Zabava - Prosti čas - Moja generacija

Hollywoodska "boginja ljubezni" bi praznovala 100. rojstni dan

Pred stoletjem se je na današnji dan rodila ameriška filmska zvezdnica Rita Hayworth. Veljala je za eno najlepših igralk v ameriški filmski zgodovini, imenovali pa so jo Boginja ljubezni.
9

Ivan Pivac iz Izole, verjetno najstarejši jadralec na Barcolani

Med več kot dva tisoč prijavljenimi jadrnicami je tudi letos Lepa Vida iz Izole, na njej pa Ivan Pivac, letos najverjetneje najstarejši jadralec na tej tekmi.

Med novimi gesli v slovarju tudi "lynchevsko" in "tarantinovsko"

David Lynch, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick in še nekateri drugi veliki filmski režiserji so se danes vpisali med nesmrtne – oxfordski slovar angleškega jezika je njihova imena v pridevniški ...
1

Stanovanje v Mariboru s kopalno kadjo in prho ob postelji

Staromeščansko stanovanje mariborskega nogometaša bo navdušilo ljubitelje zabave, je brez odvečne navlake, s kopalno kadjo ob postelji, namesto jedilne pa je miza za biljard.
81

Bi za fotografijo s Francescom Tottijem ostali v zaporu?

Najbolj zagrizeni oboževalci so za to, da bi spoznali svoje idole, pripravljeni storiti marsikaj.
10

Zmagovalec Popevke je Alex Volasko s skladbo Če pomlad nikoli več ne pride

Zmagovalna skladba Popevke 2018 je skladba Če pomlad nikoli več ne pride , ki jo je zapel Alex Volasko. Ta je v finalu prejel največ glasov občinstva.
154

85. jubilej legende modnega oblikovanja - Karla Lagerfelda

Nemški modni oblikovalec in fotograf Karl Lagerfeld, ki se je v zgodovino mode zapisal s tem, da je klasičnim oblikam vdihnil novo življenje in je modo zapeljal v nove smeri, praznuje 85. rojstni dan.
1

Na Mont Blanc se bo vsak dan lahko povzpelo točno 214 ljudi

Francija bo naslednje leto uvedla dnevno kvoto alpinistov, ki se bodo lahko povzpeli na najvišjo evropsko goro Mont Blanc.
22

Dvojčici upihnili 102. svečko: Še vedno se počutiva mladi

Le malo ljudi dočaka več kot sto let, še manj pa je tistih, ki visoko starost dočakajo z dvojčkom. Taki srečnici sta Ann in Gussie Crumby, ki sta pred kratkim praznovali 102. rojstni dan.
6

Z branjem Odprtega pisma Evropi vrata odpirajo Dnevi poezije in vina

V letu, ko se festival Dnevi poezije in vina 22. zapored posveča vezani besedi, bo njegov program soustvarjalo prav toliko pesnic in pesnikov.
27

Madonna, drzna kraljica popa, pri 60. še ne počiva

Madonna, ameriška kraljica popa, praznuje 60. rojstni dan.
20

Galerist domnevno kupil šest de Kooningovih slik – misleč, da gre za ničvredno šaro

Newyorški galerist in trgovec z umetninami David Killen, ki je za vsebino depozitne omare v mestecu Ho-Ho-Kus v ameriški zvezni državi New Jersey odštel 15.000 dolarjev, meni, da je v njej našel ...
22

V zagrebškem kinu odprli hotel za rastline

V priljubljenem kinu Europa so odprli prvi hotel za rastline, kamor lahko ljudje prinesejo svoje rastline, ko se odpravijo na počitnice.
4

Ko gre vse narobe – Gareth Bale prestavil poroko zaradi "družinskih zdrah"

Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale je preložil poroko s svojo dolgoletno ljubeznijo, za to pa okrivil "družinske zdrahe".
18

Singer v Goodwoodu s sanjskim 911

Konec preteklega leta je kalifornijski butični predelovalec Singer pokazal prve skice projekta DLS, ki je napovedoval izdelavo prefinjenega modela na osnovi porscheja 911 964. Osem mesecev po prvih ...
9

RTV v živo
20:00 Tarča, Globus, Točka preloma
21:55 Vreme
20:55 Avtomobilnost
21:30 Dobra žena, koprodukcijski film, ponovitev
21:05 Literarni večer:
21:45 Glasba
Facebook