Novice - Moja generacija

27. maj: Praznuje legendarni Branko Oblak

Na današnji dan se je leta 1947 rodil najboljši slovenski nogometaš vseh časov Brane Oblak.

26. maj: Rojstvo pisca trilogije Bobri

Na današnji dan se je leta 1891 na Rodinah pri Žirovnici rodil pripovednik in dramatik Janez Jalen, slovenskim bralcem še najbolj znan po trilogiji Bobri, ki je izšla leta 1943.

24. maj: Rodila se je žena kralja rokenrola

Leta 1945 se je v Brooklynu rodila Priscilla Presley, rojena Priscilla Ann Wagner, ameriška manekenka, pisateljica in igralka. Bila je edina žena kralja rokenrola Elvisa Presleyja.

22. maj: Rojstni dan ene najbolj prepoznavnih manekenk

Leta 1970 se je v Londonu rodila slovita angleška manekenka in igralka Naomi Campbell.

21. maj: Praznuje srebrna olimpijka Brigita Bukovec

Leta 1970 se je rodila atletinja Brigita Bukovec, ki je na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 osvojila srebrno medaljo v teku na 100 metrov z ovirami.

19. maj: Vse najboljše, Sani!

Na današnji dan leta 1981 se je v Mariboru rodil nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Sani Bečirovič. Za njegov vzpon je zelo zaslužen njegov oče trener Memi.

17. maj: Rodil se je Janez Drnovšek

Na današnji dan leta 1950 se je rodil nekdanji predsednik republike in štirikratni predsednik vlade Janez Drnovšek, ki velja za enega največjih in najprepoznavnejših politikov v slovenski zgodovini.

Video: Na neposeljenem atolu našli kar 18 ton plastike

Na neposeljenem koralnem otoku Henderson v Tihem oceanu so odkrili kar 38 milijonov kosov oziroma 18 ton plastičnih odpadkov, kar predstavlja največjo gostoto plastičnih smeti na svetu.
83

16. maj: Liverpool dobil tekmo v Dortmundu

Leta 2001 so nogometaši Liverpoola v finalu Pokala Uefa v Dortmundu po podaljšku z zlatim golom s 5:4 premagali španski Alaves.

Pri 101 letu in 38 dneh skočil s padalom

Britanec Verdun Hayes je s 101 letom in 38 dnevi postal najstarejši človek na svetu, ki je skočil s padalom.

Arso: Verjetno se nam obeta nadpovprečno vroče poletje

"Glede na razpoložljive izračune svetovnih centrov lahko sklenemo, da se nam letos verjetno obeta nadpovprečno vroče poletje s povečano možnostjo vročinskih valov," so sporočili z Arsa.
65

13. maj: Zlati dan za slovenski alpinizem

13. maj 1979 je z zlatimi črkami vpisan v zgodovino slovenskega alpinizma. Kot prva Slovenca sta se na vrh Mount Everesta povzpela Andrej Štremfelj in Nejc Zaplotnik.

Odkrili kip Franceta Bučarja, misleca, domoljuba, Evropejca

"France Bučar je bil tudi mislec, ki je videl več; bil je človekoljub, ki je verjel v sočloveka, in bil je domoljub, ki je vse do smrti delal le v korist naše države. In končno, a ne nepomembno, bil ...
62

Spremeniti je treba dojemanje, da so starejši breme

Poskrbeti je treba, da bo jesen življenja dostojna, je na konferenci Izzivi srebrne generacije poudaril p redsednik države Borut Pahor.
1

Foto: V tihooceanski državi Vanuatu princa Filipa častijo kot boga

Pred dnevi so iz Buckinghamske palače sporočili, da se bo mož britanske kraljice Elizabete II., 95-letni princ Filip, jeseni upokojil in ne bo več opravljal javnih obveznosti.
17

RTV v živo
13:50 Na vrtu, izobraževalno-svetovalna oddaja
14:20 Ambienti
13:25 Nagelj, japonska nadaljevanka, 55/151
14:00 Med valovi
13:45 Labirinti sveta, ponovitev
14:00 Poročila
Facebook