Leah Adler in Steven Spielberg sta si bila zelo blizu. Foto: AP
Leah Adler in Steven Spielberg sta si bila zelo blizu. Foto: AP

Adlerjeva je umrla na svojem domu v Los Angelesu, obkrožena s svojimi najbližjimi, so ob tem še sporočili iz Spielbergove produkcijske družbe Amblin Partners.

"Čeprav smo jo poznali po rdeči šminki, po njenih ovratnikih v slogu Petra Pana, po njeni ljubezni do marjetic, po njenih modrih kavbojkah in svetlečem naklitu, po njenem plesanju od mize do mize v Mlečni cesti (ime njene košer restavracije) in po njeni ljubezni do kampiranja, ribolova in reševanja križank, pa se je bomo najbolj spominjali po njeni brezmejni ljubezni do vseh okoli nje," so njeni najbližji še sporočili prek Spielbergove družbe.

70-letni režiser in njegova mati sta bila, čeprav se je Steven kot deček z očetom preselil v LA, zelo blizu in filmski ustvarjalec je večkrat poudaril, da se ima ravno materi in njeni umetniški duši zahvaliti, da je postal uspešen režiser, producent in scenarist. Adlerjeva je slovela tudi po svojem posebnem smislu za humor – med drugim je nekoč dejala: "Stevu sem že večkrat povedala, da bi si, če bi vedela, kako slaven bo, dala maternico uliti iz brona."

Zanimivo je, da je častitljivo starost dočakal tudi Spielbergov oče Arnold, s katerim sta se ločila leta 1966 – na začetku februarja je namreč praznoval 100. rojstni dan.