Novice - Moja generacija

22. junij: Oster jezik, pred katerim je trepetala Amerika

Leta 2008 je na današnji dan umrl ameriški komik George Carlin, ki se je v svojih nastopih vedno ravnal po načelu: "Komikova dolžnost je, da spozna, kje je treba potegniti črto, nato pa jo namenoma ...

Na Koroškem se je pred 70 leti začela pisati prav posebna zgodba

Na začetku junija se je v Lipici zbralo več kot 100 avtomobilov znamke Porsche, s katero so člani Porsche kluba Slovenije in ljubitelji znamke proslavili njen 70. rojstni dan.
3

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev

Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
28

Umrl je Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija

V 90. letu starosti se je poslovil Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija. V zgodovino RTV-ja se je trajno zapisal kot prvi tehnični direktor nekdanje TV Ljubljana.
2

Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih

Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
47

15. junij: Tisti slovenski impresionist, ki se je najbolj vživel v naravo

"Najbolj lirična, po svoje tudi tragična osebnost impresionističnega desetletja je bil Ivan Grohar," so o slikarju, ki se je rodil na današnji dan leta 1867, zapisali v Narodni galeriji.

Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno

Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
197

13. junij: Tekma vseh tekem "zlate" generacije

Leta 2000 je slovenska nogometna reprezentanca evropsko prvenstvo začela z remijem proti ZR Jugoslaviji 3:3, potem ko je vodila 3:0.

V Radljah ob Dravi senzorični park za varno gibanje dementnih

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi praznujejo 10. obletnico delovanja. Za dementne in tiste na invalidskih vozičkih so uredili tematsko-senzorični park, v katerem se lahko varno gibajo.

Štremfelj prvi Slovenec z zlatim cepinom za življenjsko delo

Slovenski alpinist Andrej Štremfelj je dobitnik letošnje nagrade zlati cepin za življenjsko delo v alpinizmu.
12

12. junij: Jakopičev paviljon, prva ljubljanska galerija, ki je razstavljala sodobno umetnost

Naš véliki impresionist Rihard Jakopič se je zgodaj zavedel, koliko je za slikarstvo vreden stalen in neoviran stik z javnostjo, ki pa je brez svojega lastnega razstavnega prostora nemogoč.

Pritiski na sindikaliste v Domu upokojencev Kranj. V drugem sindikatu zadovoljni, da jih vodi "razsoden gospodar"

V domu upokojencev Kranj so se odnosi med direktorico in sindikatom zaradi izplačevanja stroškov prevoza na delo zaostrili, spor pa se je preselil na sodišče, kar za DU Kranj pomeni visoke stroške ...
30

9. junij: "Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen"

Leta 2012 se je na današnji dan poslovil Ivan Minatti, čigar pesem Nekoga moraš imeti rad je med Slovenci že skoraj ponarodela.

Sumljive pošiljke z belim prahom niso bile nevarne

Sumljive pošiljke z belim prahom, ki so bile poslane v državni zbor, antropologinji Svetlani Slapšak, nekdanjemu poslancu Jerku Čehovinu in novinarki Eugeniji Carl po prvih analiza niso bile nevarne ...
50

Večja poraba pesticidov zaradi nestabilnega vremena

Letošnje nenavadno dolgo spomladansko obdobje visokih temperatur z nevihtami je zelo zahtevno za kmetijsko pridelavo. Nestabilno vreme namreč ugodno vpliva na razvoj bolezni in škodljivcev.
20

RTV v živo
10:05 Dober dan: Kaj menite o goloti?
11:15 Vem!, kviz
08:45 Francija : Peru, posnetek iz Jekaterinburga
11:15 Argentina : Hrvaška, posnetek iz Nižnega Novgoroda
11:00 Poročila
12:00 Poročila
Facebook