Mehiška zabava za 80-letno italijansko filmsko divo. Foto: EPA
Mehiška zabava za 80-letno italijansko filmsko divo. Foto: EPA

Odprli so namreč gostujočo razstavo njej v čast, kjer je v prostranem zasebnem muzeju Soumaya za predmete, ki so zaznamovali igralkino življenje, rezervirano kar celotno nadstropje.

Bogata zbirka njenih oblačil, filmskih plakatov, knjig in prejetih nagrad, med katerimi kraljuje oskar za najboljšo igralko, se bohoti na policah, ob pogledu na razstavo pa so se Lorenovi orosile oči. "Zelo sem ganjena, to je bila res lepa poteza," je dejala.

Čestitke številnih znanih
Na idejo o razstavi v čast filmski divi je pred dvema letoma prišel njen veliki oboževalec, mehiški tajkun Carlos Slim, ki je od leta 2010 uvrščen na sam vrh lestvice najbogatejših ljudi na svetu. Muzej Soumaya so sicer leta 2011 zgradili samo za Slima, v njem pa razstavlja kar 66.000 kosov umetniških del in se med drugim lahko pohvali z drugo največjo zbirko Rodinovih skulptur na svetu.

Del tega je torej postala tudi Lorenova, ki jo je Slim v soboto zvečer počastil tudi z rdečo preprogo in rojstnodnevno zabavo, ki so se je udeležili tudi igralci Jon Voight, Andy Garcia, Forest Whitaker, televizijski voditelj Larry King, italijanska pevka Laura Pausini, španski pevec Miguel Bose ter Sophiina sinova Carlo in Edoardo.

300 strani spominov
Ob praznovanju jubileja pa bo izšla tudi knjiga spominov, ki bo vsebovala vse od njenega težkega otroštva do preboja med najbolj glamurozne filmske zvezde sveta.

300 strani je potrebnih, da je Lorenova izpovedala svoje življenje, knjiga z naslovom Yesterday, Today and Tomorrow - My Life, ki jo je igralka poimenovala drevo spominov, pa vsebuje tudi stare fotografije, pisma in sporočila od legendarnih Caryja Granta, Franka Sinatre, Audrey Hepburn, Richarda Burtona, Marcela Mastroiannija, pa tudi številne sočne zgodbice.