Skupaj s 101-letnikom je skočilo še 10 članov njegove družine, med njimi   74-letni sin Bryan, 50-letni vnuk Roger, 21-letna pravnukinja in 16-letni pravnuk Stanley. Foto: Reuters
Skupaj s 101-letnikom je skočilo še 10 članov njegove družine, med njimi 74-letni sin Bryan, 50-letni vnuk Roger, 21-letna pravnukinja in 16-letni pravnuk Stanley. Foto: Reuters

Slovesni dogodek se je zgodil v nedeljo v Honitonu v Devonu, kjer je Bryson William Verdun Hayes, kot je njegovo polno ime, skočil v tandemu, skupaj s še 10 člani svoje družine, skupno tri generacije. Najmlajši je bil njegov 16-letni pravnuk Stanley, pridružila pa se mu je tudi 21-letna pravnukinja Ellie, 50-letni vnuk Roger in 74-letni sin Bryan. Ko je pristal, je srečen vzkliknil hura in dodal, da se počuti "kot v nebesih," ker mu je uspelo.

S padalom si je želel skočiti od 90. rojstnega dneva, prvič pa mu je to potem uspelo pri 100 letih. A britanski rekord - s tem je namreč postal najstarejši Britanec, ki je skočil s padalom-, mu ni zadostoval. Njegov cilj je bil osvojiti svetovni rekord, poroča Guardian.

Verdun nosi ime po istoimenskem kraju v Franciji, kjer se je njegov oče bojeval v prvi svetovni vojni, in sicer v znameniti bitki leta 1916. Takrat je pisal svoji ženi Mary in ji predlagal, da sina poimenujeta Verdun. Vojna vihra je zaznamovala tudi njegovo mladost, saj se je bojeval v angleški vojski. "Ne vem, kako sem prišel domov iz 2. svetovne vojne. Bil sem tako blizu koncu. V hipu sem izgubil številne prijatelje. Nisem verjel, da se bom sploh vrnil domov."