker, v katerem je ob začetku turneje stopila z letala v Wellingtonu, je bil zadetek v polno: spominjal je na opravo princese Diane na podobnem obisku pred 30 leti. (Tudi Williamova pokojna mati je prisegala na kreacije rojakinje Walkerjeve.) Kate je videz dopolnila s klobučkom Gine Foster in broško v obliki praproti, simbola Nove Zelandije, ki ji jo je za to priložnost posodila sama kraljica Elizabeta II., Williamova babica.

Modni oblikovalci si manejo roke
Oglejte si nekaj oblačil in obutve, ki bodo po zaslugi lepe vojvodinje zagotovo hitro pošli s prodajnih polic.

Začelo se je z zdaj že slovito modro obleko Issa, ki jo je takrat še Kate Middleton nosila ob oznanilu zaroke z Williamom. Le nekaj dni po dogodku pri omenjeni britanski znamki niso mogli več zadovoljiti velikanskemu povpraševanju modnih navdušenk ... Sanjske prodajne številke dosegajo tudi čevlji s plutovinasto polno peto Stuarta Weitzmana, od katerih se Kate ni ločila tudi na avstralsko-novozelandski turneji.