Denis Avdić, Bernarda Žarn, Tanja Žagar in Blaž Švab, pevec skupine Modrijanov, s svojimi nagradami. Foto: Jože Suhadolnik
Denis Avdić, Bernarda Žarn, Tanja Žagar in Blaž Švab, pevec skupine Modrijanov, s svojimi nagradami. Foto: Jože Suhadolnik
Slavko Bobovnik
Bobovnik ima doma že kar sedem gongov. Foto: Jože Suhadolnik

Uredništvo Delove priloge Vikend je v ponedeljek zvečer v Ljubljani že devetnajstič podelilo svoje nagrade. Zmago so slavili Slavko Bobovnik za najbolj priljubljenega voditelja televizijskih informativnih oddaj, Bernarda Žarn v kategoriji razvedrilnih voditeljev, med glasbeniki pa Tanja Žagar in skupina Modrijani.

Slavko Bobovnik, dolgoletni voditelj večerne oddaje Odmevi, ki je na sporedu vsak delovnik ob 22.00 na prvem programu Televizije Slovenija, je med televizijskimi informativnimi voditelji slavil neverjetnih šestič zapored, skupno pa že sedmič. Svoj prvi gong je v kategoriji razvedrilnih voditeljev dobila Bernarda Žarn, voditeljica zabavne oddaje Vikend paket, ki v duetu z Jožetom Robežnikom zabava množice pred malimi ekrani ob koncih tedna.

Novinka Ajda Smrekar
Najbolj priljubljen radijec je Denis Avdić, ki je v tej kategoriji bralce Vikenda prepričal četrtič. Prvi gong je dobila Ajda Smrekar, igralka ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega in igralka nadaljevanke Ena žlahtna štorija, ki je slavila med igralci oziroma igralkami.

Na glasbenem prizorišču nič novega - že sedmo tovrstno nagrado je dobila pevka Tanja Žagar, med skupinami pa so prepričali Modrijani, kar je že njihov peti gong.

Tanja Žagar in Slavko Bobovnik sta vsak s svojim sedmim gongom prehitela dosedanja rekorderja Jureta Seška in Jurija Zrneca. Prvič v zgodovini gongov so med zmagovalkami kar tri dame.

Izključno glas ljudstva
Vikendovi gongi so medijska nagrada, ki jo priloga Vikend podeljuje od leta 1997 in so posebnost med medijskimi nagradami, saj jih podeljujejo izključno bralci, ki sami nominirajo finaliste in potem med njimi tudi izberejo zmagovalca.