Prizor s Celovške ceste v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Prizor s Celovške ceste v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Prometni kaos v prestolnici
Zastoji v prestolnici zaradi gradbišč

Na svoje običajne trase se vračajo tudi mestni avtobusi, ki so zaradi zapore vozili po obvozih. Dela na obvoznici naj bi bila sicer končana do sredine septembra.

"Pravočasno na pot"
Policisti bodo v sodelovanju z mestnim redarstvom po najboljših močeh skrbeli za čim boljšo pretočnost prometa, so zagotovili na Policijski upravi Ljubljana. Obenem vse voznike prosijo za strpnost in spoštovanje cestnoprometnih predpisov in za to, da - če je le mogoče - uporabijo javna prevozna sredstva oziroma se na pot odpravijo pravočasno. Policisti so na terenu prisotni vsakodnevno, vendar so zaradi omenjenih del na cestah, prometnih konic in tudi različnih interventnih dogodkov zastoji in gost promet neizbežni.

Spremenjene avtobusne trase in zamude
Več avtobusov ljubljanskega potniškega prometa (LPP) zaradi obnovitvenih del na cestah vozi po spremenjenih trasah. Z LPP-ja so sporočili, da trenutno zagotavljajo intervalne prihode avtobusov, vendar pa potnikom vseeno priporočajo, da si ogledajo povezavo obvoza, ki je na njihovi spletni strani, in temu primerno prilagodijo potovalno pot. Če se bodo potniki odpravili v mesto, naj računajo na podaljšan vozni čas, so še sporočili.

Zaradi del na cestah nastajajo tudi zamude avtobusov v Ljubljano iz vseh smeri. Avtobusi na glavno postajo prihajajo z od 20- do 30-minutno, v jutranjem času tudi s 40-minutno zamudo, so povedali na Avtobusni postaji Ljubljana.

Odprtih več gradbišč
Dunajska cesta bo do srede popolnoma zaprta med Tivolsko in Linhartovo cesto zaradi rekonstrukcije križišča Dunajske in Vilharjeve ceste. Za popolno zaporo Dunajske ceste na tem odseku so se na mestni občini odločili, da ne bi imeli prvi dan novega šolskega leta na glavni severni vpadnici dveh odprtih gradbišč, poleg dela pri Gospodarskem razstavišču še na delu med križiščem s Tolstojevo in Baragovo ulico ter križiščem s Posavskega ulico in Dimičevo ulico.

Prometni kaos v prestolnici
Zastoji v prestolnici zaradi gradbišč