Slovenija - Novice - Moja generacija

Dobra letina: potrošniki bodo letos lahko uživali jabolka domačega porekla

Po dveh slabih letinah, ki sta bili posledica spomladanskih pozeb, bodo sadjarji letos imeli nadpovprečen pridelek.
3

Letina grozdja dobra, a kmetje z odkupnimi cenami niso najbolj zadovoljni

Klet Vipava 1894 je podpisala pogodbe za odkup letošnjega grozdja. Odkupne cene bodo letos odvisne od kakovosti grozdja in se bodo gibale od 20 centov do enega evra na kilogram.
30

Oglasi za prepoznavne blagovne znamke z delovno silo na brezplačni preizkušnji

Produkcijsko podjetje Bas Production se lahko pohvali s širokim naborom prepoznavnih blagovnih znamk, za katere so snemali oglase, a oglasi nastajajo pod vprašljivimi praksami z vidika pravic ...
70

Izteka se rok za doplačilo dohodnine zavezancev iz druge tranše

Izteka se rok za doplačilo dohodnine za leto 2017 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli na začetku junija in niso podali ugovora.
1

Upokojenci v torek prejmejo od 100 do 410 evrov letnega dodatka

Letni dodatek, ki bo izplačan glede na višino pokojnine in bo znašal od 100 do 410 evrov, bodo upokojenci v torek prejeli skupaj z julijsko pokojnino.
31

Zakladi zasebnih arhivov: pogled na eno najvišje ležečih cerkva v Evropi

Ste vedeli, da sta bili Marijini cerkvi na gori Dobrač v času Avstro-Ogrske najvišje ležeči svetišči na slovenskih tleh in veljata še danes za najvišje ležeči cerkvici v Evropi?
29

Na Soči in Idrijci cveti ribiški turizem, največja grožnja so kormorani

Ribiški turizem na Soči in Idrijci je v polnem poletnem razmahu, saj so številke prodanih ribolovnih dovolilnic še večje kot lani, ko so jih v Idriji prodali okoli 1.700, v Tominu pa slabih 7.000.
50

Pahor ne bo predlagal mandatarskega kandidata

Predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da bo v ponedeljek uradno seznanil DZ, da v 30-dnevnem roku ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade in da nihče ne uživa potrebne parlamentarne ...
538

Po 26 letih se Budimir Vuković v Sloveniji "zadržuje" legalno

Upravno sodišče je Budimirju Vukoviću dovolilo zadrževanje v Sloveniji do pravnomočne odločitve o prošnji za dovoljenje za začasno prebivanje.
34

ZZZS ima višje prihodke, a jih ne more porabiti v korist bolnikov in za krajšanje čakalnih vrst

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) letos razpolaga z višjimi prihodki, ki bi jih lahko porabili v korist bolnikov, vendar jim to onemogoča odlok DZ-ja, ki določa najvišji mogoči obseg ...
19

Rdeči križ bo prvič na letovanje odpeljal tudi upokojence

Rdeči križ, ki letovanja za otroke organizira že 63 let, bo letos prvič na morje odpeljal tudi upokojence, in sicer so zanje rezervirali september.
5

Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev

Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
28

Umrl je Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija

V 90. letu starosti se je poslovil Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija. V zgodovino RTV-ja se je trajno zapisal kot prvi tehnični direktor nekdanje TV Ljubljana.
2

Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih

Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
47

V Radljah ob Dravi senzorični park za varno gibanje dementnih

V Domu starejših Hmelina v Radljah ob Dravi praznujejo 10. obletnico delovanja. Za dementne in tiste na invalidskih vozičkih so uredili tematsko-senzorični park, v katerem se lahko varno gibajo.

RTV v živo
23:50 Strasti, TV-nadaljevanka, 41/60, ponovitev
06:35 Poletna scena, ponovitev
00:05 Videotrak
07:00 Duhovni utrip: Dolga pot odpuščanja, ponovitev
00:15 Nočni obisk
01:00 Poročila
Facebook