Juha iz kolerabe in jabolk
Jabolka in kolerabo dušimo skupaj
Objavljeno: 9. oktober 2018 ob 09:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Jabolko
Juho začinimo z muškatnim oreščkom. Foto: BoBo

Sestavine: 2 zeleni kolerabi (skupaj 50 dag), 3 drobna kisla jabolka, 2 žlici masla, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 dl smetane, sol, poper, muškatni orešček.

Kolerabi in jabolka operemo in olupimo. Jabolkom izrežemo peščišče in jih narežemo na kocke, enako narežemo kolerabi. Segrejemo maslo ter dobrih pet minut dušimo kolerabo in jabolka.

Prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pred tem zavreli. Pokrijemo in kuhamo približno 10 minut. Juho pretlačimo. Še enkrat zavremo in odstavimo. Vmešamo smetano ter začinimo s soljo, poprom in sveže naribanim muškatnim oreščkom.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.