Lazanja z mlado zelenjavo
Bešamel, mleko in smetano zmešamo
Objavljeno: 12. avgust 2017 ob 10:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Lazanja
Por, kolerabo in korenje očistimo in narežemo ter skupaj z grahom popražimo na maslu in česnu. Foto: freedigitalphotos.net

Potrebujemo približno 12 listov za lazanjo, 3 zelene kolerabice, 4 pore, 50 dag zamrznjenega graha, 4 korenčke, 4 dl bešamela, 3 dl mleka, 1 dl kisle smetane, parmezan, 1 strok česna, olivno olje, maslo, sol.

Por, kolerabo in korenje očistimo in narežemo ter skupaj z grahom popražimo na maslu in česnu. Prilijemo malo vode in dušimo pet minut. Solimo. Pekač namastimo. Bešamel, mleko in smetano zmešamo. Začnemo s plastjo listov za lazanjo, pokrijemo z zelenjavo, ki jo prelijemo z bešamelom. Ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Končamo s plastjo testenin in bešamelom. Potresemo s sirom in maslom, pečemo pol ure (180 stopinj Celzija).

Sa. J.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.