V knjižnici so se razveselili knjige, še bolj pa donacije. Foto: BoBo
V knjižnici so se razveselili knjige, še bolj pa donacije. Foto: BoBo

Danes 82-letni Jay Tidmarsh je med urejanjem domače knjižne police naletel na knjigo iz serije Ashenden pisatelja W. Somerseta Maughama. Po naključju jo je odprl in zagledal žig, ki označuje, da knjiga pripada šolski knjižnici.

"Ne vem, zakaj sem to storil, ampak odprl sem knjigo in bil presenečen, ko sem zagledal napis Property of Taunton School (last šole Taunton). Pomislil sem, da moram narediti, kar je prav, in vrniti knjigo, hkrati pa plačati zamudnino," je povedal Tidmarsh.

S soprogo Virginio sta se tako odpravila do šole, ki jo je Tidmarsh nazadnje obiskal leta 1949, in vrnila knjigo skupaj s 1.500 funti "zamudnine". Zakonca so na šoli sprejeli s kosilom, predsednik sklada za šolske donacije Neil Longstreet pa se jima je tudi osebno zahvalil. "Razveselili smo se vrnjene knjige in zelo radodarnega čeka, s katerim je sir Jay plačal 'globo' po 65 letih," je povedal Longstreet.

To priložnost pa so na šoli izkoristili tudi za opomin drugim nekdanjim učencem, pri katerih se morda skriva kakšna pozabljena knjiga iz šolske knjižnice.