Kolač z medom in suhim sadjem
Po želji že pečen kolač premažemo z marmelado
Objavljeno: 13. oktober 2017 ob 14:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

Med penasto umešamo ... Foto: EPA

Sestavine: 10 dag masla in za pekač, 20 dag kostanjevega medu, 10 dag rjavega sladkorja, 3 jajca, 5 dag suhih fig, 5 dag suhih datljev, 30 dag moke, 2 žlički pecilnega praška, po ena žlička mletega pimenta, cimeta in kardamoma, po pol žličke mletih nageljnovih žbic in ingverja, sol.

Fige in datlje drobno nasekljamo. Med, maslo, sladkor in jajca penasto umešamo.

Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, fige, datlje, ščepec soli in vse dišavnice. Testo vlijemo v namaščen pekač (s premerom približno 25 centimetrov).

Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 175 stopinj Celzija. Pečemo približno eno uro. Po želji še topel kolač premažemo s pomarančno marmelado.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.