Vojvodinja Maria del Rosario Cayetana Alfonso Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva. Foto: EPA/Reuters
Vojvodinja Maria del Rosario Cayetana Alfonso Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva. Foto: EPA/Reuters
Vojvodinja s svojim tretjim možem. Foto: EPA/Reuters

Vojvodinjo Albo s polnim nazivom Maria del Rosario Cayetana Alfonso Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva, znano po štrenastih belih laseh, visokem glasu, ljubezni do blišča in lepotnih operacij, so v nedeljo zaradi pljučnice in domnevnih težav s srcem sprejeli v bolnišnico. V torek so jo iz bolnišnice na njeno željo odpustili v domačo oskrbo šestim otrokom in 64-letnemu soprogu Alfonsu Diezu.

Uporniška aristokratinja ima glede na podatke v Guinnessovi knjigi rekordov največ plemiških naslovov na svetu. Zaradi številnih plemiških prednikov iz različnih držav ima kar 57 plemiških naslovov.

Kolikšno je premoženje vojvodinje ni natančno znano, španski mediji pa ga ocenjujejo na med 600 milijoni in 3,5 milijarde evrov. Med drugim naj bi bila lastnica številnih posestev, palač, vil in slik slavnih umetnikov od Francisca de Goye do Diega Velazqueza.

Tretja poroka z "lovcem na premoženje"
Vojvodinja se je zaradi ekscentričnosti večkrat pojavljala tudi v rumenih medijih, nazadnje pred tremi leti, ko se je tretjič poročila s 24 let mlajšim Alfonsom Diezom, bratom njenega pokojnega drugega moža, jezuitskega duhovnika Jesusa Afuirreja.

Jezo šestih otrok - materinega izbranca so označili na lovca na premoženje (pred poroko je bil navadni državni uradnik brez plemiških naslovov, po poroki pa je dobil naziv mož vojvodinje), ki ga je dobila v zakonu s prvim možem - je skušala omiliti s tem, da je radodarno odstopila precejšen del svojih nepremičnin. Poteza je obrodila sadove, saj so se njene razmeroma skromne tretje poroke, ki si jo je sicer lahko ogledalo zgolj nekaj deset povabljenih izbrancev, udeležili štirje otroci.