Čestitamo, so  ob tej fotografiji zapisali na uradnem Twiterjevem profilu NK Maribor. Foto: Twitter
Čestitamo, so ob tej fotografiji zapisali na uradnem Twiterjevem profilu NK Maribor. Foto: Twitter

Ob fotografiji, ki na zaplati trave kaže belo piko - ta očitno namiguje na strel z enajstih metrov, s katerim je Olimpija v Domžalah v 80. minuti izvlekla potreben remi - so na uradnem Twitterjevem profilu NK Maribor zapisali: Čestitamo. Uro prej so na istem računu tvitnili: "Neverjetna sezona se je končala na neverjeten način. 80 točk, 2. mesto. Prvenstvo pa odločeno iz enajstmetrovke ..."

Slavje navijačev Olimpije, ki se je po zadnjem sodniškem pisku začelo že na zelenici v Domžalah, se je v naslednjih urah preselilo v prestolnico. Na ulicah je bilo tako zvečer videti številne avtomobile z navijači, ki so naslov proslavljali s hupanjem, skandiranjem različnih navijaških gesel ter mahanjem šalov in zastav.

Sledilo je druženje navijačev na Prešernovem trgu, kamor so okoli 21.30 prišli tudi igralci Olimpije. Več sto navijačev je prihod moštva pozdravilo z bučnim navijanjem in prižiganjem bakel, s katerimi so enega osrednjih ljubljanskih trgov osvetlili zeleno.

Igralci so se na Prešernovem spomeniku pomešali skupaj z navijači, s seboj pa so prinesli tudi pokal državnega prvaka, ki je nato krožil med zbranimi na spomeniku. Ob tem so navijači na trgu bučno peli navijaške pesmi in skandirali "kanta je naša".

Dogodek na Prešernovem trgu je spremljalo nekaj deset policistov v posebni opremi, ki so večino časa dogajanje opazovali od daleč, le ob koncu sicer nenapovedanega shoda so za zagotovitev reda in miru posredovali proti manjši skupini navijačev.