Razstavljavci poudarjajo, da je čokolada nepogrešljiva v kulinariki, saj se prilega k vsemu. Foto: BoBo
Razstavljavci poudarjajo, da je čokolada nepogrešljiva v kulinariki, saj se prilega k vsemu. Foto: BoBo
En košček čokolade na dan ...

Tudi v Radovljici obiskovalci lahko posežejo po pivu, a v nasprotju s festivalom Pivo & Burger Fest se obiskovalci na najbolj čokoladnem dogodku v Sloveniji "opijajo" s pivom iz čokolade, za odmerek "mesa" pa poskrbi ražnjič, ki je prav tako narejen iz čokolade.

Med več kot 150 izdelki najdemo tudi Francetove fige, oblite s čokolado, ki so jih ustvarili v spomin na slovenskega največjega pesnika Franceta Prešerna, ki je vedno nosil fige, več kot 40 razstavljavcev pa ponuja tudi čokoladne vijake, lizike, pralineje, obiskovalci lahko košček sadja namočijo v čokoladni fontani ...

Nepogrešljiva v kulinariki in v domači lekarni
Razstavljavci poudarjajo, da je čokolada nepogrešljiva v kulinariki, saj se prilega k vsemu, nekaj skrivnosti, kako pripraviti čokoladno specialiteto, pa kuharski mojstri razkrivajo v kulinaričnih šovih, v šotoru Kuhna. Organizatorji ne pozabijo poudariti tudi zdravilne moči čokolade, ki sprošča hormon sreče, krepi spomin, preprečuje srčno-žilne bolezni ...

Četrti festival čokolade je v gorenjsko srednjeveško mesto privabilo veliko število obiskovalcev iz različnih koncev Slovenije, pa tudi iz tujine. Tisti, ki bi radi obiskali čokoladni raj, le hitro na pot, saj festival traja še danes - končno število obiskovalcev za zdaj še ni znano, so pa organizatorji pred festivalom napovedali, da pričakujejo kar 50.000 ljubiteljev čokolade.

Fotoutrinke s festivala si lahko pogledate spodaj.

En košček čokolade na dan ...