Zabava - Prosti čas - Moja generacija

27. marec: Svet praznuje dan gledališča

Leta 1961 je Mednarodni gledališki inštitut, ki deluje pod okriljem Unesca, 27. marec razglasil za svetovni dan gledališča.

Paul McCartney pripravlja novo samostojno ploščo

Znani glasbenik je potrdil, da pripravlja novo ploščo, pri kateri sodeluje z znanim producentom Gregom Kurstinom, ki med drugim stoji tudi za Adelino uspešnico Hello.
11

Foto in video: Elton John praznuje 70. rojstni dan

Angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja veljal za eno največjih pop zvezd, praznuje 70 let.
1

Video: V 60 letih zbral več kot 700 planiških značk

75-letni Sašo Suknaič planiške značke zbira od svojega 14. leta. Prvo mu je kupila učiteljica na šolskem izletu, sam zanjo namreč ni imel dovolj denarja. In rodila se je ljubezen za vse življenje ...
1

Video: Bralna značka pri 90? Zakaj pa ne, saj so še vedno živi!

V Domu starostnikov Slovenj Gradec že četrto leto prebirajo knjige za bralno značko Toneta Partljiča: z amisel se je porodila, ko ob pisateljevem prvem obisku doma med 10 tisoč knjigami v knjižnici ...

23. marec: Jurij Vega - edini Slovenec, čigar ime srečamo na Luni

Na današnji dan leta 1754 se je v vasici Zagorica nad Dolskim rodil slavni matematik in topniški častnik Jurij Vega. Po končani gimnaziji je študiral filozofijo na liceju v Ljubljani, po koncu ...

22. marec: Rodil se je avtor pesmi Nekoga moraš imeti rad

Leta 1924 se je v Slovenskih Konjicah rodil slovenski pesnik Ivan Minatti, najbolj znan po zbirki Nekoga moraš imeti rad.

21. marec: Praznuje filozof Slavoj Žižek

Na današnji dan leta 1949 se je v Ljubljani rodil slovenski filozof Slavoj Žižek. Je eden izmed filozofov z največjo medijsko pozornostjo v svetovnem merilu.

20. marec: Novinarji preslepili evropskega poslanca Thalerja, ki je sprejel ponudbo podkupnine

Leta 2011 je v javnost prišla zgodba o takratnem evropskem poslancu Zoranu Thalerju. Novinarji Sunday Timesa so mu očitali, da je bil pripravljen sprejeti 100.000 evrov podkupnine.

Michael Caine: Vodka in cigarete zgodovina, edina pregreha je slanina

Legendarni britanski igralec Michael Caine (84) je iskreno spregovoril o strahu pred smrtjo in ukrepih, ki jih je sprejel, da bi se ji še za nekaj časa izognil.
15

19. marec: Vse najboljše, Anja Rupel!

Leta 1966 se je rodila poppevka, radijska napovedovalka in voditeljica Anja Rupel. Anja se je z glasbo začela ukvarjati že v otroštvu.

14. marec: Rodil se je fizik Albert Einstein

Leta 1879 se je v nemškem Ulmu rodil eden največjih fizikov našega časa Albert Einstein. Einstein je bil sin judovskih priseljencev.

Srečna nagrajenca nagradne križanke ta teden sta ...

Tokratna nagrajenca nagradne križanke na spletni strani Moje generacije sta Anica Vidmar in Peter Wolf. Vabljeni k sodelovanju v novem žrebanju: rešite križanko in se potegujte za praktične nagrade.
6

11. marec: Japonsko stresel potres, ki mu je sledil rušilni cunami

Leta 2011 je Japonsko prizadel potres, kateremu je sledi še cunami. Nastale so tudi poškodbe hladilnih sistemov v jedrski elektrarni v Fukušimi, ki so povzročile radioaktivno sevanje.

Nekoč z Jugoslavijo do srebrne medalje v košarki, danes karikaturistka

Nekdanja košarkarica, uspešna trenerka in podjetnica Danica Guberinič - Nana se je po upokojitvi posvetila ustvarjanju karikatur. Za Nano pravijo, da je uspešna skoraj pri vsem, česar se loti.
7

RTV v živo
03:40 Info-kanal
05:55 Utrip
05:40 Glasbeni spoti, ponovitev
06:30 Otroški kanal
00:10 Nočni obisk:
01:00 Poročila
Facebook