Il Divo je svetovno priznana in najuspešnejša klasična crossover skupina. Foto: EPA
Il Divo je svetovno priznana in najuspešnejša klasična crossover skupina. Foto: EPA

Il Divo, ki so prodali že več kot 26 milijonov albumov, se bodo 26. septembra v Areni Stožice v Ljubljani predstavili v okviru svetovne turneje A Musical Affair. Na koncertu bodo izvedli znane skladbe, kot so Memory (iz muzikala Cats), Can You Feel The Love Tonight (Levji kralj), Music of the Night (Fantom iz opere), The Winner Takes it All (Mamma Mia!), Tonight (Zgodba z zahodne strani). Posebna gostja večera bo filipinska pevka in igralka Lea Salonga, nastopajoče pa bo v živo spremljal državni slovaški komorni orkester Sinfonietta Žilina.

Lea je prva filipinska umetnica, ki je podpisala pogodbo z mednarodno glasbeno založbo, prva, ki je izdala album za ameriški trg in ena najbolje prodajanih filipinskih umetnic vseh časov. Nastopila je v številnih muzikalih, filmih in risankah, kjer je posodila svoje izjemne pevske sposobnosti številnim Disneyjevim junakinjam.

Tokratna svetovna turneja zasedbe Il Divo, na kateri predstavljajo največje hite broadwajskih muzikalov, je že njihova četrta. Trajala bo deset mesecev, v tem času pa bodo na šestih celinah izvedli 138 koncertov. Mednarodni kvartet sestavljajo tenor Urs Buhler iz Švice, bariton Carlos Marin iz Španije, Sebastien Izambard iz Francije in David Miller iz ZDA.

Nagrajenca MMC-jeve nagradne igre, ki sta prejela vsak po eno vstopnico za koncert zasedbe Il Divo, sta Špela Cizel iz Dola pri Ljubljani in Jan Legan iz Žužemberka. O nagradi sta bila obveščena po pošti. Čestitamo!