Novice - Moja generacija

Oddelek za paliativno oskrbo Onkološkega inštituta praznuje desetletnico

Oddelek za akutno paliativno oskrbo Onkološkega inštituta v Ljubljani, ki je pomemben del oskrbe bolnikov z rakom, letos praznuje deset let ustanovitve in delovanja.

Foto in video: Sončen začetek koledarske pomladi

Z enakonočjem se je na severni polobli začela koledarska pomlad, prvi pomladni dan pa je bil sončen in za ta čas s precej visokimi temperaturami.
1

Desetine požarov na prostem kljub prepovedi požiganja v naravi

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. Samo v soboto so gasilci našteli 26 travniških požarov.
14

15. marec: Vse najboljše, "očetje" Srebrnega duha

Na današnji dan leta 1906 je bila ustanovljena angleška avtomobilska družba Rolls-Royce Ltd. Družbo sta ustanovila Henry Royce in Charles Stewart Rolls.

Pavle in Zvonko se strinjata: Na Biševu ne bo nikoli političnih strank, saj od njih ni koristi

Pavle je sin biševskih legend: tete Nives in gospodarja Živka. Na otok je sprva hodil pomagat, pozneje pa je zaradi ostarelih staršev ostal na družinskem posestvu.
11

Večina voznikov uporablja varnostni pas, podcenjujejo pa tveganja na krajši vožnji

Čeprav se uporaba varnostnega pasu med vožnjo z leti povečuje, pa vozniki na vsakodnevnih in krajših vožnjah podcenjujejo tveganje in morebitne posledice nesreče, opozarjajo pri agenciji za varnost ...
20

10. marec: Praznuje lepotica iz Prvinskega nagona

Leta 1958 se je rodila igralka Sharon Stone, ki se je med zvezde zapisala s prizorom, v katerem ni nosila spodnjih hlačk. Sharon Vonne Stone se je rodila v Meadvillu, v Pensilvaniji.

7. marec: Dan, ko je Mutola Jolandi "ukradla" zmago

Leta 2004 je Jolanda Čeplak v finalu 10. dvoranskega svetovnega prvenstva v Budimpešti v teku na 800 metrov zasedla 2. mesto.

4. marec: Rodil se je Josip Jurčič - eden najboljših slovenskih pripovednikov

Leta 1844 se je na Muljavi pri Stični rodil pisatelj in časnikar Josip Jurčič, ki je med drugim ustvaril prvi slovenski roman Deseti brat. Jurčič se je rodil kot sin revnih kmečkih staršev.

3. marec: Huda Jama začne pripovedovati tragično zgodbo

Leta 2009 so v rovu sv. Barbare v rudniku Huda Jama pri Laškem odkrili množično grobišče. Delavci Rudnika Trbovlje-Hrastnik so leta 2009 prebili pregrado v rovu sv.

Magnetni pas olajša zapenjanje invalidom in starejšim

Štirje dijaki srednješolskega centra Krško-Sevnica so predstavili svojo podjetniško idejo na zadnji predstavitvi start up Slovenija v Celju.
1

Poslovil se je Sandi Čolnik, veliko ime slovenske televizije

V 80. letu je umrl legendarni slovenski televizijski voditelj, urednik, scenarist in novinar Aleksander Čolnik, dolgoletni voditelj oddaje Večerni gost.
63

27. februar: Ne smejte se, umrl je klovn

Na današnji dan leta 1988 smo se Slovenci poslovili od Franeta Milčinskega - Ježka, igralca, režiserja, avtorja televizijskih in radijskih iger, šansonjerja, pesnika in pisatelja.

Celje je imelo največkrat pretirano onesnažen zrak

V Celju je bilo lani po podatkih Arsa 53 preseganj onesnaženja s trdimi delci; samo v decembru so vrednosti presegle dovoljene skoraj vsak dan v mesecu.
32

Nizozemski primer dobre prakse: oskrbovanci doma za starejše s študenti plešejo sving

V domu starejših v Deventerju na Nizozemskem že četrto leto bivajo skupaj študentje in starejši in se odlično razumejo.

RTV v živo
22:45 Šport
22:55 Vreme
22:45 Polnočni klub: Kri ni voda
00:00 Svetovni popotnik: Turčija, ponovitev
22:30 Informativna oddaja v angleščini in nemščini
23:00 Poročila
Facebook