Slovenija - Novice - Moja generacija

Foto in video: Sončen začetek koledarske pomladi

Z enakonočjem se je na severni polobli začela koledarska pomlad, prvi pomladni dan pa je bil sončen in za ta čas s precej visokimi temperaturami.
1

Desetine požarov na prostem kljub prepovedi požiganja v naravi

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. Samo v soboto so gasilci našteli 26 travniških požarov.
14

Večina voznikov uporablja varnostni pas, podcenjujejo pa tveganja na krajši vožnji

Čeprav se uporaba varnostnega pasu med vožnjo z leti povečuje, pa vozniki na vsakodnevnih in krajših vožnjah podcenjujejo tveganje in morebitne posledice nesreče, opozarjajo pri agenciji za varnost ...
20

Magnetni pas olajša zapenjanje invalidom in starejšim

Štirje dijaki srednješolskega centra Krško-Sevnica so predstavili svojo podjetniško idejo na zadnji predstavitvi start up Slovenija v Celju.
1

Celje je imelo največkrat pretirano onesnažen zrak

V Celju je bilo lani po podatkih Arsa 53 preseganj onesnaženja s trdimi delci; samo v decembru so vrednosti presegle dovoljene skoraj vsak dan v mesecu.
32

"Delamo samo še za delodajalce in celotno življenje se prilagaja samo njim"

Predstavniki 12 sindikatov zasebnega sektorja pri največji sindikalni konfederaciji ZSSS-ju so napovedali organizirane dejavnosti za dosego pravičnega plačila in doslednega spoštovanja osemurnega ...
100

"Pokojninski sistem ustvarja reveže"

Skoraj leto dni po tem, ko so na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predstavili belo knjigo o pokojninah, resne javne razprave o nujno potrebni reformi pokojninskega ...
75

Zaradi poledenelih tal in gripe bolnišnice pokajo po šivih

Dež in nizke temperature so poskrbeli za številne padce, zaradi česar je jeseniška bolnišnica v torek oskrbela več kot 120 nujnih bolnikov, ljubljanska urgenca pa je po zadnjih podatkih oskrbela več ...
42

Upokojencem bo v denarnico kapnilo nekaj kovancev več

Upokojenci bodo danes prejeli januarske pokojnine, ki bodo 1,15 odstotka višje od decembrskih. Povprečna starostna pokojnina bo zato višja za dobrih sedem evrov.
31

Levjesrčni Slovenci vstali "od mrtvih" in osvojili bron zlatega leska!

Slovenski rokometaši so si na svetovnem prvenstvu v Franciji priborili zgodovinsko bronasto medaljo, potem ko so v tekmi za tretje mesto spektakularno premagali Hrvaško z 31:30.

IJS razvil pametno uro, ki bo v veliko pomoč starejšim

Pametna ura IN LIFE z uporabo novih podpornih tehnologij, naprednih algoritmov in storitev starejšim omogoča in podaljšuje samostojno življenje, so sporočili z Instituta Jožef Stefan, kjer so uro ...
16

Slovo najstarejše Slovenke, Julka je odšla le malo pred 109. rojstnim dnem

Slab mesec dni pred svojim 109. rojstnim dnem je prejšnji teden umrla najstarejša Slovenka Julijana Turk. Zanjo je bila usodna pljučnica.
5

"Občutek imam, da se vračamo v 19. stoletje, ko socialne države še ni bilo"

Zaposlitev in revščina v preteklosti nista hodili z roko v roki, danes pa zaposlitev ne zagotavlja več poti iz revščine, pod prag tveganja revščine niso padli zgolj številni prekarci, ampak se jim, ...
206

Sindikati napovedujejo protest zaradi poklicnih pokojnin, ministrstvo začudeno

Na ministrstvu za delo ob napovedi sindikalnega protesta zaradi znižanja prispevne stopnje za poklicno zavarovanje zagotavljajo, da razloga za bojazen ni.
19

Najprej prihajata dež in poledica, nato še sneg

V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem in Notranjskem že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo.
67

RTV v živo
22:45 Šport
22:55 Vreme
22:45 Polnočni klub: Kri ni voda
00:00 Svetovni popotnik: Turčija, ponovitev
22:30 Informativna oddaja v angleščini in nemščini
23:00 Poročila
Facebook