Slovenija - Novice - Moja generacija

Zaradi nevarnosti pozebe priporočena zaščita pridelkov

Arso opozarja na veliko ohladitev s temperaturami pod ničlo - najbolj mrzlo bo petkovo jutro, kar pomeni resno tveganje za pridelek na sadnem drevju in jagodičevju, tudi vinski trti in vrtninah.
28

V središču strategije dolgožive družbe je aktivno staranje

Od danes je v javni razpravi osnutek strategije dolgožive družbe, ki poudarja pomen aktivnega staranja in ki odgovarja na vprašanje, kako se bo družba kot celota prilagajala novim demografskim ...
12

Na velikonočni ponedeljek čas za obiske in izlete

Na velikonočni ponedeljek, dan po veliki noči, se kristjani spominjajo prikazovanja vstalega Jezusa njegovima učencema.
68

Gozdarji za odstrel jelenov, lovci ne

Med gozdarji in lovci vre. Prvi pravijo, da je v naših gozdovih preveč jelenov in da ti uničujejo drevje, zato predlagajo večji odstrel kot lani.
56

Vlada predlaga višji regres za upokojence in višjo povprečnino

V predlogu novele zakona o izvrševanju proračunov vlada predlaga nekoliko višjo povprečnino za občine in letni dodatek za vse upokojence.
22

Ropov vse več, policija svetuje previdnost

Število ropov tako finančnih ustanov kot trgovin, trafik, bencinskih servisov in tudi fizičnih oseb se je letos povečalo. Še posebej v prazničnih dneh policija svetuje previdnost.
32

Foto in video: Sončen začetek koledarske pomladi

Z enakonočjem se je na severni polobli začela koledarska pomlad, prvi pomladni dan pa je bil sončen in za ta čas s precej visokimi temperaturami.
1

Desetine požarov na prostem kljub prepovedi požiganja v naravi

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. Samo v soboto so gasilci našteli 26 travniških požarov.
14

Večina voznikov uporablja varnostni pas, podcenjujejo pa tveganja na krajši vožnji

Čeprav se uporaba varnostnega pasu med vožnjo z leti povečuje, pa vozniki na vsakodnevnih in krajših vožnjah podcenjujejo tveganje in morebitne posledice nesreče, opozarjajo pri agenciji za varnost ...
20

Magnetni pas olajša zapenjanje invalidom in starejšim

Štirje dijaki srednješolskega centra Krško-Sevnica so predstavili svojo podjetniško idejo na zadnji predstavitvi start up Slovenija v Celju.
1

Celje je imelo največkrat pretirano onesnažen zrak

V Celju je bilo lani po podatkih Arsa 53 preseganj onesnaženja s trdimi delci; samo v decembru so vrednosti presegle dovoljene skoraj vsak dan v mesecu.
32

"Delamo samo še za delodajalce in celotno življenje se prilagaja samo njim"

Predstavniki 12 sindikatov zasebnega sektorja pri največji sindikalni konfederaciji ZSSS-ju so napovedali organizirane dejavnosti za dosego pravičnega plačila in doslednega spoštovanja osemurnega ...
100

"Pokojninski sistem ustvarja reveže"

Skoraj leto dni po tem, ko so na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predstavili belo knjigo o pokojninah, resne javne razprave o nujno potrebni reformi pokojninskega ...
75

Zaradi poledenelih tal in gripe bolnišnice pokajo po šivih

Dež in nizke temperature so poskrbeli za številne padce, zaradi česar je jeseniška bolnišnica v torek oskrbela več kot 120 nujnih bolnikov, ljubljanska urgenca pa je po zadnjih podatkih oskrbela več ...
42

Upokojencem bo v denarnico kapnilo nekaj kovancev več

Upokojenci bodo danes prejeli januarske pokojnine, ki bodo 1,15 odstotka višje od decembrskih. Povprečna starostna pokojnina bo zato višja za dobrih sedem evrov.
31

RTV v živo
02:50 Info-kanal
07:00 Dobro jutro, izbor
01:50 Košarka: državno prvenstvo (Ž), finale: Athlete Celje - Triglav, posnetek iz Celja
06:30 Otroški kanal
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook