Obisk kraljice je bil za obiskovalce popolno presenečenje. Foto: Reuters
Obisk kraljice je bil za obiskovalce popolno presenečenje. Foto: Reuters
Richard Quinn slavil na londonskem tednu mode

68-letna Wintourjeva, ki jo imajo mnogi za najvplivnejšo žensko v svetu mode, tudi v družbi kraljice ni snela svojih sončnih očal, ki so postali že njen zaščitni znak.

"Ko modna kraljica sreča kraljico," je prvo vrsto modne revije za Daily Mail pokomentiral William Hanson, britanski strokovnjak za etiketo. "Žal se tokrat ni odrezala. Če so modne izbire Anne Wintour običajno brezhibne, je bila njena etiketa danes precej zgrešena."

Kraljica, ki se je londonskega tedna mode, največjega modnega dogodka na Otoku, udeležila sploh prvič v času svoje vladavine, je ob tej priložnosti podelila prvo nagrado kraljice Elizabete II. za britanski dizajn - premierna izdaja je šla v roke prav Quinnu.

Obisk ohranili v tajnosti
Nagrado, uvedeno kot priznanje vloge, ki jo v britanski družbi in diplomaciji igra moda, bo vsako leto podelil član kraljeve družine najobetavnejšemu britanskemu modnemu oblikovalcu.

Kraljičin obisk tedna mode, ki poteka v studiih The Store v Strandu, je bil organiziran v največji tajnosti, njen prihod pa je tako povzročil kar nekaj vznemirjenja med obiskovalci.

Monarhinja z najdaljšim stažem, ki se redno uvršča na sezname najbolje oblečenih, je nosila sinje moder kostim iz tvida s kristalčki Swarovski, pod katerega se je podpisala njena osebna stilistka Angela Kelly, ki za kraljico dela že 26 let.

Richard Quinn slavil na londonskem tednu mode