Miša Molk se je vrnila na male zaslone, po novem pa ji bomo lahko prisluhnili tudi v podkastu. Foto: Žiga Culiberg
Miša Molk se je vrnila na male zaslone, po novem pa ji bomo lahko prisluhnili tudi v podkastu. Foto: Žiga Culiberg
Festival za tretje življenjsko obdobje
Festival ponuja preplet predstavitve različnih društev, organizacij, podjetij ter predavanj, delavnic in nastopov. Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

Organizatorji so v ospredje letošnjega festivala postavili pomen digitalnega medgeneracijskega povezovanja, pomen ohranjanja talentov starejših za širšo družbo in prenašanje izkušenj na mlajše generacije ter varnost starejših v prometu.

Poleg številnih predstavitev društev, organizacij, dejavnosti bodo lahko udeležence prisluhnili tudi številnim nastopom, pa tudi predavanjem in delavnicam, v treh dneh pa se bo zvrstilo tudi osem okroglih miz, na katerih bodo med drugim razpravljali o strategijah dolgožive družbe, predstavljeni pa bodo tudi primeri dobre prakse.

Obiskovalci se bodo lahko kot vsako leto pridružili dogodkom v štirih predavalnicah M ter v Odprti delavnici, kjer se boste med drugim lahko preizkusili v vajah za ravnotežje in ročnih spretnostih, v klekljanju in še marsičem.

Zveza upokojencev Republike Slovenije bo v petek s slavnostno akademijo proslavila 70 let organiziranega delovanja. Slavnostni govornik bo premier Miro Cerar.

V sredo pogovor z Mišo Molk
Na festivalu se bo na stojnici vse tri dni predstavila tudi Moja generacija, spletni portal za starejše, ki ga pripravljamo v Multimedijskem centru. Na stojnici boste lahko reševali križanko in osvojili kakšno nagrado, predstavili pa vam bomo tudi nagradni literarni natečaj Zgodba najine ljubezni, ki ga začenjamo v teh dneh.

V okviru predstavitve bo tudi pogovor z Mišo Molk, ki bo predstavila svoj novi podkast Govori molk, ki mu bodo lahko poslušalci prisluhnili na spletni strani www.rtvslo.si, in televizijsko oddajo Zgoraj brez, s katero se je nedavno vrnila na male zaslone. Pogovor bo v sredo, 28. septembra, ob 13.40 na odprtem odru.