Vse več starejših se prek različnih programov uči uporabe računalnikov. Foto: BoBo
Vse več starejših se prek različnih programov uči uporabe računalnikov. Foto: BoBo

V projektu so tako združili medgeneracijsko sodelovanje, vseživljenjsko učenje, prostovoljstvo in proaktivnost. Ob koncu letošnjega projekta so pretekli teden na slavnostni prireditvi podelili tudi nazive in nagrade.

Kot so sporočili iz zavoda Simbioza Genesis, ki izvajajo projekt, za naslednje leto pričakujejo nadgradnjo v poteku delavnic, saj bodo morale šole za pridobitev naziva izvesti 20 ur prostovoljskih dejavnosti, vendar bodo računalniškim delavnicam lahko dodali tudi športne dejavnosti, ki sovpadajo s projektom Simbioza Giba. Na podelitvi nazivov so zbrane pozvali, da se pridružijo vseslovenskemu projektu Simbioza Giba, ki bo letos potekal med 21. in 27. septembrom.

Ekipa Simbioze se je na koncu zahvalila vsem prostovoljcem in mentorjem, brez katerih projektu, kot je Simbioza Šola, ne bi uspelo zaživeti. “Ponosni smo, da nam je z vzpostavitvijo mreže Simbioza Šola, ki se vztrajno širi, uspelo ustvariti trajnostno zgodbo. Že drugo leto zapored smo dokazali, da medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo povezujeta Slovenijo na vsakem koraku,” je dejala vodja projekta Barbara Baraga.

“Starejšim sem želel pomagati, da bi se naučili tudi moderne uporabe tehnologije, predvsem računalnika. Bilo je zabavno, ker smo se družili in postali prijatelji. Starejši se s takšnimi delavnicami lažje vklopijo v družbo in sledijo napredku,” je povedal 10-letni prostovoljec na I. OŠ Žalec Robi Mohenski.