Marica že vse življenje živi  v vasi Volčji Grad. Foto: BoBo
Marica že vse življenje živi v vasi Volčji Grad. Foto: BoBo

eznik preživlja drugače, nekateri imajo še kup neuresničenih želja in načrtov, drugi pa skromno živijo iz dneva v dan brez posebnih ambicij. To pa še ne pomeni, da so zaradi tega manj srečni ...

Nekaterim sreča pomeni že to, da lahko vse svoje življenje preživijo v domačem kraju. Ena izmed takšnih je tudi 76-letna Marica Metlikovec, po domače Marica Drslova, ki že vse od rojstva živi v majhni kraški vasici Volčji Grad.

Do domačega kraja jo veže posebna vez: "Tukaj sem rojena, tukaj živim. Sem navezana na vse domače, na vas, na vse vaščane. Na vasi smo vsi povezani, vsi se razumemo, ni razprtij, si pomagamo, vsi priskočijo na pomoč, nič slabega na vasi."

Sama dneve najraje preživlja v naravi in na vrtu, potovanja pa je nikoli niso prav posebej zamikala: "Nisem potovala, na dopust nikoli, ker ni bilo možnosti, in tudi zaradi živine, otrok, starejših v hiši. Se ni dalo iti po svetu, ampak ni bilo velike želje, ker sem rada tukaj, kjer sem."

Glede neuresničenih želja pa je skromna Marica jasno in kratko odgovorila: "Ne, nimam posebnih želja. Kvečjemu zdravje."

Kakšni so Maričini spomini na otroštvo, kaj se je v vseh letih spremenilo in še več, lahko izveste v zanimivem pogovoru, ki ga je bilo mogoče slišati v oddaji Storž. Celoten pogovor lahko poslušate s klikom na spodnjo povezavo.