Zabava - Prosti čas - Moja generacija

Z znamkami od Triglava do Bleda

Pošta Slovenije je napovedala izid novih znamk. Obogaten bo nabor rednih in priložnostnih znamk, poleg tega pa izide tudi nekaj novih filatelističnih izdelkov.

Srečna nagrajenca nagradne križanke ta teden sta ...

Tokratna nagrajenca nagradne križanke na spletni strani Moje generacije sta Ana Petrovič in Žiga Leskovšek.
7

Foto in video: Hoja po traku 20 metrov nad ljubljanskimi tlemi

Ob koncu študijskega leta je Matic Noč izpolnil svojo veliko željo in se po traku sprehodil od ene do druge stavbe fakultete za matematiko in fiziko.
44

Salvador Sobral: Zmaga ne bo spremenila mojih načrtov

Pesem Amar Pelos Dois je prepričala tako strokovne žirije kot gledalce po celi Evropi ter 27-letnemu Salvadorju Sobralu in Portugalski prinesla prvo evrovizijsko zmago.
143

Italijanski superstarostniki - skrivnost dolgoživosti v črevesju

V južnoitalijanski pokrajini Cilento ima izmed 60 tisoč prebivalcev kar tisoč sto let ali več. Povprečna starost domačinov presega italijansko povprečje za šest let, pri ženskah celo za osem.
10

Kendrick Lamar uporabil 'sample' iz Benčevega opusa

Najbolje prodajan album ta hip, album DAMN. raperja Kendricka Lamarja, zaključuje skladba Duckworth.. Ta je posebna, kajti v njej je uporabljen 'glasbeni vzorec' skladbe
25

116-letni Mehičanki zavrnili odprtje računa, ker je bila "prestara"

Mehiška banka Citibanamex je 116-letni Marii Felix Nava le odobrila, da odpre račun, potem ko so jo sprva zavrnili, češ da je prestara zanj.
8

Lado Leskovar v razprodani Gallusovi dvorani: ni še čas za poslednji vlak

Sprehod skozi čas s prvoosebnim pripovedovalcem je kratek povzetek večera, ki ga je pred razprodano Gallusovo dvorano uprizoril "živa legenda" Lado Leskovar skupaj s številnimi gosti.
20

Borka Barbra Streisand praznuje 75. rojstni dan

Želja po priznanju in talent sta jo spravili iz revščine. Pri 75 letih se lahko Barbra Streisand pohvali z več grammyji, oskarjem za glavno vlogo v filmu Smešno dekle (1968) in zlatimi globusi.
8

Jack Nicholson pri 80: "V vsaki vlogi je del mene"

Ameriški igralec, producent, režiser in scenarist Jack Nicholson praznuje 80 let. V bogati karieri je bil dvanajstkrat nominiran za nagrado ameriške filmske akademije in je prejel tri oskarje.
7

Novo življenje kultnega "bullija": pivnica na kolesih

Matej Špehar je lansko poletje v strugi reke Rižane našel skoraj popolnoma uničen Volkswagnov "hipijevski kombi" brez lastnika, motorja ali koles.
35

82-letna didžejka pretresa tokijsko klubsko sceno

Čez dan Sumiko Ivamuro v Tokiu vodi kitajsko restavracijo, kjer že šest desetletij dela cmoke, ponoči pa kot DJ Sumirock vrti glasbo v tokijskih nočnih klubih. Stara je 82 let.
3

Avstralski politik in rekorder v lokanju piva Hawke pri 87-ih vari ležaka

Nekdanji avstralski premier in veliki pivec piva Bob Hawke je predstavil lastno znamko te žlahtne tekočine, imenovane preprosto Hawke's Lager.
8

Vse najboljše, Doris Day, za 93. ... ups, 95. rojstni dan!

Hollywoodska legenda Doris Day bi morala danes praznovati 93. rojstni dan, a so jo le nekaj dni prej predstavniki sedme sile presenetili z dokazom, da jih v resnici šteje že 95. Pravo leto rojstva ...
7

Letalska uprava Harrisonu Fordu pogledala skozi prste: Ni potrebe po kazni

Veteranski igralec Harrison Ford, ki se je februarja za las izognil nesreči med pristajanjem svojega enomotornega letala, jo je odnesel brez kazni - pristojni so namreč odločili, da za to ni potrebe.
6

RTV v živo
02:05 Info-kanal
05:55 Utrip
01:05 Zabavni kanal
06:30 Otroški kanal
02:15 Med štirimi stenami, ponovitev
03:00 Poročila
Facebook