Tao pred slovitim Tadž Mahalom v Indiji. Foto: Facebook
Tao pred slovitim Tadž Mahalom v Indiji. Foto: Facebook
Izjemno vitalna učiteljica pravi, da zanjo leta ne obstajajo, obstaja samo energija. Foto: Facebook
Izjemno rada se zavrti tudi na plesišču. Dolga leta je tekmovala v tangu. Foto: Facebook
"Ne obžalujte, da se starate. To je privilegij, ki številnim ni dan," pravi Tao. Foto: Facebook

Še vedno povsod vodi ure joge: od newyorških predmestij, kje živi, do Jamajke. Vmes pa osvaja plesna tekmovanja, se udeležuje vinskih pokušanj in sodeluje z dalajlamo glede vprašanj duhovnosti in miru.

Izjemno vitalna starostnica francosko-indijskega rodu, ki se je v tridesetih letih prejšnjega stoletja udeleževala shodov z Gandhijem, se v štiridesetih letih borila v enotah francoskih odpornikov, v petdesetih letih poizkušala svojo srečo v Hollywoodu in se še pri 87. letih udeleževala plesnih tekmovanj, zdaj pripravlja knjigo o svojem življenju, poroča Today.

S svojimi študenti in udeleženci vadb rada deli modre misli za dolgo in zadovoljno življenje:

1. Začnite svoj dan prav: "Ko zjutraj vstanem, ne razmišljam o tem, kaj se bo zgodilo, pa če me čaka kaj dobrega ali slabega. Rečem si: To bo najboljši dan mojega življenja."

2. Starost je zgolj številka: "Ne verjamem v starost. Ko me ljudje vprašajo po moji starosti, jim rečem, naj pogledajo drevesa okoli njih. Ta so stara več sto let. In mogoče so v tem hipu videti, kot da umirajo (op. ko odpada listje), vendar to ni res: sama sebe oživljajo. Čez nekaj mesecev bodo znova prenovljena."

3. Plešite, kot da vas nihče ne gleda: "Zaradi plesa se boste znova počutili dobro."

4. Poudarjajte pozitivno: "Kar koli 'vstavite' v svoje misli, se uresniči. Torej, če razmišljate negativno, se boste premaknili proti negativnim stvarem. Zato bodite pozitivni, iščite samo dobro."

5. Ne obotavljajte se: "Ničesar ni, česar ne morete narediti, zato vstanite in uživajte življenje, poglejte, kako krasno jo. Toliko stvari je treba narediti, pa tako malo časa je na voljo."