Članice društev so uživale tudi v domačih dobrotah. Foto: MMC RTV Slovenija
Članice društev so uživale tudi v domačih dobrotah. Foto: MMC RTV Slovenija

Več kot 260 pomurskih kmetic je dan izkoristilo predvsem za sprostitev. "To je zelo pomembno, sicer ženska nima nič od življenja, samo delo pri živini, na kmetiji. To pa je le en dan, ko se družimo, ko pridemo skupaj, ko se spoznamo," je dejala Marta Sever, kmetica leta 2007.

"Predvsem doma se razdajamo, kot matere, žene in zaradi tega mogoče pozabimo nase," je dejala Ana Petrovič, kmetijska svetovalka pri KGZ-ju Murska Sobota. Ravno zato so tokrat medse povabile strokovnjakinjo na temo zdravega življenjskega sloga in sprostitve. Zlasti mlajše pa s tem očitno nimajo težav. "Da malo odpočijemo živce, da malo odpočijemo roke. No, zdrav način je pa tako: saj veliko delamo na kmetijah, to je, ampak ni isto, kot obleči trenirko, iti na sprehod in se naužiti svežega zraka," je dejala Vesna Bratuša iz društva podeželskih žena Gornja Radgona.

Vse bolj pazijo tudi v kuhinji. "Jaz sama poskušam kuhati na tak bolj sodoben način, s tem da se odrekamo veliki porabi maščobe in teh stvari, ampak redno pa jemo vse," pravi Irena Ule, predsednica Zveze kmetic Slovenije. Je pa marsikatera dejala, da jim je najlepše, ko se lahko le usedejo za pogrnjeno mizo.

Letošnje srečanje kmečkih žena o zdravem življenju
Letošnje srečanje kmečkih žena o zdravem življenju