Današnje jutro je bilo eno najbolj suhih v tem letnem času v zadnjih 20 letih. Foto: Pixabay
Današnje jutro je bilo eno najbolj suhih v tem letnem času v zadnjih 20 letih. Foto: Pixabay
Opozorilo zaradi močnega vetra

Po napovedih vremenoslovcev bodo najnižje jutranje temperature od 17 do 9, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 6 do 1, ob morju okoli 2 stopinji, občutek mraza pa bo še krepil močan veter. V višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju ter v severovzhodni Sloveniji bo namreč pihal okrepljen severnik s sunki nad 70 km/h, ponekod na Primorskem pa bo pihala burja s sunki do okoli 100 km/h, opozarjajo na agenciji za okolje.

V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje (Goriška) bodo do nedelje temperature ves dan ostale pod lediščem. Jutranje temperature bodo v soboto in nedeljo večinoma pod 10 stopinj.

V sredogorju in visokogorju bodo v petek in soboto razmere še ekstremne. Občutek mraza zaradi nizkih temperatur (od 15 do 22 stopinj) in vetra bo med 30 in 38 stopinjami.

Temperature bodo v notranjosti države ostale krepko pod lediščem, ob tem dodajajo vremenoslovci. Precej mrzlo, a sončno bo tudi v nedeljo, v ponedeljek bo na vzhodu države pretežno oblačno, drugod pa delno jasno.

Današnje jutro je bilo sicer eno najbolj suhih v tem letnem času. V zadnjih 20 letih je bilo podobno suho na začetku februarja 2012, 23.25. 1. 2006 in 30. 1. 1999.

"Običajno ta zelo mrzel zrak v sebi ne nosi veliko vlage in to v glavnem pomeni bolj suho vreme, manj možnosti za meglo, običajno je tudi bolj vetrovno. Čeprav je hladneje, je to za počutje ugodneje, kot pa če imamo zgolj minus pet in tisto vlago zraven," je pred dnevi za MMC pojasnil Andrej Velkavrh.

Opozorilo zaradi močnega vetra